Οι δικηγόροι της Heard υπονοούν ότι ο Depp δεν ήταν σημαντικός για τους Πειρατές της Καραϊβικής

Νατάσσα Σχοινά
Οι δικηγόροι της Heard υπονοούν ότι ο Depp δεν ήταν σημαντικός για τους Πειρατές της Καραϊβικής
Copyright The Associated Press All rights Reserved 2022

Άλλος ένας μάρτυρας καταθέσει υπέρ του Johnny Depp και μιλάει για τον αντίκτυπο της ιστορίας που ξεκίνησε η Amber Heard στην καριέρα του.

Ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε με φυσική παρουσία αυτήν την εβδομάδα στην πολύκροτη δίκη μεταξύ Johnny Depp και Amber Heard ήταν ο Richard Marks, ένα μεγάλο όνομα της νομικής στη βιομηχανία του θεάματος που έχει εκπροσωπήσει ανά τα χρόνια ανθρώπους και επωνυμίες, όπως Eva Longoria, George Lucas, George Foreman, Disney και Universal.

Ο τεχνικός εγκληματολόγος αναλυτής πέρασε από διεξοδική ανάκριση κατά την κατάθεσή του, υποστηρίζοντας σθεναρά πως η φήμη του Johnny Depp δέχτηκε μεγάλο χτύπημα με το κείμενο της Amber Heard στη Washington Post, στοιχίζοντάς του δουλειές και συνεργασίες.

Η Disney αναγκάστηκε να απομακρύνει τον Johnny Depp και θα κάνει τα πάντα για να τον πείσει να επιστρέψει

«Το δημοσίευμα έκανε ζημιά στον κύριο Depp. Δημιούργησε μία ‘ακυρώστε’ κατάσταση. Έβλαψε τη φήμη του και την ικανότητά του να βρει δουλειά στη βιομηχανία του Hollywood», είπε.

«(Τα στούντιο ταινιών) θα αφαιρούσαν οποιονδήποτε ώστε να έχουν μία επιστροφή της επένδυσής τους στην κοινωνία μας, ώστε να μη φαίνονται ως η παλιά γενιά όπου στις γυναίκες δε δινόταν το δικαίωμα της αμφιβολίας», πρόσθεσε για να εξηγήσει και την απόφαση της Disney να τον απομακρύνει από το cast των Πειρατών της Καραϊβικής. Μία δήλωση στην οποία η ομάδα της Heard έκανε ερωτήσεις που οδηγούσαν προς τη δημιουργία αμφιβολίας για το κατά πόσο ούτως ή άλλως η Disney ήθελε πολύ τον ηθοποιό -στο οποίο ο μάρτυρας σχολίασε πως ο Depp είναι οι Πειρατές και το αντίστροφο-. Προέταξαν ως παράδειγμα την απουσία πολυετούς συμβολαίου μεταξύ της εταιρείας παραγωγής και του ηθοποιού.

Κατά τον Richard Marks, η Disney θα κάνει τα πάντα για να πείσει τον Johnny Depp να επιστρέψει για την επόμενη ταινία των Πειρατών, με την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι ξεκαθαριστεί η υπόθεση με την πρώην σύζυγό του.

Η ενόχληση του Richard Marks στον τρόπο που έθεταν τις ερωτήσεις οι δικηγόροι της Amber Heard

Ο Marks, μάλιστα, έδειχνε να κουράζεται από τον τρόπο που η ομάδα της Heard σχημάτιζε τις ερωτήσεις και τη δυσπιστία που έδειχναν όταν τους έλεγε ότι δε θυμάται συγκεκριμένες ημερομηνίες από τέσσερα χρόνια πριν.

«Δε θυμάμαι πότε το διάβασα (το κείμενο της Heard) για πρώτη φορά», ξεκίνησε να λέει ο Marks με τον δικηγόρο να σχολιάζει πως για να μην το θυμάται μάλλον δεν ήταν και τόσο σημαντικό για εκείνον. Και τότε ήρθε η απάντηση: «Έχω μία γυναίκα, δύο παιδιά και μία δουλειά πλήρους απασχόλησης. Δε θυμάμαι, εντάξει;».

Η ομάδα του Johnny Depp στο τέλος ξαναπήρε τα ηνία για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καταλήγοντας στον μάρτυρα να διευκρινίζει ότι, κατά τη γνώμη του και τις δεκαετίες που έχει στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, είναι πολύ συγκεκριμένα τα Μέσα που έχουν επιρροή στο κοινό και ανάμεσα σε αυτά είναι και η Washington Post. Ενώ, μάλιστα, έχουν γραφτεί πολλά στο παρελθόν για τον σταρ, όπως και για κάθε άλλο διάσημο, το κείμενο της Heard δεν είχε καμία σχέση με τα υπόλοιπα και λόγω περιεχομένου και ότι συνέβη σε μία εποχή όπου το #metoo ήταν περισσότερο από ποτέ στο προσκήνιο ζημιώνοντας τον ηθοποιό.

Οι δύο διαταραχές προσωπικότητας με τις οποίες διέγνωσε την Amber Heard η ψυχολόγος του Johnny Depp