Πειρατές της Καραϊβικής: Ο Johnny Depp δεν επιστρέφει και το reboot γίνεται με νέο cast

Νατάσσα Σχοινά
Πειρατές της Καραϊβικής: Ο Johnny Depp δεν επιστρέφει και το reboot γίνεται με νέο cast

Απογοήτευση για τους φανς του franchise για την απώλεια του Jack Sparrow και γυναικείο lead στο reboot.

Οι τελευταίες ελπίδες που είχαν οι φανς των Πειρατών της Καραϊβικής ότι ο Johnny Depp ίσως επιστρέψει στο franchise αν δικαιωθεί στη δίκη με την Amber Heard μάς αποχαιρετούν. Το reboot των ταινιών ξεχνάει το παλιό cast και τώρα θέλει τη Margot Robbie στον πρωταγωνιστικό ρόλο, κάτι που ως πληροφορία είχε κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια και πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Από το 2017, η νέα ταινία των Πειρατών βρίσκεται στα σκαριά, αλλά η παραγωγή της έχει καθυστερήσει σε μεγάλο βαθμό λόγω της πολύκροτης διένεξης του Depp με τη Heard. Ο Jerry Bruckheimer που ήταν παραγωγός των ταινιών μέχρι σήμερα, είπε, μάλιστα, στους Sunday Times αυτόν τον Μάιο πως ακόμη δουλεύουν πάνω στο σενάριο, οπότε θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι τελικά να δούμε άλλη μία ταινία των Πειρατών στους κινηματογράφους. Ωστόσο, συγκεντρώσαμε τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής…

jack sparrow GIF

Ο Johnny Depp δε θα είναι στην επόμενη ταινία

Η Amber Heard κατηγόρησε τον Johnny Depp για ενδοοικογενειακή βία στο κείμενο που έγραψε το 2018 στην Washington Post, κάτι που οδήγησε την Disney στο να απομακρύνει τον ηθοποιό από τα πρότζεκτ της. Μέχρι τότε, τα σχέδια ήθελαν τον ηθοποιό να αναβιώνει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη νέα ταινία, τον Joachim Ronning να επιστρέφει ως σκηνοθέτης -είχε αναλάβει και το «Dead Men Tell No Tales (2017)- και τον Ted Elliott και τον Craig Mazin να γράφουν το σενάριο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ωστόσο, ειπώθηκε πως ο Depp δεν ήθελε να συνεχίσει να υποδύεται τον Jack Sparrow, όμως, ήθελε να κάνει την έκτη ταινία για να δώσει ένα σωστό τέλος στον χαρακτήρα του.

Η Margot Robbie είναι η νέα πρωταγωνίστρια

Η Margot Robbie δε θα γίνει η θηλυκή εκδοχή του Jack Sparrow, όπως ακούστηκε μέσα από φήμες, αντ’ αυτού θα έχει έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα που θα ηγείται της νέας ταινίας. «Θα είναι μία εντελώς καινούργια ιστορία με νέους χαρακτήρες. Μιλάμε με τη Margot Robbie. Φτιάχνουμε δύο σενάρια για τους Πειρατές, ένα με εκείνη και ένα χωρίς», είχε πει ο Bruckheimer στο Hollywood Reporter.

Μιας και θα υπάρχει γυναίκα που θα ηγείται της επόμενης ταινίας, αρκετοί φανς έχουν αναρωτηθεί μήπως επιστρέψει η Elizabeth Swan (Keira Knightley) έστω και για ένα σύντομο cameo, αλλά μέχρι στιγμής τίποτα δεν είναι γνωστό για το υπόλοιπο cast, αν θα δούμε μόνο νέα πρόσωπα ή αν κάποια από τα παλιά εμφανιστούν.