Η DC επιτέλους ενώνει το σύμπαν της: Νέες ταινίες Superman, Batman και πολλά ακόμα για το νέο DCU

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Η DC επιτέλους ενώνει το σύμπαν της: Νέες ταινίες Superman, Batman και πολλά ακόμα για το νέο DCU

Warner Bros.

Μετά την Marvel, ήρθε η σειρά της DC. Μάθε για όλα τα επερχόμενα projects της DC: Ταινίες, σειρές και gaming ενωμένα σε νέο κινηματογραφικό σύμπαν που πλέον λέγεται επίσημα DCU.

Μετά την Marvel, είναι η σειρά της DC. Μια νέα εποχή επιτέλους ξημερώνει για την DC Studios, με τους προέδρους James Gunn και Peter Safran να αναλαμβάνουν να ενώσουν το κινηματογραφικό σύμπαν της DC σε σινεμά, τηλεόραση και gaming και να φτιάξουν το πολυπόθητο DCU που τόσα χρόνια προσπαθούν απεγνωσμένα να στήσουν.

https://www.instagram.com/p/CoFkNnvpx8L

Αυτές είναι οι 20 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς το 2023

Η DC επιτέλους ενώνεται σε σινεμά, τηλεόραση και gaming

Ο James Gunn, ο μοναδικός δημιουργός που από συχνός σκηνοθέτης της Marvel με τους "Guardians of the Galaxy" μεταπήδησε στην "αντίπαλο", μαζί με τον Peter Safran, παραγωγό σε κάθε project της DC, ανέλαβαν τη δύσκολη αποστολή του να δημιουργήσουν ένα ενιαίο σύμπαν -ονόματι DCU- σε μικρή και μεγάλη οθόνη (όπως και στο κομμάτι του gaming). Δύσκολη αποστολή, γιατί τόσα χρόνια, κάποιοι τίτλοι συνδέονταν, κάποιοι άλλοι όχι, έπαιρναν πράσινο φως φιλόδοξα project που δεν είχαν κερδίσει ακόμα το κοινό γιατί δεν είχαν τον χρόνο, σε αντίθεση με την Marvel που ξεκίνησε το MCU το 2008 με τον Iron Man και έκανε φινάλε με το "Avengers: Endgame" το 2019 (11 χρόνια μετά), με αποτέλεσμα να πηγαίνουν είτε άπατα στο box office, είτε να φαίνεται η βιασύνη και η προχειρότητα στη δημιουργία.

Έτσι, η DC πήρε μια απόφαση: Να σβήσει ό,τι έβγαλε, να ακυρώσει επερχόμενους τίτλους ή τρέχουσες σειρές, και να φέρει δύο επικεφαλής που θα φτιάξουν ένα νέο πρόγραμμα που θα καλύπτει τα επόμενα 8 με 10 χρόνια. Ο Gunn λοιπόν μοιράστηκε το όραμά τους για το μέλλον του σύμπαντος της DC και τα επερχόμενα project από την DC Studios. "Η DC ήταν αποσυνδεδεμένη από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση εδώ και πολύ καιρό. Η δουλειά μας, εμένα και του Peter, είναι να βεβαιωθούμε πως το DCU είναι συνδεδεμένη σε σινεμά, τηλεόραση, gaming και animation και πως οι χαρακτήρες έχουν συνέπεια (ανά project) και παίζονται από τους ίδιους ηθοποιούς", είπε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος, ο οποίος μάλιστα δήλωσε πως αυτή η συνέπεια θα ισχύει σε animation και live-action, που σημαίνει ότι ένας μόνο ηθοποιός θα παίζει έναν χαρακτήρα παντού.

DCU: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα και τι θα γίνει με τα ήδη προγραμματισμένα sequel

Πριν πιάσει τις ανακοινώσεις για τα επερχόμενα project, ο James Gunn ξεκαθάρισε πως ταινίες σαν τον "Batman" του Matt Reeves και τον "Joker" του Todd Phillips δεν θα είναι κομμάτι του DCU, αλλά θα είναι μέρος ενός διαφορετικού "κόσμου" ονόματι "DC Elseworlds", τίτλος που περιγράφει το περιεχόμενο που ζει εκτός της κύριας ιστορίας που ετοιμάζουν.

Στη συνέχεια, μίλησε για το πρώτο κομμάτι του νέου αυτού DCU σύμπαντος (κάτι σαν τις Phases/Φάσεις της Marvel) το οποίο θα χωρίζεται σε κεφάλαια. Το πρώτο έχει τίτλο "Chapter 1: Gods and Monsters" και περιλαμβάνει 10 τηλεοπτικά και κινηματογραφικά project.

Κάποια ήδη προγραμματισμένα φιλμ θα βρουν τον δρόμο για άνοιγμα στις αίθουσες, με τον δημιουργό να μας λέει πως το "Shazam!: Fury of the Gods" θα συνδεθεί με την ταινία του Flash (ναι, θα γίνει αυτό, την περιμένουμε), που με τη σειρά του θα φέρει την ταινία "Blue Beetle" και στη συνέχεια το "Aquaman 2". Το κεφάλαιο 1 θα ξεκινήσει ουσιαστικά μετά από αυτά, με κάποιες animated σειρές, αλλά η πραγματική του αρχή θα γίνει με μια νέα ταινία Superman, "Superman: Legacy" η οποία αναμένεται τον Ιούλιο του 2025.

The Mandalorian Season 3 Trailer: Mando και Grogu ξανά μαζί, ξανά σε κίνδυνο

Όλες οι ταινίες και οι σειρές του Chapter 1 του DCU:

Ταινίες:

Superman: Legacy - Με σενάριο από τον ίδιο τον Gunn, η νέα ταινία του Superman θα τον βρει να προσπαθεί να εξισορροπήσει την κρυπτονιανή κληρονομιά του με την ανθρώπινη ανατροφή του.

The Authority - Βασισμένο στους χαρακτήρες του σύμπαντος του WildStorm, οι οποίοι θα ενταχθούν στο DCU, για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διοθώσουν ό,τι αυτοί θεωρούν "σπασμένο".

The Brave and the Bold - Nέα ταινία Batman, εμπνευσμένη από τη σειρά κόμικς του Grant Morrison. Αυτή η ταινία θα εξερευνήσει τη σχέση του Batman, με τον γιο του, Damian Wayne που είναι και ο Robin στη νέα αυτήν ταινία.

Supergirl: Woman of Tomorrow - Μπορεί να κόπηκε ως σειρά μετά από 6 σεζόν, αλλά η Supergirl θα έχει δική της ταινία, μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, βασισμένη στη σειρά κόμικς του Tom King.

Swamp Thing - Μια σκοτεινή ταινία που θα εξερευνήσει την ιστορία προέλευσης του Swamp Thing.

Τηλεόραση:

Creature Commandos - Μια animation σειρά επτά επεισοδίων στην οποία η Amanda Waller δημιουργεί μια ομάδα μυστικών επιχειρήσεων από τερατώδεις φυλακισμένους.

Waller - Με πρωταγωνίστρια την Viola Davis ως Amanda Waller, αυτή η σειρά θα βρει και μέλη από την ομάδα του Peacemaker.

Booster Gold - Ο Booster Gold χρησιμοποιεί τεχνολογία από το μέλλον για να παριστάνει τον υπερήρωα στο παρόν. Μια υπερηρωική ιστορία του συνδρόμου του απατεώνα για το HBO Max.

Lanterns - Μια σειρά τύπου "True Detective" που θα προβάλλεται στο ΗΒΟ και έχει στο επίκεντρο τους διαγαλαξιακούς αστυνομικούς John Stewart και Hal Jordan που αποκαλύπτουν ένα σκοτεινό μυστήριο.

Paradise Lost - Μια σειρά αλά "Game of Thrones" που διαδραματίζεται στην Themyscira, την πατρίδα των Αμαζόνων και γενέτειρα της Wonder Woman.