Brad Pitt κατά Angelina Jolie: Νέα μήνυση του ηθοποιού σε μια διαμάχη δίχως τέλος

Πατούλια Κατερίνα
Brad Pitt κατά Angelina Jolie: Νέα μήνυση του ηθοποιού σε μια διαμάχη δίχως τέλος

Η κόντρα των Brangelina συνεχίζεται στα δικαστήρια αλλά αυτή τη φορά στο επίκεντρο δεν βρίσκεται η επιμέλεια των παιδιών τους. 

Ακόμα ένα επεισόδιο στη διαμάχη του Brad Pitt με την Angelina Jolie με νέα μήνυση από την πλευρά του 58χρονου ηθοποιού ο οποίος και κατηγορεί την πρώην σύζυγό του για την κίνηση που έκανε να πουλήσει το μερίδιό της από το κτήμα Château Miraval το οποίο δημιούργησαν μαζί και κάνει εξαγωγές σε κρασί σε όλον τον κόσμο.

Η νέα κόντρα για το κτήμα Miraval

Ο Pitt κατηγορεί την Jolie πως παρά την συμφωνία που έκαναν όταν παντρεύτηκαν το 2014, να μην πουλήσει κανένας από τους δύο το μερίδιό του χωρίς να ζητήσει την άδεια του άλλου, η Jolie παρέκαμψε τον ηθοποιό και πούλησε το μερίδιό της στον Ρώσο επιχειρηματία Yuri Shefler.



Ο Pitt έχει αφιερώσει τον εαυτό του στο κτήμα αυτό

Στα δικαστικά έγγραφα που εμφάνισε η ομάδα του Pitt στο Ανώτατο Δικαστήριο του Los Angeles, υποστηρίζεται πως η Angelina προχώρησε στην αγοραπωλησία χωρίς να ενημερώσει τον Pitt και μη κάνοντας χρήση του δικαίωματός του να αγοράσει ο ίδιος το μερίδιο του κτήματος που του ανήκει κατά 50%.

«Πούλησε το κομμάτι που της αναλογεί έχοντας γνώση πως η εταιρία που το αγόρασε θα προσπαθήσει να πάρει τον έλεγχο του κτήματος στο οποίο ο Pitt έχει αφιερώσει τον εαυτό του ».

Το κτήμα Miraval έχει όχι μόνο οικονομική αλλά και συναισθηματική αξία για τον πρώην ζευγάρι μιας και εκεί ο 58χρονος σήμερα Pitt και η 46χρονη Jolie παντρεύτηκαν το 2014, για να χωρίσουν το 2019.

Η ιστορία πίσω από το κτήμα Miraval των εκατομμυρίων

Στο κτήμα που βρίσκεται στο χωριό Correns της Γαλλίας, υπάρχουν συντριβάνια, το οινοποιείο, κήποι, ένα παρεκκλήσι και πανσιόν με 35 δωμάτια.

Ο Pitt και η Jolie αγόρασαν το κτήμα το 2008 έναντι 28,4 εκατομμυρίων δολαρίων και το Miraval αποτελεί το μεγάλο αγκάθι στο διαζύγιο των Brangelina μαζί με την επιμέλεια των έξι παιδιών τους.

Ο Pitt ανέδειξε το κτήμα σε μια επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων με πωλήσεις του ροζ κρασιού σε όλον τον κόσμο.

Σε έγγραφα του 2013 φαίνεται πως η Jolie σταμάτησε από το 2013 να επενδύει στο κτήμα ενώ ο Pitt συνέχισε να επενδύει πολλά δολάρια για το 60% του κτήματος του οποίου την κατοχή είχε.

Το κτήμα αυτό έχει αξία σήμερα 140 εκατομμυρίων ευρώ και ανήκει κατά ποσοστό 50% στις δύο εταιρίες των δύο ηθοποιών. Σύμφωνα με τα έγγραφα που είδαν το φως του δικαστηρίου, το κτήμα Miraval ανήκει κατά 50% στην εταιρία Quimicum, του Brad Pitt. Ο Pitt είχε 60% του κτήματος και η εταιρία της Jolie, Nouvel κατείχε το 40%.

Ο γάμος στο κτήμα και η εξλέλιξη

Όταν έλαβε χώρα ο γάμος του ζευγαριού, η εταιρία του Pitt παραχώρησε έναντι ενός δολαρίου το 10% στην Jolie ως γαμήλιο δώρο και έτσι οι δύο ηθοποιοί ήταν ισάξιοι ιδιοκτήτες του γαλλικού κτήματος με τη μόνη προϋπόθεση εκ μέρους και των δύο, αν ποτέ θελήσουν να πουλήσουν το ποσοστό τους, να σπεύσουν πρώτα ο ένας στον άλλο για εξαγορά.

Στη νέα μήνυση ο Pitt υποστηρίζει πως τον Ιανουάριο του 2021, η Jolie τον ενημέρωσε με βαριά καρδιά για την απόφαση που πήρε. Η Angelina του εξήγησε πως αγόρασε το Miraval ως μια οικογενειακή επιχείρηση και ένα μέρος που θα μεγάλωναν και γερνούσαν μαζί εκεί. Παρόλα αυτά, ο Pitt συνέχισε μαζί της την διαδικασία για να εξαγοράσει το μερίδιό της μετά τον χωρισμό.

Brangelina: Η νέα δικαστική διαμάχη για την κηδεμονία και το κτήμα στη Γαλλία (photos)

Έλα όμως που το Οκτώβριο του 2021, η εταιρία Tenute del Mondo του Stoli Group ανακοίνωσε πως εξαγόρασε το 50% του κτήματος Miraval από την Jolie. Η εξαγορά αυτή ξάφνιασε τον Brad Pitt, ο οποίος έβλεπε το Miraval ως το ιδιωτικό του σπίτι

«Η Jolie θέλει να προκαλέσει άδικο κακό στον Bitt σε μια επένδυση στην οποία σταμάτησε να συνεισφέρει πριν πολλά χρόνια. Η υποτιθέμενη πώληση στερεί από τον Pitt το δικαίωμά του να απολαμβάνει το ιδιωτικό του σπίτι και να επιβλέπει την επιχείρηση που ανέπτυξε από το ξεκίνημά της. Η επιτυχία του Miraval έδωσε τη δυνατότητα στη Jolie να βγάζει κέρδη χωρίς να κουνήσει καν το δάχτυλό της» ενώ πηγή από το περιβάλλον του Pitt ανέφερε πως όλη αυτή η κατάσταση είναι μια ακόμα απόδειξη πως η Jolie είναι ένα άτομα που δεν τηρεί τις ηθικές του υποχρεώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι πέρασε η Angelina Jolie την ημέρα που ο Brad Pitt είχε γενέθλια - Η εμφάνιση όλο νόημα

O Brad Pitt φλερτάρει τη Sandra Bullock κάνοντας τον Channing Tatum να σκάσει από τη ζήλια του

Άλλαξε η σχέση του Brad Pitt με τη Shiloh: Πατέρας και κόρη πιο κοντά από ποτέ