6 φορές που η απογοήτευση σχεδόν φάνηκε στον φακό των Όσκαρ

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
6 φορές που η απογοήτευση σχεδόν φάνηκε στον φακό των Όσκαρ

Danny Moloshok/Invision/AP, File

Invision

Η Angela Basset δεν έκρυψε την απογοήτευσή της όταν έχασε στα Oscars 2023. Αλλά δεν είναι η μόνη ηθοποιός που η απογοήτευσή της φάνηκε στον φακό της Ακαδημίας όταν δεν πήρε το πολυπόθητο Όσκαρ.

Τα Όσκαρ δεν μπορούν να τους έχουν όλους ευχαριστημένους. Η Ακαδημία δεν γίνεται να ευχαριστήσει τους πάντες, ούτε είναι λίγες οι φορές που δυσαρεστεί, όχι μόνο το κοινό και τους τηλεθεατές, αλλά και τους ίδιους τους ηθοποιούς.

Όσκαρ 2023 Νικητές: Χωρίς πολλές εκπλήξεις αλλά με πολλή συγκίνηση η μεγαλύτερη βραδιά του Χόλιγουντ

Όσκαρ, άβολο, άχαστο

Τα Όσκαρ είναι η πιο διάσημη τελετή απονομής βραβείων στον κόσμο του χολιγουντιανού κινηματογράφου και αυτή με το μεγαλύτερο κύρος στη βιομηχανία του θεάματος. Είναι μια βραδιά που κάθε χρόνο οι καλύτεροι και λαμπρότεροι αστέρες συναντιούνται για να γιορτάσουν τα επιτεύγματά τους και να τιμήσουν τα καλύτερα κινηματογραφικά επιτεύγματα της χρονιάς.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε απονομή βραβείων, υπάρχουν πάντα στιγμές έντασης, αμηχανίας, ακόμη και απογοήτευσης. Πολλές φορές, οι υποψήφιοι ηθοποιοί συλλαμβάνονται από την κάμερα να αντιδρούν στην απώλειά τους με τρόπους που δεν είναι πάντα.... και τόσο χαριτωμένοι ή έστω που φαίνεται ότι πρέπει να μην φανεί αυτή η απογοήτευση.

Η Angela Basset για παράδειγμα εχθές όταν δεν κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού Β' Γυναικείου Ρόλου, βραβείο που πήγε τελικά στην Jamie Lee Curtis, δεν σηκώθηκε να επευφημήσει και ούτε χειροκρότησε για τη συνάδελφό της. Με αφορμή λοιπόν αυτήν τη "sore loser" αντίδραση, θυμόμαστε και άλλους ηθοποιούς που είτε δεν έκρυψαν είτε προσπάθησαν πολύ για να κρύψουν την αντίδρασή τους στον φακό των Όσκαρ.

Oscars 2023: Η Jamie Lee Curtis πήρε το πρώτο Όσκαρ αλλά η Angela Basset δεν φάνηκε τόσο χαρούμενη

6 άβολες και συγκρατημένες αντιδράσεις στην ιστορία των Όσκαρ

Από ψεύτικα χαμόγελα και άβολα χειροκροτήματα, μέχρι αξιοπερίεργες αντιδράσεις, αυτές οι στιγμές θα μας υπενθυμίζουν πάντα ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι σταρ είναι μόνο άνθρωποι και ότι η νίκη δεν είναι το παν.

Samuel L. Jackson (1995)

Η πιο χαρακτηριστική απογοήτευση στην ιστορία των Όσκαρ ίσως είναι αυτή του Samuel L. Jackson που ήταν υποψήφιος για τον breakthrough ρόλο του στο "Pulp Fiction" και όταν έχασε από τον Martin Landau του "Ed Wood" πιάστηκε στην κάμερα να αντιδράει λέγοντας... "shit".

Bill Murray (2003)

Δεν γίνεται να είμαστε ποτέ 100% σίγουροι αν ο αγαπημένος Bill Murray είχε χάσει την όρεξή του από πριν για κάποιον άλλον λόγο ή γιατί γνώριζε το αποτέλεσμα, πάντως το 2003 που ήταν υποψήφιος για τον ρόλο του στο "Lost in Translation", έχασε από τον Sean Penn που κέρδισε για το "Mystic River". Η έκφρασή του τα λέει όλα: "Πλήττω, τι κάνω εγώ εδώ, έχω καλύτερα μέρη που θα μπορούσα να βρίσκομαι".

Emily Watson (1999)

Η Emily Watson, που πρωταγωνίστησε στο "Hilary and Jackie", φάνηκε να είναι σιωπηλά θυμωμένη καθώς έχασε το βραβείο για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια, ενώ η Gwyneth Paltrow παρέλαβε με δάκρυα το Όσκαρ για το "Shakespeare in Love".

Ian McKellen (2002)

Όπως ακριβώς και ο τιμητικός του τίτλος, ο sir Ian McKellen παρέμεινε σχεδόν ιπποτικά ανέκφραστος όταν έχασε τη νίκη για τον ρόλο του Γκάνταλφ στο "Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring" από τον Jim Broadbent που βραβεύτηκε με Όσκαρ για το "Iris".

Talia Shire (1977)

Η Talia Shire ήταν ανάμεσα σε πολύ δυνατές υποψήφιες στα 49α βραβεία Όσκαρ, όπως η Faye Dunaway για το "Network" και η Sissy Spacek για το "Carrie". Παρά το γεγονός ότι ήταν αουτσάιντερ, όπως ήταν και ο Sylvester Stallone στο "Rocky", ωστόσο η απογοήτευση είναι εμφανής όταν χάνει από την Dunaway.

Sally Kirkland (1988)

Στα βραβεία Όσκαρ του 1988, η Sally Kirkland ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία "Anna", κάτι που φαινόταν μάλιστα να προσμένει. Δυστυχώς όμως, ηττήθηκε από την Cher που βραβεύτηκε για το "Moonstruck". Παρά το γεγονός ότι η Kirkland προσπάθησε να καλύψει την απογοήτευσή της με ένα χαμόγελο, ήταν εμφανές ότι ήταν πραγματικά αναστατωμένη για την ήττα.