Οι μονομάχοι θα γίνουν πάλι της μοδός: 2 πολυαναμενόμενες ταινίες και ένα τηλεοπτικό sequel

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Οι μονομάχοι θα γίνουν πάλι της μοδός: 2 πολυαναμενόμενες ταινίες και ένα τηλεοπτικό sequel

Οι μονομάχοι επιστρέφουν στο Χόλιγουντ και τα τρία project που ετοιμάζονται για σινεμά και τηλεόραση, μπαίνουν γρήγορα στην watchlist μας.

Οι ιστορίες των μονομάχων γοητεύουν το κοινό εδώ και πολλά χρόνια και το Χόλιγουντ αυτό το γνωρίζει καλά. Κίνδυνος, δράμα, αίμα και εκδίκηση, είναι στοιχεία που δεν λείπουν από τέτοιες αφηγήσεις και έτσι οι μονομάχοι βρίσκουν πάντα απήχηση. Γι' αυτό και πλέον ετοιμάζονται τρία διαφορετικά και σίγουρα πολυαναμενόμενα project.

gladiator.JPG

Are you not entertained?

IMDb

Vertigo: Η Paramount λέει να φτιάξει remake και σκέφτεται ήδη για πρωταγωνιστή τον Robert Downey Jr.

Μονομάχοι: Το σίγουρο win του Χόλιγουντ

Και λέμε σίγουρο γιατί έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά που κάνουν τις ιστορίες τους δελεαστικές και εξαιρετικά απολαυστικές. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως όταν ακούς τη λέξη μονομάχο, σκέφτεσαι τον Kirk Douglas στον ρόλο του Σπάρτακου ή τον Russel Crowe στον Μονομάχο. Καθόλου επίσης τυχαίο δεν είναι πως η πρώτη ταινία κέρδισε τότε 4 Όσκαρ και η δεύτερη 5, ανάμεσά της για Καλύτερη Ταινία και Α' Ανδρικού Ρόλου.

Οι μονομάχοι πάντα θα δίνουν το αίσθημα της ικανοποίησης, της δικαιοσύνης, της αντίστασης, ενώ τα θέματα της ηθικής, της τιμής και της αφοσίωσης έρχονται να κουμπώσουν σε αρχέγονα ένστικτα που αφορούν την επιβίωση και τον ανταγωνισμό, ή τις τάσεις μας για αφοσίωση και ελπίδα.

Γι' αυτό οι μονομάχοι ετοιμάζονται να κατακτήσουν και πάλι μικρή και μεγάλη οθόνη, αφού στα σκαριά υπάρχουν τρία διαφορετικά project: δύο ταινίες και μία σειρά. Ας τις δούμε όμως πιο αναλυτικά.

Από το Μπέρμιγχαμ σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά: Στο Star Wars ο δημιουργός του Peaky Blinders

Μονομάχοι: Τα τρία project που περιμένουμε πώς και πώς

Το sequel του Gladiator (2024)

Ναι, ο κλασικός Μονομάχος του Ridley Scott που λατρέψαμε το 2000 θα επιστρέψει για μια συνέχεια και με τον Scott στη σκηνοθεσία. Η πρωτότυπη ταινία είχε στο επίκεντρο τον λατρεμένο Maximus Decimus Meridius που υποδύθηκε ο Russell Crowe και η βασική του ιστορία συνοψίζεται στην εής χαρακτηριστική ατάκα: "Ο στρατηγός που έγινε σκλάβος. Ο σκλάβος που έγινε μονομάχος. Ο μονομάχος που αψήφησε έναν αυτοκράτορα."

Για cast μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ο Paul Mescal (Normal People, Aftersun), ενώ σε συζητήσεις βρίσκεται ο Denzel Washington. Το σενάριο αναλαμβάνει ο David Scarpa (The Day the Earth Stood Still, The Man in the High Castle) και από την αρχική ταινία αναμένεται να επιστρέψει για τη φωτογραφία ο John Mathiesonκ, για τη σκηνογραφία ο Arthur Max και για τα κοστούμια η Janty Yates.

Those About to Die του Roland Emmerich (Independence Day, The Day After Tomorrow) (2024)

Εμπνευσμένο από το ιστορικό βιβλίο του Daniel Mannix, το "Those About to Die" χαρακτηρίζεται ως ένα επικό δράμα που διαδραματίζεται στον πολύπλοκο και διεφθαρμένο κόσμο των μονομαχιών της αρχαίας Ρώμης. Ο σεναριογράφος του "Saving Private Ryan", Robert Rodat, γράφει το σενάριο με το cast να περιλαμβάνει τον βραβευμένο με Όσκαρ Anthony Hopkins και τους Iwan Rheon (GoT), Jóhannes Haukur Jóhannesson (Vikings), Alicia Edogamhe (Summertime), Liraz Charhi (Tehran), Britain’s Rupert Penry-Jones (MI-5), Elite actor Eneko Sagardoy, Gonçalo Almeida (Amor Amor), Kyshan Wilson (Viola) KAI Pepe Barroso (Gran Turismo).

Film Anthony Hopkins

AP Photo/Jae C. Hong, File

Η σειρά του Σπάρτακου επιστρέφει

To τηλεοπτικό Spartacus του Starz που έκανε underground πάταγο από το 2010 μέχρι και το 2013, επιστρέφει με την υπόσχεση μιας αιματηρής και επίπονης συνέχειας. Η σειρά είπε την ιστορία του μονομάχου από την Θράκη που ηγήθηκε της εξέγερσης όλων των σκλάβων μονομάχων.

Η νέα σειρά φέρεται να διαδραματίζεται μετά το τέλος της πρωτότυπης και θα πει μια ιστορία προδοσίας, απάτης και αίματος που εκτυλίσσεται κάτω από τη δυσοίωνη σκιά της Ρώμης. Ο δημιουργός του αρχικού "Spartacus" θα έρθει ως showrunner, αλλά ακόμα δεν έχουμε άλλες πληροφορίες σχετικά με το cast ή την ημερομηνία κυκλοφορίας.

Φώτα, κάμερα... stream! 10 ταινίες που περιμένουμε στο Netflix το 2023