40 χρόνια από το «E.T. Phone Home» και η συγκίνηση είναι όπως την πρώτη φορά

Νατάσσα Σχοινά
40 χρόνια από το «E.T. Phone Home» και η συγκίνηση είναι όπως την πρώτη φορά

Ο αγαπημένος εξωγήινος της παιδικής μας ηλικίας πάντα θα προξενεί συγκίνηση.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που είδες τον E.T.; Εγώ, η αλήθεια είναι ότι είχα να δω ταινία από τότε που πήγαινα Γυμνάσιο. Έπειτα, την απέφευγα κάθε φορά που η τηλεόραση την ξαναέβαζε γιατί είχε μπει στη λίστα με τις παραγωγές που απλά «δεν μπορούσα». Στενοχωριόμουν παρά την τρυφερότητα που υπήρχε στον πυρήνα της.

Καθώς στις 11 Ιουνίου το «E.T. Extra-Terrestrial» έκλεισε κι επίσημα τα 40 του χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορίας του στην Αμερική, είπα να το αποτολμήσω και να βάλω να δω για δεύτερη φορά την ταινία του 1982. Η συγκίνηση ήταν διαφορετική αλλά ίδιας έντασης και αποτέλεσε άλλη μία ενθύμηση του μεγαλείου του Steven Spielberg.

Η αφιέρωση της Drew Barrymore

Σε κάθε περίπτωση, ο αγαπημένος E.T. έγινε 40 ετών και, αν αυτό δεν ήταν αρκετό, έχουμε να σου πούμε και ότι η Drew Barrymore που έπαιζε στην ταινία έκανε μία throwback ανάρτηση με μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ταινίας. Σε αυτήν απαθανατίζεται η ηθοποιός στην παιδική της ηλικία να δίνει ένα φιλί στη μύτη του E.T.

https://www.instagram.com/p/CerOXdlOXqk

Facts για την ταινία που δεν ήξερες

Ένεκα της περίστασης, λοιπόν, συγκεντρώσαμε μερικά facts που πολλοί δε γνωρίζουν για την ταινία.

#1 Ο E.T. και ο King Kong δημιουργήθηκαν από τον ίδιο άνθρωπο, τον «μάγο» των ειδικών εφέ Carlo Rambaldi.

#2 Η φωνή του E.T. ανήκει σε μία τυχαία γυναίκα που βρέθηκε σε ένα μαγαζί με κάμερες και την άκουσε η sound designer της ταινίας.

#3 Ο Henry Thomas που υποδύθηκε τον 10χρονο Elliott ενθουσίασε τον Spielberg στην οντισιόν. Ο ηθοποιός είχε χάσει τότε τον σκύλο του, τον έπιασαν τα κλάματα εν μέσω της σκηνής και ο σκηνοθέτης τού έδωσε κατευθείαν τον ρόλο.

#4 Οι γιατροί και οι νοσοκόμες στην ταινία ήταν πραγματικοί. Ο Spielberg ήθελε να έχει αυθεντικό αποτέλεσμα και τους είχε δώσει οδηγίες να συμπεριφέρονται στον E.T. σαν να ήταν ένας κανονικός τους ασθενής.

#5 Η ταινία είχε αρχικό τίτλο «A Boy’s Life», ο οποίος στη συνέχεια άλλαξε -ευτυχώς!-.