Γιατί οι ταινίες της Marvel έχουν πάντα τόσο χιούμορ; Ο σκηνοθέτης των Avengers απαντά

Νατάσσα Σχοινά
Γιατί οι ταινίες της Marvel έχουν πάντα τόσο χιούμορ; Ο σκηνοθέτης των Avengers απαντά

Ο λόγος που οι ταινίες υπερηρώων της Marvel έχουν τη χιουμοριστική μορφή τους σήμερα.

Οι ταινίες της Marvel ηγούνται στο παγκόσμιο box office. Οι ήρωες που έχει παρουσιάσει μέσω της μεγάλης οθόνης στο κοινό η θυγατρική της Disney ανήκουν κατά γενική ομολογία -και κατά οικονομική καταμέτρηση- στις παραγωγές που τίμησε περισσότερο το κοινό με την παρουσία του στους κινηματογράφους. Όχι άδικα.

Όταν κλείνεις εισιτήρια για μία ταινία της Marvel, ξέρεις ότι πας να δεις κάτι πρώτα απ’ όλα διασκεδαστικό. Το χιούμορ είναι βασικό στοιχείο του μοτίβου στον πυρήνα της και, ακόμα και μία εξαιρετικά δυσάρεστη σκηνή να πρόκειται να παρουσιαστεί, γνωρίζεις πως θα την ακολουθήσει μία ξεκαρδιστική ατάκα.


Η μυστική «συνταγή» της Marvel βρίσκεται... στον πρόεδρο των Marvel Studios

Ο Joe Russo, ένα από τα δύο αδέρφια που σκηνοθέτησαν και την τελευταία ταινία των Avengers -Avengers: Endgame-, μίλησε στο Deadline και εξήγησε πώς ακριβώς οι ταινίες του franchise έχουν αυτήν τη μορφή και κατ’ επέκταση και αυτήν την επιτυχία σήμερα. Όπως δήλωσε, ο πρόεδρος των Marvel Studios, Kevin Feige, ασχολείται πρακτικά με το αποτέλεσμα και τεστάρει πόσο διασκεδαστική είναι η κάθε παραγωγή και τα αστεία της στην τελική εικόνα που φτάνει στους θεατές.

Guardians Of The Galaxy Wink GIF

«Η μυστική σάλτσα της Marvel είναι πως στον Kevin αρέσει οι ταινίες να είναι διασκεδαστικές. Για να είναι διασκεδαστικές σημαίνει ότι θα περιλαμβάνουν χιούμορ και νομίζω ότι ο Kevin δίνει μεγάλη σημασία στο να τεστάρει τις ταινίες και πιστεύω πως του αρέσει να κάθεται στις δοκιμαστικές προβολές και να ακούει την ανταπόκριση. Οπότε, αν το κοινό γελάει, μπορείς να ακούσεις την αντίδρασή τους. Μπορείς να καταλάβεις ‘Ok, κάθε 2 λεπτά παίρνουν κάποια ευχαρίστηση από την ταινία’ και αυτός είναι ένας ισχυρός τρόπος για εκείνον ώστε να υπολογίσει πόσο καλά θα τα πάει η ταινία με ένα κοινό. Οπότε, θεωρώ πως το χιούμορ είναι πολύ σημαντικό για εκείνον», είπε ο Russo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Jeremy Renner - Hawkeye: Το πρόβλημα υγείας που ενώνει τον ηθοποιό με τον ήρωα της Marvel

Η Scarlett Johansson τα βρήκε με τη Marvel - Τι είναι τέλος πάντων το νέο, μυστικό τους πρότζεκτ;

Ο Benedict Cumberbatch έπαθε τρεις φορές δηλητηρίαση νικοτίνης και μύριζε άσχημα για εβδομάδες