Brooklyn: 7 facts που δε γνώριζες για τη βαθιά συναισθηματική ταινία με τη Saoirse Ronan

Νατάσσα Σχοινά
Brooklyn: 7 facts που δε γνώριζες για τη βαθιά συναισθηματική ταινία με τη Saoirse Ronan

Η υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας παραγωγή κρύβει πολλές λεπτομέρειες πίσω από τη δημιουργία της.

Μία τρυφερή και ιδιαίτερα πραγματική ιστορία μοναξιάς και αναζήτησης της θέσης ενός ανθρώπου στον κόσμο διηγήθηκε στη μεγάλη οθόνη το 2015 η ταινία Brooklyn. Η υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας παραγωγή με το κορίτσι από την Ιρλανδία που πηγαίνει στην Αμερική να βρει μία καλύτερη ζωή αλλά καταλήγει να της λείπει το σπίτι της είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα καλού, κλασικού κινηματογράφου γεμάτο από εξαιρετικές ερμηνείες (σ.σ. Η Saoirse Ronan είναι για μένα μία από τις καλύτερες και πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της).

Μιας και η ταινία προβάλλεται σήμερα τηλεοπτικά στο OPEN, συγκεντρώσαμε μερικά από τα facts πίσω από τη δημιουργία της ταινίας.

7 facts για την ταινία Brooklyn

#1 Το Brooklyn αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Colm Tóibín που κυκλοφόρησε το 2009, βραβεύτηκε με το Costa Novel Award και συγκαταλέχθηκε από τον Observer στα 10 καλύτερα ιστορικά μυθιστορήματα.

#2 Ο σκηνοθέτης της ταινίας, John Crowley, είπε, σύμφωνα με το Hollywood Reporter, πως ο ρόλος της Eilis για τη Ronan ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν η ηθοποιός για να κάνει τη μετάβαση από τους εφηβικούς ρόλους στους ενήλικους.

brooklyn_movie_facts5.jpg

#3 Ο Crowley ήθελε ο χαρακτήρας της Ronan να φαίνεται ελαφρώς διαφορετικός όταν θα επέστρεφε στην Ιρλανδία, γι’ αυτό και ο κινηματογράφος Yves Belanger χρησιμοποίησε διαφορετικούς φακούς για το Brooklyn και την Ευρωπαϊκή χώρα.

#4 Η ίδια η Saoirse Ronan έχει γεννηθεί στο Bronx, αλλά μεγάλωσε στην Ιρλανδία, με τους γονείς της, Monica και Paul Ronan, να είναι Ιρλανδοί.

#5 Στο πρώτο πλάνο, τον ρόλο της Eilis θα αναλάμβανε η Rooney Mara, αλλά ήταν πολύ μικρή όταν αρχικά το συζητούσαν. Η ταινία τελικά καθυστέρησε αρκετά, η Mara αποσύρθηκε και στη θέση της μπήκε η Ronan.

#6 Οι σκηνές του Brooklyn στην ταινία γυρίστηκαν στο Montreal καθώς η παραγωγή δεν μπορούσε για οικονομικούς λόγους να μετατρέψει το Brooklyn του 2015 στο Brooklyn του 1950.

#7 Αν και η Ronan έχει Ιρλανδική προφορά, ο χαρακτήρας της στην ταινία έχει διαφορετική διάλεκτο. Η ηθοποιός κανονικά μιλάει με προφορά Δουβλίνου, ενώ η Eilis έχει προφορά Wexford.