Η μοναδική ταινία που έχει κάνει τον Stephen King να φύγει από το σινεμά

Νατάσσα Σχοινά
Η μοναδική ταινία που έχει κάνει τον Stephen King να φύγει από το σινεμά

Ο Stephen King στο Book Expo το 2017

AP

Ίσως να υπάρχει μία υπερβολή στην ατμόσφαιρα, αλλά αυτή είναι η εμπειρία του.

Προσωπικά, δε μου αρέσει να φεύγω σε ταινία από το σινεμά. Ακόμα κι αν αυτή δεν είναι όσο καλή ήλπιζα να είναι, θέλω -ή τουλάχιστον προσπαθώ- να τη φτάσω μέχρι το τέλος της. Δεν έχω ακούσει, όμως, λίγες φορές πως κάποιος θεατής έχει αποχωρήσει ακόμα και στο ξεκίνημα κάποια ταινίας.

Στην προκειμένη περίπτωση, δε μιλάμε για «κάποιον» αλλά για «τον» Stephen King. O 74χρονος Αμερικανός συγγραφέας και μάστερ του είδους του τρόμου, όχι απλά έχει αφήσει ταινία, αλλά δε δίστασε να αποκαλύψει δημόσια και ποια ακριβώς ήταν αυτή.

Film-It Chapter Two-Maine

Ποια ταινία δεν άντεξε ο Stephen King

Το θέμα ξεκίνησε όταν ένας συνάδελφος του King, ο Linwood Barclay έγραψε στο Twitter πως η πρώτη ταινία από την οποία έχει φύγει μετά από χρόνια είναι το «Jurassic World: Dominion» του Colin Trevorrow. Τότε, ο King απάντησε για να αποκαλύψει ποια είναι η δική του -και μοναδική- εμπειρία φυγής από κινηματογράφο.

Αυτή που είπε δεν είναι άλλη από την πρώτη ταινία των Transformers με σκηνοθέτη τον Michael Bay, τον οποίο και δε δίστασε να κατονομάσει.

Παραδόξως, δεν μπορείς να πεις ότι το κοινό μίσησε την πρώτη ταινία των Transformers. Στο iMDb έχει συγκεντρώσει 7/10, σε αντίθεση με το The Last Knight του 2017, για παράδειγμα, που βρίσκεται στο 5,2. Στην τελική, τι να του πεις; Δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να του αρέσει μία ταινία, ακόμα κι αν αρέσει στους άλλους. Όχι ότι την είδε, βέβαια, για να έχει συνολικά διαμορφωμένη άποψη, αλλά ναι.

Ταινίες που έκαναν τους θεατές να φύγουν από το σινεμά

Μιας και πιάσαμε το θέμα, στο Reddit, που φημίζεται για την αγάπη του στο πιο κινηματογραφικό κοινό, πολλοί θεατές έχουν αποκαλύψει ποιες ήταν οι ταινίες που τους έκαναν να φύγουν από το σινεμά. Ανάμεσα σε αυτές είναι: Independence Day: Resurgence (2016), Titane (2021), Dark Shadows (2012), Wild Wild West (1999), Solo: A Star Wars Story (2018), Batman V Superman: Dawn Of Justice (2016), The Thin Red Line (1998), The First Purge (2018).

8 ταινίες που έκαναν τους θεατές να φύγουν από το σινεμά