O John Wick κάνει το μεγαλύτερο άνοιγμα της σειράς και κατακτάει την 1η θέση του box office

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
O John Wick κάνει το μεγαλύτερο άνοιγμα της σειράς και κατακτάει την 1η θέση του box office
© 2021 Lionsgate

Η τελευταία προσθήκη του Jon Wick έκανε το καλύτερο ντεμπούτο στην ιστορία του αγαπημένου τιμωρού και κέρδισε την πρωτιά στο box office.

Το τέταρτο κεφάλαιο του John Wick μπορεί μόλις να κυκλοφόρησε, αλλά κάνει ήδη πάταγο, αφού κατακτάει την πρώτη θέση του box office, ενώ καταφέρνει να κάνει το καλύτερο ντεμπούτο στην ιστορία του αιματηρού αυτού franchise.

John Wick 4: Το πιο αιματηρό, επίπονο και μεγάλο sequel που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε

https://www.instagram.com/p/CqQjf7Irtr7

John Wick: Πρώτος σε θανατικό, πρώτος και στο box office

Ο John Wick επέστρεψε πιο αιματηρός, επίπονος και αποφασισμένος από ποτέ, όχι μόνο για να ξεκαθαρίσει τα πάρε-δώσε του με την Τράπεζα και κάθε πληρωμένο δολοφόνο στον πλανήτη που τον κυνηγάει, αλλά και να κατακτήσει το box office. Ευτυχώς για το Χόλιγουντ, τα καταφέρνει και τα δύο.

Το neo-noir φιλμ δράσης που κυκλοφόρησε στις αίθουσες στις 23 Μαρτίου (24 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή για τις ΗΠΑ), στο πρώτο του Σαββατοκύριακο απέφερε στις ΗΠΑ περίπου 73,5 εκατομμύρια δολάρια, που το τοποθετεί στην κορυφή, όχι μόνο του box office, αλλά και του καλύτερου ανοίγματος της σειράς μέχρι στιγμής.

Εκτός από το άνοιγμα στην Αμερική, η 4η ταινία του John Wick έφερε και άλλα 64 εκατομμύρια από το διεθνές box office, φτάνοντας σε ένα παγκόσμιο σύνολο στα 137,5 εκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι στιγμής, το Chapter 4 είναι το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα στις ΗΠΑ, μετά το Ant-Man and the Wasp: Quantumania που άνοιξε στα 106,1 εκατομμύρια, ενώ σύμφωνα με το Box Office Analytics EntTelligence (σύμφωνα με αναφορά του Deadline) το fourthquel το είδαν περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ την τρίτη ταινία του Ant-Man της Marvel την είδαν περίπου 7 εκατομμύρια στο άνοιγμά της.

Οι μονομάχοι θα γίνουν πάλι της μοδός: 2 πολυαναμενόμενες ταινίες και ένα τηλεοπτικό sequel

Μετά το Top Gun και τον Tom Cruise, ο Keany Reeves με το John Wick σώζουν το Χόλιγουντ

Το "John Wick: Chapter 4" είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις κινηματογραφικού franchise που κάθε του νέα προσθήκη ξεπερνάει σε έσοδα την προηγούμενη. Η ιστορία του αγαπημένου μας τιμωρού, που ξεκίνησε να μοιράζει πόνο και θάνατο το 2014, απέφερε 14 εκ. δολάρια στο άνοιγμά της, το Chapter 2 του 2017 έφερε 30,4 εκατομμύρια και η τρίτη, το Parabellum, έκανε ντεμπούτο με 56,8 εκατομμύρια.

Το "John Wick: Chapter 4" είναι μια ανέλπιστα απολαυστική υπερβολή που θα σε κάνει να πονέσεις και να γελάσεις, να φωνάξεις και να σφιχτείς, να χαζέψεις και να αποσβολωθείς. Ένα δελεαστικά επίπονο, παραδόξως πολύχρωμο και απόλυτα απολαυστικό action film, που θα σε κάνει να το ευχαριστηθείς, ακόμα κι αν λίγο σε κουράσει. Αλλά κυρίως, που πάει τη δράση του σήμερα εκεί που της αξίζει.

Διαβάστε περισσότερα για την τέταρτη ταινία από εδώ: "John Wick 4 Review".

Ο John Wick τελείωσε;

Η ιστορία του John Wick μπορεί θεωρητικά να ολοκληρώθηκε, αν και η Lionsgate είχε πει προ κορονοϊού ότι μια 4η και 5η ταινία θα γυριστούν σχεδόν back-to-back. Ωστόσο, από τότε που χτύπησε η πανδημία, τα πλάνα άλλαξαν. Ο σκηνοθέτης όλων των ταινιών είπε πως στο μυαλό τους, αυτός και ο Keanu έχουν τελειώσει προς το παρόν. "Θα αφήσουμε το 'John Wick' να ξεκουραστεί. Είμαι σίγουρος ότι το στούντιο έχει κάποιο σχέδιο. Αν όλοι το αγαπήσουν και πάει καλά, τότε θα ξεκουραστούμε για λίγο."

Οπότε, δεν είναι ακόμα σαφές αν και πότε θα τον ξαναδούμε στη μεγάλη οθόνη. Ωστόσο, στα σκαριά υπάρχουν δύο spin-off: ένα κινηματογραφικό και ένα τηλεοπτικό.

Το κινηματογραφικό είναι το θρίλερ δράσης "Ballerina" με την Ana de Armas, τον Ian McShane, τον Lance Reddick (ολοκλήρωσε τα γυρίσματα λίγο πριν πεθάνει) και την Anjelica Huston. Η ταινία θα διαδραματίζεται μεταξύ του Chaπter 3 και 4 και θα αφορά μια μπαλαρίνα/δολοφόνο που κυνηγάει αυτούς που σκότωσαν την οικογένειά της.

Από το Μπέρμιγχαμ σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά: Στο Star Wars ο δημιουργός του Peaky Blinders

Το τηλεοπτικό spin-off είναι η μίνι-σειρά "The Continental". Πρόκειται για prequel του John Wick που θα κάνει την πρεμιέρα του στο Peacock και θα έχει πρωταγωνιστή τον Mel Gibson.

Η σειρά θα αφηγηθεί την ιστορία του πώς ο Winston Scott κατέληξε στη θέση του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου The Continental τη δεκαετία του 1970 και πώς το καθιέρωσε ως ένα ασφαλές καταφύγιο για δολοφόνους, όπου επικρατεί ουδετερότητα και οι δουλειές δεν μπορούν να λάβουν χώρα. Το "The Continental" που αναμένεται στα τέλη του 2023, θα συμπεριλάβει πραγματικά γεγονότα, όπως η Μεγάλη Απεργία των Σκουπιδιών και η άνοδος της αμερικανικής μαφίας στην οικονομική εξουσία.

the-continental.JPG