Box Office: Το Avatar: The Way of the Water πλέει σε πελάγη... δισεκατομμυρίων

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Box Office: Το Avatar: The Way of the Water πλέει σε πελάγη... δισεκατομμυρίων

Το sequel "Avatar: The Way of the Water" σπάει τα ταμεία και τα ρεκόρ στο παγκόσμιο box office.

Το πολυσυζητημένο "Avatar: The Way of Water" εξακολουθεί να να φέρνει τα μεγάλα κέρδη, αφού με το πέρας αυτού του Σαββατοκύριακου ξεπέρασε τα 1,7 δισ. δολάρια στο box office.

Avatar: The Way of the Water: Blockbuster με όλη τη σημασία της λέξης

Το υδάτινο sequel του James Cameron, κατάφερε να ξεπεράσει το "Jurrasic World" και να γίνει η 7η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην ιστορία του κινηματογραφικού box office, συγκεντρώνοντας 1,708 δισ. δολάρια.

Tα προγνωστικά για τις Χρυσές Σφαίρες του 2023 και οι ανατροπές που πρέπει να περιμένεις

Πιο συγκεκριμένα, το "Avatar 2" φαίνεται να έχει αποδοχή σχεδόν σε κάθε ήπειρο, αφού κατάφερε σε μόλις τέσσερις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του να αποφέρει 517 εκ. δολάρια στις ΗΠΑ, με το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων να έρχεται από τον υπόλοιπο κόσμο: 1,19 δισ. δολάρια. Όπως αναφέρει και το Variety, όσον αφορά στο διεθνές box office κατέχει πλέον την 5η θέση, ακολουθώντας τα "Avatar" (2009), "Avengers: Endgame" (2019), "Titanic" (1997) και "Avengers: Infinity War" (2018). Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως ο σκηνοθέτης και εν γένει οραματιστής του Avatar, James Cameron, φαίνεται να ξέρει πώς να φτιάξει μια ταινία που θα αποφέρει πολλά κέρδη, αφού στην παραπάνω πεντάδα είχε ήδη δύο δικές του ταινιές (πρώτο Avatar και Τιτανικός).

Το "Avatar: The Way of the Water" έχει όλα τα συστατικά ενός σωστού blockbuster: ανεπανάληπτα εφέ, εύπεπτη ιστορία, ήσυχο character development, με έναν συνδυασμό που προσφέρουν αβίαστη διασκέδαση, παρά την τεράστια (3 ώρες) διάρκειά τους. Το εν λόγω sequel, ακολουθώντας τα χνάρια του προκατόχου του, δεν υπόσχεται τίποτα παραπάνω από αυτο που είναι: ένα εντυπωσιακό ride με οπτικά εφέ που υπόσχονται μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία και απαιτούν μεγάλη οθόνη.

Θα ξεπεράσει τα 2 δισ. δολάρια;

Εκτός από το ότι ξεπέρασε το box office του "Top Gun: Maverick" που βρισκόταν στα 1,49 δισ. δολάρια, έχει κερδίσει και το τίτλο της δεύτερης πιο εμπορικότερης ταινίας στην πανδημική εποχή μετά το "Spider-Man: No Way Home" (1,91 δισ. δολάρια). Να σημειώσουμε όμως εδώ ότι το sequel του Top Gun με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise εξακολουθεί να είναι η πιο εμπορικότερη ταινία του 2022, αφού το "Avatar: The Way of the Water" κατάφερε να το νικήσει στις αρχές του 2023.

Με τους ρυθμούς αυτούς, το sequel έχει πολύ καλές πιθανότητες να ξεπεράσει και τα 2 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office και να ξεπεράσει ακόμα και το απολαυστικότατο ensemble του Spider-Man*. Ένα επίτευγμα εξαιρετικά δύσκολο σε μια εποχή που η πανδημία του COVID19 έπληξε σχεδόν ανεπανόρθωτα τα κέρδη του κινηματογράφου.

*Βέβαια, η τρίτη ταινία Spider-Man των Sony και Marvel, δεν προβλήθηκε στην Κίνα, που είναι μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές αγορές.

Πανδημία ή μη, τα νούμερα αυτά είναι και πάλι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα. Να αναφέρουμε όμως πως μόνο πέντε ταινίες στην ιστορία του σινεμά έχουν ξεπεράσει το ορόσημο των 2 δισεκατομμυρίων, που εκτός από μία, όλα ανήκουν πλέον στην Disney:

Avatar (2,9 δισ. δολάρια)

Avengers: Endgame ($2,79 δισ. δολάρια)

Titanic (2,2 δισ. δολάρια)

Star Wars: The Force Awakens (2,069 δισ.)

Avengers: Infinity War (2,04 δισ.)