6 ηθοποιοί που αρνήθηκαν να επιστρέψουν για sequel ταινίας αλλά τελικά το έκαναν

Νατάσσα Σχοινά
6 ηθοποιοί που αρνήθηκαν να επιστρέψουν για sequel ταινίας αλλά τελικά το έκαναν

Κάτι ο σκηνοθέτης, κάτι το σενάριο, τα μεγάλα αστέρια του Hollywood μεταπείστηκαν.

Ζούμε σαφώς στην εποχή των remakes και των sequels διάσημων ταινιών και σειρών που, επειδή τα πήγαν καλά όταν είχαν πρωτοκυκλοφορήσει, βρήκαν τον δρόμο τους στο σήμερα. Κάποιες φορές, αυτή η πρωτοβουλία προκαλεί να ανασύρονται συναισθήματα νοσταλγίας εκείνης της πρώτης φοράς, άλλες οι θεατές μένουν στην αναμονή χωρίς καμία ανταπόκριση, αφού η νέα ταινία δεν έχει καμία σχέση με την αρχική.

Ένα άλλο θέμα σε όλο αυτό είναι να συμφωνήσει να επιστρέψει ο εκάστοτε σταρ να αναβιώσει τον ρόλο του στο επόμενο πρότζεκτ, γιατί δε θέλουν όλοι, φοβούμενοι για μία πιθανή αποτυχία ή σκεπτόμενοι πως δεν έχουν κάτι άλλο να δώσουν στον ρόλο.

Σε αυτήν τη λίστα, θα δούμε 10 ηθοποιούς που είπαν ότι δε θα επέστρεφαν σε sequel της ταινίας στην οποία έπαιξαν, αλλά τελικά το έκαναν.

Natalie Portman - Thor

Η Natalie Portman υποδύθηκε την Jane Foster στον Thor το 2011 και δεν ήθελε να επιστρέψει γιατί ήθελε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο με το παιδάκι της. Όταν άκουσε, όμως, ότι η Patty Jenkins θα σκηνοθετούσε το sequel Thor: Love and Thunder το 2022, άλλαξε γνώμη και το ξαναέγινε Jane.

Tom Cruise – Top Gun

Αν και ο Tom Cruise φημίζεται για τα sequels του, δεν ήθελε να κάνει το Top Gun. Ο σκηνοθέτης του Maverick, Joseph Kosinski, τον έπεισε σε 30 λεπτά όταν ο ηθοποιός ήταν μεταξύ γυρισμάτων στο Παρίσι. Βασικός όρος του Cruise: Να μη λέγεται Top Gu 2.

Meryl Streep – Mamma Mia

Σε αντίθεση με τον Cruise, η Meryl Streep δεν κάνει sequels γενικά. Όταν της πρότειναν να αναβιώσει τον ρόλο της στο Mama Mia 2, αν και δεν ήθελε να επιστρέψει σε βασικό ρόλο, τελικά συμφώνησε σε μία πιο σύντομης διάρκειας συμμετοχή.

Anne Hathaway - The Princess Diaries

Για την Anne Hathaway, τα πράγματα ήταν απλά: «Κατά τη αντίληψή μου, τα sequels συχνά γίνονται απλά για να βγάλουν περισσότερα χρήματα με μία φόρμουλα που έχει αποδειχτεί ότι δουλεύει. Η πρώτη ταινία σήμαινε τόσα πολλά για τόσο πολύ κόσμο που φοβόμουν ότι προσπαθούσαμε να εκμεταλλευτούμε την αγάπη τους». Τελικά, επέστρεψε δίνοντας ξανά τον καλύτερό της εαυτό.

Emily Blunt - A Quiet Place

Η Emily Blunt δεν ήθελε να παίξει στη δεύτερη ταινία A Quiet Place που σκηνοθέτησε ο σύζυγός της, John Krasinski. Όλα άλλαξαν όταν είδε την αρχή της και σκέφτηκε ότι «θα ήταν χαζό να μη θες να είσαι στην αρχή (της ταινίας).

Sean Connery - James Bond

O Sean Connery είχε αρχίσει να βαριέται τον James Bond και, όταν ανακοίνωσε την αποχώρησή του, ο George Lazenby πήρε τη θέση του για μία και μοναδική ταινία. Για την επόμενη, η παραγωγή έκανε μία πρόταση που δεν μπορούσε να αρνηθεί με έναν μισθό ρεκόρ για την εποχή: 1,25 εκατομμύρια δολάρια για το Diamond Are Forever το 1971.