Το τρέιλερ της ταινίας «The Fabelmans» δείχνει την αγάπη του Steven Spielberg για τον κινηματογράφο

Νατάσσα Σχοινά
Το τρέιλερ της ταινίας «The Fabelmans» δείχνει την αγάπη του Steven Spielberg για τον κινηματογράφο

Η ημι-αυτοβιογραφική που χειροκροτήθηκε δύο φορές στην πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

«Δεν ονειρεύομαι το βράδυ. Ονειρεύομαι τη μέρα. Ονειρεύομαι όλη τη μέρα. Ονειρεύομαι για να ζήσω», έχει πει ο Steven Spielberg που θα δει σε μερικούς μήνες από τώρα μία ημι-αυτοβιογραφική ιστορία που βασίζεται σε εκείνον να παίρνει τον δρόμο της προς τη μεγάλη οθόνη.

The Fabelmans

Η ταινία The Fabelmans είναι μία coming-of-age παραγωγή που σκηνοθετεί ο Spielberg σε σενάριο που έχει γράψει μαζί με τον Αμερικανό συγγραφέα και σεναριογράφο Tony Kusher. Μαζί είναι και παραγωγοί της ταινίας.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν νεαρό που ονομάζεται Sammy Fabelman, ο οποίος ανακαλύπτει τα μυστικά της οικογένειάς του και παράλληλα ανακαλύπτει τη δύναμη που έχουν οι ταινίες για να μπορέσει να δει την αλήθεια.

Ήδη από το τρέιλερ μπορεί κάποιος να δει τη συσχέτιση του 75χρονου εμβληματικού σκηνοθέτη με το «βούτηγμα» στον κόσμο του κινηματογράφου και τη μαγεία του, την ικανότητά του να σε ταξιδεύει.

Το cast της ταινίας

Στο cast της ταινίας θα δούμε τον Gabriel LaBelle στον ρόλο του Sammy Fabelman, τη Michelle Williams στον ρόλο της Mitzi Fabelman, τον Paul Dano στον ρόλο του Burt Fabelman, τον Seth Rogen στον ρόλο του Bennie Loewy, την Jeannie Berlin στον ρόλο της Haddash Fabelman, την Julia Butters στον ρόλο της Reggie Fabelman και τον Judd Hirsh στον ρόλο του θείου Boris.

Όταν η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο στο Princess of Whales Theatre, το κοινό σηκώθηκε δύο φορές να χειροκροτήσει, μία πριν την προβολή της ταινίας όταν ο Spielberg την παρουσίασε και μία αφότου το κοινό την είδε.

Η ταινία The Fabelmans έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Toronto International Film Festival στις 10 Σεπτεμβρίου συγκεντρώνοντας πολύ καλές κριτικές, ενώ έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου στην Αμερική.