Δράμα, έρωτας, μανία; Αποκαλύφθηκε η πρώτη εικόνα της Lady Gaga για το sequel του Joker

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Δράμα, έρωτας, μανία; Αποκαλύφθηκε η πρώτη εικόνα της Lady Gaga για το sequel του Joker

Joker: Folie À Deux - Ο σκηνοθέτης της δεύτερης ταινίας Joker γιόρτασε τον Αγ. Βαλεντίνο με μια πρώτη ματιά της Lady Gaga ως Harley Quinn (photo).

Απανταχού αθεράπευτα ρομαντικοί στράφηκαν στα social media για να μοιραστούν αγαπησιάρικες εικόνες είτε με το ταίρι τους, είτε με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ακόμη και με τα ζώα τους. Ο Todd Phillips, σκηνοθέτης της ταινίας "Joker" του 2019 αλλά και του επερχόμενου sequel "Joker: Folie À Deux", για να γιορτάσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είπε να μοιραστεί φωτογραφία της Lady Gaga.

Φωτογραφία όμως όχι σαν τραγουδίστρια, αλλά ως Harley Quinn, ένα από ένα από τα πιο πολυσυζητημένα cast των κόμικ μεταφορών.

8 ταινίες που μιλάνε για την αγάπη του σήμερα με τρόπο που αναζωογονεί

joker-2-lady-gaga.jpg

Lady Gaga: Θα φορέσει το χαμόγελο στον Joker;

Ο Todd Phillips λοιπόν, με μια φωτογραφία που δημοσιοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μας δείχνει την Lady Gaga να κοιτάει παθιασμένα (σχεδόν μανιακά) τον Joker του Joaquin Phoenix και το caption να γράφει "Happy Valentine's Day". Η εικόνα αυτή είναι η πρώτη επίσημη ματιά που παίρνουμε για τη νέα ταινία και την Lady Gaga ως Harley Quinn, την οποία μάλιστα μοιράστηκε και η ίδια στα δικά της social media.

https://www.instagram.com/p/CoqnN5HrbEG

Lady Gaga & Harley Quinn - Τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια

Βέβαια, να πούμε ότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι η Lady Gaga θα ενσαρκώσει όντως την Harley Quinn, αλλά... τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Τόσο από την ανακοίνωση του cast πριν έναν χρόνο, όσο και από τη νέα αυτή εικόνα, είναι πασιφανής ο ρόλος, αν έχεις έστω και μια μικρή ιδέα από τα κόμικ.

Αν δεν έχεις, πρέπει να σου πούμε ότι η Harley Quinn (ολόκληρο όνομα Dr. Harleen Frances Quinzel) είναι το sidekick του Joker στα κόμικ του Batman. Στις περισσότερες εμφανίσεις της είναι απόλυτα αφοσιωμένη στον Joker (γνωστό και ως Clown Prince of Crime) και αγνοεί πλήρως τη διεστραμμένη φύση του και τοξική του συμπεριφορά. Η δόκτορας ήταν ειδικευόμενη ψυχίατρος στο Arkham Asylum, όπου ψάχνοντας "αντικείμενα" για έρευνα και ανάλυση, άρχισε να δείχνει ένα έντονο ενδιαφέρον προς έναν συγκεκριμένο έγκλειστο...

https://www.instagram.com/p/CmAGaZcyNFP

Η σχέση της Quinn είναι μία από τις πιο γνωστές ερωτικές σχέσεις στα κόμικ του Batman, λόγω της περίπλοκης και διεστραμμένης φύσης της, γιατί εννοείται πως ο Joker είναι βίαιος και χειριστικός απέναντι στην Harley, ενώ παράλληλα της δείχνει και σημάδια στοργής ανά στιγμές.

Η Lady Gaga δεν είναι η μόνη που αναλαμβάνει τον εν λόγω ρόλο. Παλαιότερα, η Margot Robbie είναι αυτή που ενσάρκωσε την Harley Quinn για τη μεγάλη οθόνη σε δύο ταινίες της DC (Suicide Squad και Birds of Prey) και η Kaley Cuoco δανείζει τη φωνή της στην ομώνυμη animated σειρά του HBO Max.

Η DC επιτέλους ενώνει το σύμπαν της: Νέες ταινίες Superman, Batman και πολλά ακόμα για το νέο DCU

Joker και Folie À Deux - Ένα από τα πιο ιδιαίτερα sequel

Η ταινία του Joker είναι μία από τις πιο επιτυχημένες και "σοβαρές" κόμικ μεταφορές που δεν έσπασε μόνο τα ταμεία του box office (το 2019 έγινε η πρώτη R-rated ταινία που απέφερε 1 δισ. δολάρια παγκοσμίως), αλλά συγκέντρωσε και πολλά βραβεία, ακόμα και σε ευυπόληπτα φεστιβάλ: Χρυσός Λέοντας στο φεστιβάλ της Βενετίας, 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ και Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου για τον Joaquin Phoenix.

Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για την ταινία ακόμη και ούτε επίσημη πλοκή, αλλά όσα γνωρίζουμε προς το παρόν μας έχουν ιντριγκάρει στο έπακρο για μια συνέχεια που εξαρχής δεν περιμέναμε (και ίσως δεν χρειαζόταν;): Η ταινία φημολογείται ότι θα περιστρέφεται γύρω από το παρανοϊκό ειδύλλιο της Harley της Lady Gaga με τον Joker του Phoenix.

Στο "Joker: Folie à Deux", πέρα από την επιστροφή του σκηνοθέτη (Todd Phillips) και του σεναριογράφου (Scott Silver), και φυσικά του Joaquin Phoenix ως Arthur Fleck / Joker, στο cast επιστρέφει επίσης η Zazie Beetz ως Sophie Dumond. Εκτός της Lady Gaga, οι νέες προσθήκες στο cast είναι ο Brendan Gleeson, η Catherine Keener, ο Jacob Lofland και ο Harry Lawtey. Η μεγάλη έκπληξη βέβαια είναι ότι η πολυαναμενόμενη αυτή συνέχεια που την αναμένουμε το 2024 θα είναι... μιούζικαλ!

joker-2-poster.jpg