Η Angelina Jolie έχει γενέθλια και το γιορτάζουμε με τον κινηματογραφικό μαραθώνιο που της αξίζει

Νατάσσα Σχοινά
Η Angelina Jolie έχει γενέθλια και το γιορτάζουμε με τον κινηματογραφικό μαραθώνιο που της αξίζει

Η ηθοποιός έχει παίξει ανά διαστήματα σε μερικές από τις πιο διάσημες ταινίες του κινηματογράφου.

Γενέθλια έχει σήμερα η Angelina Jolie και μπορεί να φαντάζει περίεργο, αλλά γίνεται 47 ετών. Η Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτρια και απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχει ταυτίσει το όνομά της με μερικές από τις μεγαλύτερες παραγωγές του Hollywood, ταινίες που έχουν χαρακτηρίσει τον κινηματογράφο στον τομέα τους.

Μιας και σήμερα η Angelina έχει την τιμητική της, συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές της ταινίες στο βιογραφικό της. Σαββατοκύριακο είναι, να βάλουμε τίποτα να δούμε το βράδυ.

positively angelic angelina jolie GIF

Ταινίες της Angelina Jolie που εύκολα ξαναβλέπουμε

#1 The Tourist (2010)

Αν έχεις παρακολουθήσει τη δίκη Johnny Depp – Amber Heard, με καταλαβαίνεις απόλυτα που τη βάζω πρώτη – πρώτη. Το «πάντρεμα» του ηθοποιού με την Jolie ήταν από αυτά που έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις. Στο σενάριο η Angie προσπαθεί να τον παγιδέψει και τελικά ο Depp καταλήγει να γίνεται στόχος πρακτόρων, αστυνομίας και μαφιόζων. Πολύ δύσκολα τα πράγματα, savvy?

#2 Girl, Interrupted (1999)

Η ταινία βασίζεται στα απομνημονεύματα μίας κοπέλας που έμεινε σε μία ψυχιατρική κλινική. Εξαιρετική Angelina Jolie, εξαιρετική Winona Ryder, εξαιρετική Brittany Murphy. Καθόλου τυχαία, η Jolie βραβεύτηκε με Όσκαρ Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου.

#3 Mr.&Mrs. Smith (2005)

All-time-classic. Η Jolie παίζει με τον πρώην σύζυγό της, Brad Pitt, και μαζί συνθέτουν το τέλειο ζευγάρι πρακτόρων. Εξαιρετική περιπέτεια αλλά και χημεία. Σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση που μετά αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους.

#4 GIA (1998)

Η ιστορία του πραγματικού μοντέλου Gia Carangi που τα 1970s μονοπώλησε το ενδιαφέρον, τις πασαρέλες και τα περιοδικά μόδας ήρθε το 1998 στη μεγάλη οθόνη. Η Jolie σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της.

#5 Taking Lives (2004)

FBI εναντίον serial killer και μία Jolie που προσπαθεί να ανακαλύψει την ταυτότητα του ενόχου δίχως να γνωρίζει ότι αυτός είναι πολύ πιο κοντά από όσο πιστεύει. Ο Ethan Hawke στο πλευρό της είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η ταινία για να ολοκληρωθεί.

#6 Wanted (2008)

Συνάντηση κορυφής στο cast του Wanted, με James McAvoy, Morgan Freeman και Chris Pratt να βρίσκονται επίσης στο team με την Jolie. Επαγγελματίες δολοφόνοι που είναι εξοπλισμένοι με υπεράνθρωπες δυνάμεις και έχουν για μότο τους «σκοτώνουμε έναν, σώζουμε χίλιους».

#7 Changeling (2008)

Μία μάνα ψάχνει τον γιο της και η αστυνομία του Los Angeles φαίνεται πως προσπαθεί να την πείσει ότι ένα άλλο αγόρι είναι εκείνος. Φωνάζοντας πως αυτός δεν είναι ο γιος της, κάνει τα πάντα για να ανακαλύψει την αλήθεια.