Vertigo: Η Paramount λέει να φτιάξει remake και σκέφτεται ήδη για πρωταγωνιστή τον Robert Downey Jr.

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Vertigo: Η Paramount λέει να φτιάξει remake και σκέφτεται ήδη για πρωταγωνιστή τον Robert Downey Jr.

Η Paramount Pictures δίνει την έγκρισή της για remake του Vertigo του πασίγνωστου θριλερικού Δεσμώτη του Ιλίγγου του Χίτσκοκ και έχει ήδη κατά νου και πρωταγωνιστή.

Όχι, δεν είναι πρωταπριλιά. Η Paramount έχει βάλει μπρος το remake του Vertigo, έχει βρει σεναριογράφο και συζητάει ήδη για πρωταγωνιστή τον Robert Downey Jr.

https://www.instagram.com/p/Cpk7sYDpdVe

Vertigo remake: Το αριστούργημα του Χιτσκοκ με ένα μοντέρνο twist;

Το αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ Άλφρεντ Χίτσκοκ μάλλον θα ξαναγυριστεί, για λόγους που κανείς δεν πρόκειται για να καταλάβει. Η Paramount Piuctures, ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο του Χόλιγουντ, έδωσε το πράσινο φως για την παραγωγής μιας νέας ταινίας βασισμένης στο "Vertigo". Όχι μόνο έχει δώσει έγκριση, αλλά έδωσε την παραγωγή στον Robert Downey Jr., τον οποίο κορτάρει και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του εμμονικού ντετέκτιβ που ενσάρκωσε ο James Stewart.

Το σενάριο θα υπογράψει ο Steven Knight, γνωστός περισσότερο για την επιτυχημένη σειρά του BBC, "Peaky Blinders", αλλά και για τα σενάριά του στις ταινίες "Spencer", "Locke" και "Eastern Promises". Να πούμε σε αυτό το σημείο, ότι τα νέα για τον Knight έρχονται σχεδόν αμέσως μετά αφού μάθαμε πως θα αναλάβει το σενάριο μιας νέας ταινίας Star Wars μετά την αποχώρηση των Damon Lindelof και Justin Britt-Gibson. Μάλιστα, αναφορές θέλουν την SW ταινία αυτή να σηματοδοτεί την επιστροφή των ταινιών μεγάλου μήκους από το σύμπαν του Star Wars, αφού μάλλον θα είναι η πρώτη που θα κυκλοφορήσει μετά το "The Rise of Skywalker" το 2019.

Από το Μπέρμιγχαμ σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά: Στο Star Wars ο δημιουργός του Peaky Blinders

Vertigo: Το remake που μάλλον κανείς δεν θέλει

Το "Vetigo" (ελλ. τίτλος Ο δεσμώτης του Ιλίγγου) μπορεί όταν κυκλοφόρησε το 1958 να μην έλαβε τότε την αναγνώριση που του άξιζε, αλλά πλέον θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών. Βασισμένη στο γαλλικό μυθιστόρημα των Boileau-Narcejac, D’entre les morts, το θρίλερ του Άλφρεντ Χίτσκοκ που θίγει θέματα όπως η ταυτότητα, ο έρωτας, η ενοχή και η εμμονή, αφηγείται την ιστορία του John "Scottie" Ferguson, ενός αποσυρμένου ντετέκτιβ που λόγω ενός παλαιότερου περιστατικού, έχει πλέον ακροφοβία και υποφέρει από ιλίγγους. Θα δεχτεί όμως να αναλάβει μία ακόμα υπόθεση και θα αποκτήσει εμμονή με τη μυστηριώδη γυναίκα που έχει προσληφθεί να παρακολουθεί. Στους εμβληματικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους ο James Stewart και η Kim Novak.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που θα γίνει retelling μιας ταινίας του Χίτσκοκ: έχει ξαναγίνει με το Ψυχώ το 1998, το "Rear Window", το "A Perfect Murder" και το "Rebecca".

Όσο για τον πιθανό μας πρωταγωνιστή, πρόσφατα είδαμε τον Robert Downey Jr. στο "Sr", ένα ντοκιμαντέρ για τον πατέρα του, και σύντομα θα εμφανιστεί στην πολυαναμενόμενη ταινία "Oppenheimer" του Christopher Nolan, μαζί με την Emily Blunt και τον Cillian Murphy. Επιπλέον, η εταιρεία παραγωγής του, Team Downey, ήταν υπεύθυνη για την αστυνομική σειρά του HBO, "Perry Mason".

Αυτές είναι οι 20 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς το 2023