Ant-Man 3 Review: Στο Quantumania ευτυχώς ξεχωρίζει αυτός που έπρεπε

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ant-Man 3 Review: Στο Quantumania ευτυχώς ξεχωρίζει αυτός που έπρεπε

Η τρίτη ταινία Ant-Man είναι πλέον στους κινηματογράφους και μας εισάγει σε μια περίπλοκη Φάση του MCU, όπου μπορεί η ποσότητα να νικάει της ποιότητας, αλλά ευτυχώς φέρνει αυτό που όφειλε.

Ο Ant-Man μπορεί να είναι ένας από τους πιο μικροσκοπικούς ήρωες του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel (MCU), αλλά είναι πάντα ένας παίκτης-κλειδί για τη συνολική ιστορία. Η τρίτη του ταινία έχει ξεκάθαρο και λιτό σκοπό: να κάνει μια εισαγωγή στη νέα κινηματογραφική 5η Φάση.

Χαμός με το νέο trailer του Fast X: Αγριεμένος ο νέος αντίπαλος και εκατοντάδες εκατομμύρια τα views

Ant-Man: Μικρός στο μάτι, μεγάλος στη Φάση

Ο Ant-Man, παρά το μικρό του μέγεθος, του αναθέτονται μεγάλες αποστολές: στο Infinity saga με τον Thanos έπρεπε να ξεχωρίσει χωρίς κάποια ιδιαίτερη υπερδύναμη ή περσόνα, να ανατρέψει την ιστορία και να δώσει σε όλο το ρόστερ υπερηρώων μια δεύτερη ευκαιρία. Τώρα, έχει και πάλι ένα μεγάλο έργο: να μας εισάγει στην η Φάση του MCU, στον κβαντικό σύμπαν και να μας παρουσιάσει έναν νέο, δυνατό αντίπαλο που ακούει στο όνομα Kang the Conqueror (Kang ο Κατακτητής).

Με τον Peyton Reed στο τιμόνι σκηνοθεσίας για τρίτη φορά, στο "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" (ελλ. τίτλος: Ant-Man και Wasp: Κβαντομανία), ο Scott Lang (Paul Rudd) μαζί με την Hope van Dyne (Evangeline Lilly) και τους γονείς της (Michelle Pfeiffer και Michael Douglas), αλλά και την κόρη του, Cassie (Kathryn Newton), καταλήγουν στο Quantum Realm και γνωρίζουν ξανά ένα ξένο σύμπαν με δική του ιστορία και κανόνες, με παράξενα πλάσματα και με έναν αντίπαλο που παραμονεύει.

ANT-MAN AND THE WASP: QUANTUMANIA

© 2022 MARVEL.

Δράμα, έρωτας, μανία; Αποκαλύφθηκε η πρώτη εικόνα της Lady Gaga για το sequel του Joker

Τι να περιμένεις από μια τρίτη ταινία Ant-Man

Η αλήθεια είναι πως από μια τρίτη ταινία Ant-Man θα ήταν κάπως αφελές να έχουμε πολλές απαιτήσεις. Δεν περιμένουμε κάποια συγκλονιστική ιστορία, κάποια βαρύγδουπη θεματική, ούτε κάποια πρωτοποριακή δομή στην αφήγηση. Αυτό που πλέον περιμένουμε, γενικά από το MCU, είναι έναν άξιο villain και ευτυχώς ο Kang του Jonathan Majors φαίνεται να έχει όλα τα προσόντα για να καλύψει αυτό το κενό: τόσο υποκριτικά, όσο παρουσιαστικά, όσο και σεναριακά.

ANT-MAN AND THE WASP: QUANTUMANIA

© 2022 MARVEL.

Ο Majors φέρνει έναν ενδιαφέροντα, δυναμικό και -μάλλον- πολυεπίπεδο χαρακτήρα, με το πρεστίζ που αρμόζει σε έναν μαρβελικό κακό, κάνοντάς μας να θέλουμε να τον γνωρίσουμε παραπάνω. Μία συμπαθητική προσθήκη είχαμε και με την κόρη του πρωταγωνιστή, την Cassie της Kathryn Newton, ένα φρέσκο κορίτσι με άνεση και ευτυχώς χωρίς "τουπέ". Ο fan-favorite Paul Rudd συνεχίζει ακάθεκτος να προσφέρει την ήπια, ζεστή και ανέμελη πλευρά του MCU, με την Evangeline Lilly στο πλευρό του να δημιουργούν ένα άκρως συμπαθητικό υπερηρωικό ζευγάρι.

Στο "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" ξεχώρισε αυτός που έπρεπε να ξεχωρίσει

Το "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" γνωρίζοντας ακριβώς την περιορισμένη δυναμική του και τον μικρό στο μάτι ρόλο του, βρίσκει ξεκάθαρο στόχο και λειτουργεί στα σημεία που χρειάζεται. Είναι μια υπερηρωική ταινία ευδιάθετη, ευχάριστη και όχι εκβιαστικά (ή συχνά) αστεία, με χαρακτήρες που μας βοηθούν να απολαύσουμε ήσυχα ένα γεμάτο CGI "joyride". Και ενώ η Marvel βαδίζει σε επικίνδυνα νερά μοιάζοντας να φτιάχνει ένα ίσως κουραστικά περίπλοκο timeline με απανωτές διακλαδώσεις σε τίτλους μικρής και μεγάλης οθόνης, τουλάχιστον, μας φέρνει έναν άξιο αντίπαλο που πλάθεται και έναν Jonathan Majors που έχει όλα τα φόντα για να μας φοβίσει και να μας μαγνητίσει.

Αυτές είναι οι 20 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς το 2023