Thor Love and Thunder: Η Natalie Portman και 5 πράγματα που δεν πρόσεξες στο τρέιλερ

Νατάσσα Σχοινά
Thor Love and Thunder: Η Natalie Portman και 5 πράγματα που δεν πρόσεξες στο τρέιλερ

Λίγο πριν το Doctor Strange in the Multiverse of Madness, κυκλοφόρησε το τρέιλερ του Thor Love and Thunder.

Οι περισσότεροι από εμάς περιμέναμε ένα promo της ταινίας «Thor: Love and Thunder» στα end credits του «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» που κάνει πρεμιέρα στο σινεμά στις αρχές του Μαΐου, όμως, η Marvel επιφύλασσε την έκπληξη και το δημοσίευσε αρκετά νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Κάπως έτσι, ο Chris Hemsworth αναβιώνει για μία ακόμα φορά τον ρόλο του εικονικού Thor, αλλά αυτήν τη φορά, ο σκηνοθέτης Taika Waititi δείχνει στο κοινό κομμάτια της ιστορίας αρκετά χρόνια πριν τη σύγχρονη πραγματικότητα καθώς και την πολυαναμενόμενη επιστροφή της Natalie Portman στον ρόλο της Jane Foster, αλλά με μία ουσιαστική διαφορά: τώρα εκείνη είναι που κρατάει το Mjölnir.

Το τρέιλερ του Thor Love and Thunder:

#1 Ο Thor με τη φορεσιά από τα comics

thor_love_and_thunder_trailer_analysis.png

Στην αρχή του τρέιλερ, βλέπουμε τον Thor να τρέχει σε διάφορα στάδια της ζωής του. Καθώς φτάνει στην εφηβεία του, όμως, φοράει μία στολή που είναι, επιτέλους, αυτή που του έχει σχεδιάσει ο καλλιτέχνης Jack Kirby στα comics. Το «εφηβικό» του outfit εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1962 στο τεύχος #83 «Journey into Mystery».

Έπειτα, καταλήγει σε αυτήν με την οποία τον έχουμε συνηθίσει στη Marvel αυτά τα χρόνια.

#2 Το δέντρο διαλογισμού του Thor δεν είναι τυχαίο

thor_love_and_thunder_trailer_analysis2.png

Στη Σκανδιναδική μυθολογία, όπως και σε άλλες μυθολογίες και θρησκείες, τα δέντρα συμβολίζουν τη γνώση και είναι συνδεδεμένα με μία πιο αναζητητική διάθεση. Για τη Σκανδιναβική μυθολογία, το Yggdrasil είναι ένα ιερό δέντρο, γύρω από το οποίο υπάρχει όλος ο κόσμος. Οι θεοί το επισκέπτονταν καθημερινά, ενώ ο ίδιος ο Odin πήρε γνώση για άλλα βασίλεια κρεμασμένος από ένα από τα κλαδιά του για εννιά ημέρες και εννιά νύχτες.

#3 Ο Falligar από τα comics έρχεται κι αυτός στη μεγάλη οθόνη για το Thor Love and Thunder

thor_love_and_thunder_trailer_analysis3.png

Για τους φανς των comics, ο Falligar είναι γνωστή μορφή. Πρόκειται για έναν θεό του Galactic Frontier, πρωταθλητή επί πέντε συνεχείς αιώνες στο τουρνουά των Αθανάτων, ο οποίος, παρά την τρομακτική του όψη, ανήκε στους καλούς, μέχρι που ο Gorr the God Butcher -ο κακός της ιστορίας που θα υποδυθεί ο Christian Bale- τον δολοφόνησε.

#4 Το ελληνικό πάνθεον θα έχει βασικό ρόλο στο Thor Love and Thunder

thor_love_and_thunder_trailer_analysis4.png


Όταν υπάρχει ένας «μεγάλος» κακός, χρειάζεσαι αναγκαστικά «μεγάλους» καλούς για να τον καταδυναστεύσεις. Οπότε, εκτός από τους Asgardians, στο παιχνίδι μπαίνουν και οι θεοί του Ολύμπου -άσχετα που δεν κάνουν πάντα το καλύτερο-. Τον Δία ξέρουμε πως θα υποδυθεί ο Russell Crowe, μία πληροφορία έχει επιβεβαιωθεί σχεδόν εδώ και έναν χρόνο και μάλλον επίκειται η συνάντησή του με τον Thor. Επίσης, δεν ξέρουμε αν θα εμφανιστεί ο Ηρακλής που έχει μεγάλη σημασία στα comics της Marvel.

#5 H Jane Foster είναι άξια να σηκώσει το αυθεντικό Mjolnir

thor_love_and_thunder_trailer_analysis5.png

Η Jane Foster / Mighty Thor εμφανίζεται στο τέλος για να κάνει τους θεατές να ανυπομονούν για το μεγάλο entry της ταινίας. Στα χέρια της, ωστόσο, κρατάει το Mjölnir, κάτι που σημαίνει δύο πράγματα: 1) Είναι άξια να το σηκώσει, όπως ο Captain America, και 2) κρατάει το αυθεντικό Mjölnir, το οποίο βρήκε κάποιον τρόπο να το φτιάξει. Η θεωρία αρκετών πως αυτό που θα κρατούσε η Jane θα ήταν ένα Mjölnir από άλλη διάσταση καταρρέει, αφού φαίνονται μέχρι και τα ραγίσματα από τότε που η Hela το είχε καταστρέψει στο «Thor:Ragnarok».

Γιατί οι ταινίες της Marvel έχουν πάντα τόσο χιούμορ; Ο σκηνοθέτης των Avengers απαντά

Η ταινία Thor: Love and Thunder θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουλίου στους κινηματογράφους από τη Feel Good Entertainment.