Three Thousand Years Of Longing: Το τρέιλερ επαινεί τη μεγαλειότητα της Tilda Swinton

Νατάσσα Σχοινά
Three Thousand Years Of Longing: Το τρέιλερ επαινεί τη μεγαλειότητα της Tilda Swinton

Tilda Swinton και Idris Elba παίζουν πλάι-πλάι σε μία ταινία που ανυπομονούμε να δούμε.

Η ταινία «Three Thousand Years of Longing» έγινε ένα από τα πρώτα θέματα συζήτησης στο Φεστιβάλ των Καννών. Πληθώρα από stories έφτασε στα social media με ανθρώπους που χειροκροτούσαν την παραγωγή του George Miller δημιουργώντας μία εμφανή περιέργεια σχετικά με το τι πρόκειται να δούμε από τον σκηνοθέτη του «Mad Max Fury Road».

Η υπόθεση της ταινίας Three Thousand Years Of Longing

Η χήρα ακαδημαϊκός Dr. Alithea Binnie (Tilda Swinton) είναι μία γυναίκα ικανοποιημένη από τη ζωή της μέσα στην οποία πορεύεται με βάση τη λογική. Κατά την επίσκεψή της στην Κωνσταντινούπολη για ένα συνέδριο, όμως, αγοράζει ένα μυστηριώδες αντικείμενο, το οποίο καταλήγει να είναι ένα Τζίνι (Idris Elba). Όπως κάθε τζίνι στα βιβλία, έτσι και αυτό της παραχωρεί τρεις ευχές, όμως, τα προβλήματα είναι δύο: 1) Δεν πιστεύει ότι είναι αληθινό και 2) Ξέρει ακριβώς πόσα μπορούν να πάνε στραβά με τέτοιου είδους ευχές.

Το τρέιλερ της ταινίας

Το τρέιλερ της ταινίας κυκλοφόρησε και αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον κράμα κινηματογραφικών, ιστορικών, sci-fi και συγγραφικών επιρροών. Η ταινία, άλλωστε, είναι βασισμένη στη σύντομη ιστορία «The Djinn In The Nightingale’s Eye» (1994) της Αγγλίδας συγγραφέα και ποιήτριας A.S. Byatt.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτό που ξεχωρίζει είναι η Tilda Swinton. Όχι ότι αυτό αποτελεί έκπληξη για τη συγκεκριμένη ηθοποιό, αλλά εδώ σε σύγκριση με προηγούμενες ταινίες της φαίνεται ότι μπορεί να εξαπολύσει όλο τη μεγαλειότητα του ταλέντου και της ποιότητας της με μία πιο «ήρεμη δύναμη». Σε έναν ρόλο που δεν έχει υπερβολές και της δίνει όλο τον χώρο που χρειάζεται για να παίξει το βλέμμα, τη φωνή, το σώμα.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 31 Αυγούστου (Αμερική).