Duran Duran A Hollywood High: Η ξεχωριστή docu-concert ταινία που κανένας φαν δεν πρέπει να χάσει

Νατάσσα Σχοινά
Duran Duran A Hollywood High: Η ξεχωριστή docu-concert ταινία που κανένας φαν δεν πρέπει να χάσει

Το κορυφαίο συγκρότημα της new wave μουσικής αποκτά την ταινία που του αξίζει.

«And the sun drips down bedding heavy behind. Τhe front of your dress all shadowy lined. And the droning engine throbs in time with your beating heart», λένε οι Duran Duran σε ένα από τα κορυφαία τους τραγούδια, The Chauffeur. Σε αυτό που οι στοίχοι μοιάζουν με ένα περιγραφικό ποίημα που ο δρόμος το μετέφερε στη σκηνή του τραγουδιού ενός από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα της new wave μουσικής.

Ο Simon Le Bon έχει πει πως έγραψε αυτό το τραγούδι όσο βρισκόταν στο Ισραήλ και είδε δύο κορίτσια να οδηγούν ένα όχημα μέσα στην έρημο. Και αυτό το diverse ύφος και η φιλοσοφία είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το συγκρότημα και του έχουν δώσει την ταυτότητα που έχει σήμερα.

https://www.instagram.com/p/CguiOb6pZlV

Οι Duran Duran που δημιουργήθηκαν το 1978 στο Birmingham από τον κιμπορντίστα Nick Rhodes και τον μπασίστα John Taylor, φτάνοντας με τα χρόνια στη μορφή που έχουν σήμερα -δηλαδή, με την προσθήκη του Simon Le Bon και του Roger Taylor-, έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Στα βραβεία τους συγκαταλέγονται δύο Brit Awards, δυο Grammy Awards, ένα MTV Video Music Award, ενώ έχουν και το δικό τους αστέρι στη Hollywood Walk of Fame.

https://www.instagram.com/p/CiGjVM5DXP8

Το ξεχωριστό docu-concert film για τους Dura Duran

Τώρα, με ένα εξαιρετικό docu-concert film, το Duran Duran A Hollywood High, οι Duran Duran γιορτάζουν 40 χρόνια καριέρας, την κυκλοφορία του album FUTURE PAST αλλά και την παγκόσμια world tour τους. Μία συγκλονιστική βραδιά γεμάτη μουσική, γυρισμένη στο Los Angeles με το iconic Capitol Tower λογότυπο ακριβώς πίσω τους και ένα film που σκηνοθετήθηκε από τους κορυφαίους του χώρου, Gavin Elder, Vincent Adam Paul και George Scott.

duran_duran_docu_concert.jpg

Το «A Hollywood High» λειτουργεί ως το απόλυτο μέσο για να καταγράψει το diverse ύφος της μουσικής των Duran Duran καθώς και να φέρει στο προσκήνιο την έκρηξη ενέργειας που προκύπτει σε κάθε τους live. Ταυτόχρονα, θα δούμε νέες αποκλειστικές συνεντεύξεις της μπάντας, behind-the-scenes video καθώς και υλικό αρχείου που βλέπουμε για πρώτη φορά. Πρόκειται για μία γιορτή από την αρχή έως το τέλος της κοσμοθεωρίας των Duran Duran.

Η docu-concert ταινία έρχεται στα Village Cinemas Αθήνας και Θεσσαλονίκης στις 3 και 6 Νοεμβρίου.