Η Βαϊάνα γίνεται live-action με συμπρωταγωνιστή αυτόν που όλοι περιμένουμε

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Η Βαϊάνα γίνεται live-action με συμπρωταγωνιστή αυτόν που όλοι περιμένουμε

Η Moana (ή αλλιώς, Βαϊάνα) ετοιμάζεται για live-action μεταφορά από την Disney και το πρώτο cast έχει ήδη ανακοινωθεί.

Το αγαπημένο -και σχετικά πρόσφατο- μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων της Disney, "Moana" (ελλ. τίτλος Βαϊάνα) ετοιμάζεται για μια live-action μεταφορά στη μεγάλη οθόνη και ο Dwayne Johnson αναμένεται να επιστρέψει.

Από το Μπέρμιγχαμ σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά: Στο Star Wars ο δημιουργός του Peaky Blinders

Moana: Ο ωκεανός μας καλεί ξανά

Τα νέα τα ανακοίνωσε ο ίδιος ο Dwayne Johnson μέσα από ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στα social media της Disney και φυσικά του The Rock, κατά τη συνάντηση των μετόχων της εταιρείας.

Όπως αναφέρει και το THR, το remake είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο, αλλά αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι ο fan-favorite Dwayne Johnson θα επιστρέψει για να ενσαρκώσει τον ρόλο του Μάουι.

"Αυτή η ιστορία είναι ο πολιτισμός μου και αυτή η ιστορία συμβολίζει τη χάρη και τη δύναμη των πολεμιστών του λαού μας", λέει ο The Rock . "Φέρω αυτόν τον πολιτισμό περήφανα στο πετσί και στην ψυχή μου, και αυτή η μοναδική ευκαιρία να ξανασυναντηθώ με τον Μάουι, εμπνευσμένος από το mana και το πνεύμα του αείμνηστου παππού μου, του Αρχιστράτηγου Πίτερ Μάιβια, είναι μια ευκαιρία πολύ σημαντική για εμένα".

Στην ταινία της Moana, ο Μάουι ήταν ο επιβλητικός ημίθεος του ανέμου και της θάλασσας, ένας από τους πιο αξιομνημόνευτους χαρακτήρες και η larger-than-life προσωπικότητα του Johnson τον ζωντάνεψε και τον τραγούδησε με τρόπο που είχε απήχηση σε θεατές όλων των ηλικιών, με χαρακτηριστικό του τραγούδι το "You’re Welcome".

Moana: Πόσο μακριά θα πάει;

Η μουσική και οπτικά πανέμορφη περιπέτεια της Moana ακολουθεί το ταξίδι μιας γενναίας Πολυνησιώτισσας πριγκίπισσας, η οποία ξεκινά να σώσει το νησί της από μια σκοτεινή δύναμη που απειλεί να το καταστρέψει. Στην πορεία, συναντά τον ημίθεο Μάουι και μαζί ξεκινούν μια συναρπαστική περιπέτεια στον ωκεανό.

Όπως αναφέρει και το μέσο, "Η Moana εμπνεύστηκε από τους πολυνησιακούς μύθους, καθώς αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που δεν υπακούει στον πατέρα της, τον αρχηγό ενός νησιού που αντιμετωπίζει μια επικείμενη οικολογική καταστροφή, και ξεκινά μια αναζήτηση για να ενώσει ένα μυστηριακό κειμήλιο με την ιδιοκτήτριά του, μια θεά ονόματι Te Fiti. Στην πορεία, απελευθερώνει τον Μάουι από τη φυλακή του νησιού του, αιχμαλωτίζεται από ένα τερατώδες καβούρι και βρίσκει τη δύναμη να γίνει η αρχηγός που πίστευε ο πατέρας της ότι θα μπορούσε να γίνει."

Η ταινία, με πιασάρικα τραγούδια από τον Lin-Manuel Miranda και σκηνοθεσία από τους John Musker και Ron Clements, έκανε μεγάλη επιτυχία σε κοινό και κριτικούς, αποφέροντας 665 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, ενώ κέρδισε και υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων (βραβείο που τελικά πήγε σε μία ακόμα ταινία της Disney, στο "Zootopia").

Η Live Tyler επιστρέφει στην Marvel μετά από 16 χρόνια απουσίας

Να σημειώσουμε πως τα τελευταία χρόνια η Disney έχει πάρει τη στρατηγική απόφαση να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τα πιο διάσημα παραμύθια της σε live-action, άλλες φορές με μεγάλη επιτυχία και άλλες όχι. Για παράδειγμα, ταινίες όπως "Η Πεντάμορφη και το Τέρας" ή ο "Αλαντίν" ήταν remakes που είχαν τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αλλά κατάφεραν να κερδίσουν και την εύνοια του κοινού, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ο "Βασιλιάς των Λιονταριών", όμως έκανε μόνο εισπρακτική επιτυχία γιατί βασίστηκε στην αγάπη των θεατών που μεγάλωσαν με τη διάσημη ταινία και πλέον είναι γονείς, ενώ η μεταφορά του θεωρήθηκε αποτυχία. Μάλιστα, τότε υπήρχε και συζήτηση του πώς μπορεί να θεωρηθεί κάτι live-action από τη στιγμή που είναι μόνο CGI; (Γιατί, εντάξει, μπορεί η Disney να επενδύει στις παραγωγές της, αλλά δεν θα έβαζε πραγματικά λιοντάρια να παίξουν).

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως η Disney μέχρι στιγμής επέλεγε για live-action remake, παλιούς τίτλους της. Η Moana όμως είναι η πρώτη πρόσφατη ταινία που λαμβάνει live-action remake και συγκεκριμένα μόνο 7 χρόνια μετά την κυκλοφορία της.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το cast, ούτε για την ελληνική μεταγλώττιση (το 2016 έδωσαν τις φωνές τους η Μαρίνα Σάττι και ο μιχάλης Κουινέλης). Αναμένουμε να δούμε πώς μια τόσο εντυπωσιακή περιπέτεια θα μεταφερθεί και θα αναδιατυπωθεί στη μεγάλη οθόνη.