Το τρέιλερ του Avatar 2 και 6 facts που έδωσαν στην πρώτη ταινία τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της

Νατάσσα Σχοινά
Το τρέιλερ του Avatar 2 και 6 facts που έδωσαν στην πρώτη ταινία τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του αριστουργήματος του James Cameron επιστρέφει και έχουμε τις πρώτες ολοκληρωμένες εικόνες.

Το τρέιλερ του Avatar 2 κυκλοφόρησε 13 χρόνια μετά την πρώτη ταινία δικαιώνοντας εκ πρώτης τις μεγάλες προσδοκίες των φανς του franchise αλλά και του σκηνοθέτη τους, James Cameron. Το «The Way of Water» περιλαμβάνει εντυπωσιακά πλάνα και -αναμενόμενα- ειδικά εφέ που σε παραπέμπουν σε εξωτικούς, παραμυθένιους προορισμούς.

«Οπότε, πού είμαστε τώρα. Είμαι κάτω στη Νέα Ζηλανδία σε γυρίσματα. Γυρίζουμε ό,τι απομένει από το live action. Έχουμε ακόμα 10%. Έχουμε τελειώσει στο 100% τα γυρίσματα του Avatar 2 και είμαστε περίπου 95% έτοιμοι στο Avatar 3. Eίμαστε τυχεροί που το επιλέξαμε αυτό ως τοποθεσία της παραγωγής μας χρόνια πριν», είχε πει ο Cameron τον Δεκέμβριο του 2020.

Με αφορμή, λοιπόν, την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου τρέιλερ του Avatar 2, ανατρέχουμε σε όλα εκείνα τα facts που πολλοί δε γνώριζαν για την πρώτη ταινία.

#1 Οι υπεύθυνοι του ήχου, για να δώσουν «φωνή» στα τέρατα της Pandora, χρησιμοποίησαν ήχους από πραγματικά ζώα.

#2 Ο συνθέτης James Horner εφηύρε όργανα για την ταινία. «Έκαναν έναν ήχο και, παρόλο που ήταν φτιαγμένος ειδικά για την ταινία, ακούστηκε σαν κάτι που μπορεί και να είχες ξανακούσει, όπως ένα όργανο από το Ιράν», είπε.

#3 Αν και η φυλή των Na’vi δεν υπήρχε στον πραγματικό κόσμο, τα κοστούμια κατασκευάστηκαν κανονικά. «Οι σχεδιαστές κινουμένων σχεδίων έπρεπε να έχουν ένα πραγματικό 3D κομμάτι για να το κάνουν να μοιάσει όσο πραγματικό φαίνεται στην ταινία», είπε η costume designer Deborah Scott.

#4 Οι ειδικοί των οπτικών εφέ χρησιμοποίησαν πηλό με τρύπες για το πρόσωπο για να τοποθετηθούν οι πράσινες κουκίδες στα πρόσωπα των ηθοποιών και να φτάσει αυτή η τελική εικόνα στις οθόνες μας.

#5 Η γλώσσα των Na’vi έχει επηρεαστεί από τα Αμαρικά, τα Περσικά και τα Κινέζικα.

#6 Ο Cameron προσέλαβε βοτανολόγο για να εκπαιδεύσει τη Sigourney Weaver σχετικά με το τι να κουβαλάει μαζί της, πώς να συλλέγει δείγματα, ακόμα και το τι ρούχα να φορέσει.