Shazam 2: Fury of the Gods - Η αξιοπρεπής (αλλά μέχρι εκεί) συνέχεια του ήρωα που έσωσε την DC

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Shazam 2: Fury of the Gods - Η αξιοπρεπής (αλλά μέχρι εκεί) συνέχεια του ήρωα που έσωσε την DC

Shazam 2: Fury of the Gods - Το sequel που ξέρει ότι δεν μπορεί να σηκώσει όλη την DC στις πλάτες του, αλλά ευτυχώς έχει δράση, χιούμορ και ειλικρίνεια.

Τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη, ο αγαπημένος μικρομέγαλος της DC που της έδωσε το φως που χρειαζόταν, επέστρεψε με το "Shazam! Fury of the Gods".

Η DC επιτέλους ενώνει το σύμπαν της: Νέες ταινίες Superman, Batman και πολλά ακόμα για το νέο DCU

Shazam! Fury of the Gods: Το πιο πιασάρικο όνομα της DC

Η 12η προσθήκη στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC και δεύτερη ταινία με πρωταγωνιστή τον Shazam που μας πρωτοπαρουσιάστηκε το 2019 δίνοντας έναν -επιτέλους- διαφορετικό τόνο στην πλέον βαρετή σοβαροφάνεια, είναι ένα sequel που περιμέναμε να είναι ακριβώς όπως είναι. Ανάλαφρο, υπερβολικό, που δεν αγγίζει και δεν μένει, αλλά που σίγουρα θα μας κάνει λίγο να ξεχαστούμε. Με την DC να θέλει απεγνωσμένα να βγει από τη λούπα που η ίδια μπήκε μόνη της χαραμίζοντας υπερήρωες, ιστορίες και υπέρογκα budget, προσπαθεί να ξαναχτιστεί και να διαφοροποιηθεί. Το "Shazam! Fury of the Gods" (ελλ. τίτλος Shazam! Η Οργή των Θεών) δεν μπορεί και δεν οφείλει στην τελική να σηκώσει όλο αυτό το βάρος. Και άρα, δεν το κάνει, αν και τσαλαπατιέται ανά στιγμές σε μια υπερπροσπάθεια. Ευτυχώς όμως έχει λίγο χιούμορ και κάπως σώζει την κατάσταση.

SHAZAM! FURY OF THE GODS

© 2022 Warner Bros. Entertainment Inc.



Με τον αναπάντεχα ταιριαστό και ευχάριστο Zachary Levi και πάλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, να συνοδεύεται από πολλούς χαρακτήρες (έφυγε πλέον η μπογιά των standalone), δεν μαζεύει όλα τα φώτα πάνω του, αλλά τα μοιράζεται (ίσως όχι ισόποσα) με τον απολαυστικότατο και ταλαντούχο Jack Dylan Grazer, σε ένα φιλμ δράσης που απευθύνεται σε έφηβους -και όχι μόνο- και που αφορά την ταυτότητα και την ενηλικίωση.

SHAZAM!-FURY OF THE GODS

© 2023 Warner Bros. Entertainment Inc.

Το να αρχίσεις να ψάχνεις πιο ενεργά τον εαυτό σου όταν νομικά ενηλικιώνεσαι, ασχέτως αν ο εγκέφαλός σου ακόμα δεν έχει πλήρως αναπτυχθεί, το να αρχίσεις να παίρνεις αποφάσεις για τον εαυτό σου, να μαθαίνεις να λες αυτό που θες και να μην φοβάσαι να αναλάβεις τις ευθύνες σου.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ναι, σίγουρα δεν απευθύνεται μόνο σε έφηβους.

Αυτό ουσιαστικά διαπραγματεύεται το "Shazam! Fury of the Gods", με δύο χαμένα παιδιά που θέλουν να γίνουν κάτι ηχηρό, κάτι μεγαλύτερο και να μην χάσουν τη φιλία τους και όλα όσα τους ενώνουν. Απλά, όλα αυτά σε ένα σύμπαν που είναι γεμάτο με ποπ αναφορές διάσπαρτες και σωστά τοποθετημένες, που οι μονόκεροι είναι κατάμαυροι και μοχθηροί, που η Helen Mirren βάζει περικεφαλαία και μάχεται, και που ο κόσμος -προφανώς- γεμίζει με μυθικά τέρατα και ο πρωταγωνιστής μας πρέπει να μάθει να θυσιάζει. Γιατί προφανώς θα γέμιζε και προφανώς θα μάθει, no spoiler here.

Αυτές είναι οι 20 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς το 2023

Shazam! Τα πάντα όλα για την οικογένεια - Ring any bells?

shazam-fury-of-the-gods-02.jpg

© 2022 Warner Bros. Ent. All Rights Reserved. TM & © DC

Πρόκειται για ένα sequel που είναι σίγουρα κατώτερο του προκατόχου του, αλλά δεν παύει να είναι μια ευχάριστη υπερηρωική ταινία που, ναι μεν δεν θα θυμόμαστε για πάντα, αλλά θα περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας. Δεδομένου βέβαια πως είμαστε fans του είδους ή του ίδιου του Shazam. Όλα καταλήγουν στο πόσο ένας θεατής έχει κουραστεί ή όχι από τέτοιες συνέχειες. Ειδάλλως, μάλλον καθόλου ωραία δεν θα περάσουν οι δύο ώρες.

Η επιστροφή του Shazam ευτυχώς, είναι ειλικρινής. Ξέρει ότι δεν μπορεί να σηκώσει στις πλάτες της όλες τις βιαστικές κινήσεις και τα μπλοκμπαστερικά φλοπ της DC και το καλό είναι πως ούτε προσπαθεί κιόλας. Παραμένοντας πιστή στο προφίλ της, φέρνει μια υπερβολή όπως κάθε sequel-midquel-triquel υπερήρωας, μια ιστορία που δεν θα θυμάσαι απ’ έξω και ανακατωτά, αλλά αν είσαι fan και σου αρέσουν τα απανωτά pop puns και θες και εσύ μια πιο ανάλαφρη DC, τότε ο Shazam είναι φίλος σου για πάντα, όπως και να επιστρέφει.

Ομοίως με την τρίτη ταινία Ant-Man και την τέταρτη ταινία Thor, η δεύτερη ταινία Shazam είναι μια ανάλαφρη συνέχεια που υπάρχει για να υπάρχει και μέχρι να αλλάξει το τοπίο των superhero flicks (που θα αργήσει να αλλάξει), πάντα θα καταλήγουμε σε ένα και μόνο ερώτημα: Εσύ πόσο κουρασμένη-ος είσαι;

Ant-Man 3 Review: Στο Quantumania ευτυχώς ξεχωρίζει αυτός που έπρεπε