Το trailer της Barbie σπάει τα κοντέρ και μας υπόσχεται την πιο spot-on κωμωδία της χρονιάς

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Το trailer της Barbie σπάει τα κοντέρ και μας υπόσχεται την πιο spot-on κωμωδία της χρονιάς

Η νέα live-action ταινία της Barbie έχει ολόφρεσκο trailer που μας κάνει να την περιμένουμε με ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία.

Το trailer της live-action ταινίας της Barbie κυκλοφόρησε και έριξε εχθές όλο το ίντερνετ. Όχι μόνο έχει ήδη εκατομμύρια views σε όλες τις πλατφόρμες, αλλά μέχρι και τα ίδια... τα social media φαίνεται να περιμένουν πώς και πώς.

Σειρές για binge και ταινίες για σινεμά: Τα νέα trailer της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσεις

Barbie: Το teaser της περσινής χρονιάς, το trailer της φετινής χρονιάς

Θα έχουμε και την ταινία της χρονιάς; Θα το μάθουμε το καλοκαίρι! Το πρώτο trailer μεγάλου μήκους είναι πλέον online και μπορούμε να το δούμε όσες φορές θέλουμε. Η Warner Bros. έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο trailer της πολυαναμενόμενης ταινίας "Barbie", με την Margot Robbie στον ρόλο της πιο διάσημης κούκλας στον κόσμο.

Στο cast των σταρ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι Ryan Gosling (La La Land, The Good Guys, Crazy Stupid Love) στον ρόλο του Ken, το toy-boy της Babrie, America Ferrera (End of Watch, How to Train Your Dragon), Kate McKinnon (Bombshell, Yesterday), Michael Cera (Scott Pilgrim vs. the World, Juno), Ariana Greenblatt (Avengers: Infinity War, 65), Issa Rae (The Photograph, Insecure), Rhea Perlman (I’ll See You in My Dreams, Matilda) και Will Ferrell (Anchorman, Talladega Nights, Step Brothers). Το cast φυσικά συνεχίζεται, αλλά το αξιοσημείωτο όνομα είναι η βραβευμένη με Grammy Dua Lipa για πρώτη φορά σε ρόλο και μάλιστα τις ρόλο... ως γοργόνα Barbie.

Το trailer μας δείνει μια καλή πρώτη ματιά στους πρωταγωνιστές, αλλά δεν εμβαθύνει στους χαρακτήρες, ούτε αποκαλύπτει πολλά από την πλοκή. Ωστόσο, ξέρουμε ότι η ταινία θα αφορά τη μετάβαση της Barbie και του Ken στον πραγματικό κόσμο. Τι διαφορές και τι προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν όταν δουν ότι δεν είναι πλέον στον πλαστικό κόσμο των κούκλων;

Η Moana γίνεται live-action με συμπρωταγωνιστή αυτόν που όλοι περιμένουμε

Barbie girl in a barbie world

"Το να ζεις στη χώρα της Μπάρμπι είναι σαν να είσαι ένα τέλειο ον σε ένα τέλειο μέρος. Εκτός κι αν περνάς μια υπαρξιακή κρίση. Ή αν είσαι ένας Κεν." γράφει η επίσημη πλοκή και μας κάνει να ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο για μία από τις -απ' ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής- πιο spot-on κωμωδίες της χρονιάς, ένα είδος που έχει εκλείψει στα χρόνια της πολιτικής ορθότητας, του θυμού και του φόβου.

Το trailer που κυκλοφόρησε πρώτα από το κανάλι της Warner Bros. στο YouTube, έχει πλέον συγκεντρώσει πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές (χωρίς να συνυπολογίζουμε άλλα social media ή λογαριασμούς όπως της Barbie/Mattel) σε πολύ λιγότερο από 24 ώρες. Όπως ήταν φυσικό, έχει συγκεντρώσει όχι μόνο χιλιάδες σχόλια, αλλά ακόμα και οι επίσημοι λογαριασμοί των social media δεν συγκράτησαν τον ενθουσιασμό τους, με το Instagram και το Messneger να δίνουν το παρών.

Λίγο πριν το trailer βρει τον δρόμο του διαδικτύου, δημοσιοποιήθηκαν και οι επίσημες εφίσες χαρακτήρων, που παρουσιάσουν τους πιο βασικούς ρόλους, ενώ μας έδωσαν και μια πρώτη ματιά στον Will Ferrell ως διευθύνοντα σύμβουλο της Mattel και τον Michael Cera ως Allan.

Το χαρακτηριστικό τους που μας τράβηξε το ενδιαφέρον είναι ότι σε κάθε αφίσα, κάθε ηθοποιός υποδύεται μια εκδοχή της Barbie που έχει ένα μοναδικό επάγγελμα (η Barbie της Issa Rae είναι πρόεδρος, της Dupa Lipa είναι γοργόνα, της Nicola Coughlan είναι διπλωμάτης), ενώ όλοι οι ηθοποιοί του Ken απλώς υποδύονται τον Ken.

Τα ηνία σκηνοθεσίας έχει αναλάβει η υποψήφια για Όσκαρ Greta Gerwig (Little Women, Lady Bird), με το σενάριο να υπογράφει η ίδια μαζί με τον επίσης υποψήφιο για Όσκαρ Noah Baumbach (Marriage Story, The Squid and the Whale).

Η δημιουργική ομάδα της πολυαναμενόμενης κωμωδίας αποτελείται από τον υποψήφιο για Όσκαρ διευθυντή φωτογραφίας Rodrigo Prieto (The Irishman, Silence, Brokeback Mountain), την έξι φορές υποψήφια για Όσκαρ σκηνοθγάφο Sarah Greenwood (Η Πεντάμορφη και το Τέρας, Anna Karenina), τον μοντέρ Nick Houy (Little Women, Lady Bird), τη βραβευμένη με Όσκαρ ενδυματολόγο Jacqueline Durran (Little Women, Anna Karenina), ο υπεύθυνος οπτικών εφέ Glen Pratt (Paddington 2, Η Πεντάμορφη και το Τέρας), ο υπεύθυνος μουσικής George Drakoulias (White Noise, Marriage Story) και τον βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτη Alexandre Desplat (The Shape of Water, The Grand Budapest Hotel).