Το Mr. Harrigan's Phone αντιμετωπίζει το πρόβλημα που έχουν τα περισσότερα θρίλερ σήμερα

Νατάσσα Σχοινά
Το Mr. Harrigan's Phone αντιμετωπίζει το πρόβλημα που έχουν τα περισσότερα θρίλερ σήμερα

Η Νο2 ταινία του Netflix προσπαθεί, αλλά κάπου στην πορεία το χάνει.

Το Mr. Harrigan’s Phone κατέχει το Νο2 στις ταινίες του Netflix που βλέπει ο κόσμος αυτήν τη στιγμή με τον John Lee Hancock να έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία και τη δημιουργία μίας ατμόσφαιρας που να ταιριάζει στο δημιούργημα του Stephen King, οποίος έχει γράψει αρχικά την ιστορία.

Ποια είναι η ιστορία της ταινίας

Ένα νεαρό αγόρι που ονομάζεται Craig γίνεται φίλος με έναν ηλικιωμένο δισεκατομμυριούχο, ο οποίος τον προσλαμβάνει να του διαβάζει βιβλία όταν παύει να μπορεί να το κάνει μόνος του. Ο κύριος Harrigan είχε ακούσει τον Craig να διαβάζει στην τοπική εκκλησία και έκανε μία συμφωνία με εκείνον και τους δικούς για ανάγνωση έναντι αμοιβής. Όσο, όμως, περνάει ο καιρός, οι δυο τους δένονται και η σχέση τους από επαγγελματική μετατρέπεται σε αυτήν ενός παππού με τον εγγονό του.

Στα γενέθλιά του, ο Craig παίρνει ως δώρο από τον μπαμπά του ένα κινητό, ενώ ο κύριος Harrigan τού δίνει ένα λαχείο και κερδίζει 3.000 δολάρια. Μέρος αυτών, ο Craig το αφιερώνει στο να αγοράσει ένα κινητό και για τον κύριο Harrigan για να μπορούν να μιλάνε, όμως, ο τελευταίος εθίζεται σε αυτό και λίγο μετά πεθαίνει.

Ο Craig αποφασίζει να βάλει το κινητό στο φέρετρο του κυρίου Harrigan, αλλά ξαφνικά αρχίζει να λαμβάνει μηνύματα από τον αριθμό του και συνεχίζει να του μιλάει με απρόβλεπτες συνέπειες.

mr_harrigans_phone_thriller3.jpg

Η ατμόσφαιρα της ταινίας ήταν το μεγάλο πρόβλημα

Το Mr. Harrigan’s Phone αποτελεί μία από τις τέσσερις ιστορίες της συλλογής If It Bleeds του Αμερικανού συγγραφέα τρόμου Stephen King που κυκλοφόρησε μόλις το 2020 και κατά πολλούς δεν ανήκει στα καλύτερα του δημιουργού -και έχουν δίκιο-. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η παρουσίαση ενός θρίλερ χρειάζεται την κατάλληλη ατμόσφαιρα που θα σε βάλει στο κλίμα. Πόσο μάλλον σε μία περίπτωση όπως αυτή που βασίζεται σε υπαινιγμούς και στη δημιουργία αμφιβολιών στους θεατές σχετικά με το τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει τελικά.

Στην προκειμένη περίπτωση, φαίνεται να μην υπάρχει συνέπεια στην ατμόσφαιρα από την αρχή μέχρι το τέλος της ταινίας, με μερικές σκηνές να «σπάνε» τη συναισθηματική διήγηση της ιστορίας. Σε έναν βαθμό, ίσως φταίει και το γεγονός ότι η ταινία πατάει σε μία πιο εμπορική βάση και προσπαθεί με όχι ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο να υποκινήσει τα συναισθήματα του θεατή.

mr_harrigans_phone_thriller2.jpg

Για τον 87χρονο πια Donald Sutherland που υποδύεται τον Mr. Harrigan, δεν μπορούμε να πούμε και πολλά αφού έχει αποδείξει πως ό,τι και να του δώσεις να εκτελέσει, θα βρει έναν τρόπο να προσθέσει την ποιότητά του. Ο Jaeden Martell (Craig) επίσης παραδίδει ένα πολύ άρτιο τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, όταν πέφτουν οι τίτλοι, δε μένεις με ιδιαίτερο εντυπωσιασμό με αυτό που είδες.