Οι πιο πολυσυζητημένες ταινίες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2022

Νατάσσα Σχοινά
Οι πιο πολυσυζητημένες ταινίες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2022

Ποιες είναι οι ταινίες που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις με την ιστορία και το cast τους;

Οι «πόρτες» του 79ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας άνοιξαν και για τις επόμενες μέρες, η επιτροπή με πρόεδρό της την Julianne Moore, θα κρατά τις θέσεις της στο Venice Lido για την παρουσίαση των επερχόμενων ταινιών.

Steven Spielberg, Frederick Wiseman, Laura Poitras, Alejandro González Iñárritu, Darren Aronofsky, Luca Guadagnino, Noah Baumbach, είναι μόνο μερικοί από τους δημιουργούς που θα δώσουν το παρών με τις ταινίες τους.

Ποιες είναι, όμως, οι πιο πολυσυζητημένες και πολυαναμενόμενες ταινίες του Φεστιβάλ Βενετίας.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Οι talk-of-the-town ταινίες

The Whale

O Darren Aronofsky επιστρέφει στη σκηνοθεσία φέρνοντας μαζί και τον Brandon Fraser. Η ταινία αποτελεί ουσιαστικά μία ιστορία εξιλέωσης και περιγράφει έναν καθηγητή που υποφέρει από παχυσαρκία και προσπαθεί να έρθει κοντά με την κόρη του, από την οποία έχει απομακρυνθεί.

Bardo, False Chronicles of a Handful of Truths

Ο Iñárritu παραδίδει μία ημι-βιογραφική ταινία ενός δημοσιογράφου και δημιουργού ταινιών που πηγαίνει στο Μεξικό με σκοπό να λύσει μία οικογενειακή κρίση την ώρα που παλεύει με μία υπαρξιακή κρίση. Πρόκειται για μία από τις ταινίες που σε κάνουν να αναρωτιέσαι σχετικά με το τι είναι πραγματικό και τι είναι μυθοπλασία.

Don’t Worry Darling

Η νέα ταινία της Olivia Wilde έλαβε μεγάλη δημοσιότητα αυτήν την περίοδο, μία με τα χαρτιά της κηδεμονίας που παρέλαβε η ηθοποιός επί σκηνής στο CinemaCon και μία με την κόντρα της με τον Shia LaBeouf. Όσο για την ιστορία, αυτή παρουσιάζει μία πειραματική κοινότητα και ένα νέο ζευγάρι (Harry Styles και Florence Pugh) που ζει μέσα σε αυτήν.

Είπες ψέματα Olivia; «Άνθρακας» η υποτιθέμενη απόλυση του Shia LaBeouf από τη Wilde

Bones And All

Ο Timothée Chalamet ξεκινάει ένα ταξίδι σε μία coming-of-age ταινία δύο εφήβων που προσπαθούν να επιβιώσουν αφότου έχουν διωχθεί από την κοινωνία τους. Ένα road trip κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ronald Reagan γεμάτο με παγίδες και το παρελθόν που τους στοιχειώνει.

Bones & All: Ο Timothée Chalamet γίνεται κανίβαλος στη νέα του ταινία

Blonde

Η Ana de Armas υποδύεται τη Marilyn Monroe και διάφορες απόψεις έχουν ακουστεί σχετικά με το κατά πόσο τα έχει καταφέρει ή όχι. Η ταινία βασίζεται στο best seller βιβλίο της Joyce Carol Oates και θα φέρει στην επιφάνεια όχι μόνο τη λάμψη της σταρ αλλά και την τοξικότητα και τις σχέσεις που δίχασαν το κοινό.

The Banshees Of Inisherin

Το The Banshees Of Inisherin είναι μαύρη κωμωδία κατευθείαν από τη σκηνοθετική ματιά του Martin McDonagh με τον Colin Farrell και τον Brendan Gleeson στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η ιστορία δύο φίλων, εκβιασμοί και η Ιρλανδία του 1923 στο προσκήνιο.

The Son

Μετά την επιτυχία του The Father, o Florian Zeller έρχεται να παρουσιάσει στο κοινό τον Hugh Jackman στον ρόλο ενός πατέρα που η ζωή του αλλάζει όταν η πρώην σύζυγός σου εμφανίζεται με τον γιο τους. Laura Dern, Vanessa Kirby, Zen McGrath και Anthony Hopkins πλαισιώνουν το υπόλοιπο βασικό cast.

The Eternal Daughter

Η τρίτη συνεργασία της Joanna Hogg με την Tilda Swinton φέρνει ένα μυστηριώδες δράμα που διανέμεται από την ανεξάρτητη αμερικανική εταιρεία Α24.

White Noise

Ο Adam Driver έχει αναλάβει τον ρόλο του καθηγητή σπουδών του Hitler και πατέρα των τεσσάρων παιδιών που έχει με τη σύζυγό του, που υποδύεται η Greta Gerwig. Μετά από ένα «αερομεταφερόμενο τοξικό συμβάν», η πλοκή «χτυπάει» τη θνητότητα και τον καταναλωτισμό.