The Last of Us: Το πόστερ της 2ης σεζόν θα σε κάνει να μην μπορείς να περιμένεις

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
The Last of Us: Το πόστερ της 2ης σεζόν θα σε κάνει να μην μπορείς να περιμένεις

...ειδικά αν ξέρεις και το videogame. Ο δημιουργός του The Last of Us μοιράστηκε ένα πόστερ και μας κάνει να ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο για τη συνέχεια.

Ο δημιουργός του "The Last of Us" ξέρει καλά πώς να μιλήσει σε fans της σειράς και του βιντεοπαιχνιδιού, και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ξέρει πώς να tease-άρει τη συνέχεια. Αυτήν τη φορά το έκανε με ένα πόστερ από τα παλιά.

Bafta TV Awards: Δύο βαριά και αληθινά δράματα κλέβουν την παράσταση και τις υποψηφιότητες

Tease για The Last of Us Season 2 με αφίσα και δεν είμαστε καλά

Το ξέρουμε αυτό το χέρι… Αυτό σκεφτήκαμε όταν είδαμε το πόστερ που μοιράστηκε ο Neil Druckmann, δημιουργός και σεναριογράφος της σειράς αλλά και του βιντεοπαιχνιδιού στην οποία βασίζεται. Όχι μόνο ξέρουμε αυτό το χέρι, αλλά ξέρουμε και την αφίσα. Αλλά ας τα πάρουμε ένα-ένα.

Μία εβδομάδα μετά το φινάλε του πρώτου κύκλου του "The Last of Us", ο Neil Druckmann με μια ανάρτησή του στο Twitter μοιράστηκε ένα πόστερ, στην περιγραφή του οποίου έγραψε: "Δεν έχειTLoU στο HBO απόψε. Αλλά η 2η σεζόν είναι ήδη καθ' οδόν! Αντέξτε και επιβιώστε!"

Για τους fans του ομώνυμου βιντεοπαιχνιδιού της Naughty Dog, να σου πούμε ότι αυτό ακριβώς το πόστερ είχαν κυκλοφορήσει το 2017 (με αφορμή την ημέρα Outbreak στις ΗΠΑ) για να tease-άρουν το πολυαναμενόμενο sequel, το The Last of Us: Part II. Μάλιστα, η αφίσα αυτή ήταν επίτηδες σχεδιασμένη έτσι για να θυμίζει την αφίσα που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη χρονιά, πάλι την ίδια μέρα, πάλι για τον ίδιο λόγο. Εκτός από τη μνεία, μας είχε κάνει εντύπωση τότε το σχέδιο, γιατί αν δεις καλά, σχηματίζεται ένας αγριεμένος λύκος (εκεί που σχηματίζεται η φωτιά, είναι η μύτη του και το στόμα του), κάτι που φυσικά (!) μας είχε ιντριγκάρει να δούμε τι μας ετοίμασαν 7 χρόνια μετά το τέλος του πρώτου TLOU.

Ετοιμάσου για reboot του cult-classic Gattaca από το δίδυμο του πολυβραβευμένου Homeland

Αν δεν ξέρεις το παιχνίδι, να σου πούμε ότι αυτό το μυώδες χέρι που κρατάει ένα σφυρί (και στο φόντο έχει ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο) είναι το χέρι του βασικού αντιπάλου στις επερχόμενες σεζόν. Αν δεν θες να μάθεις περισσότερα για τη συνέχεια, σταμάτα εδώ. Αν θες, μπορούμε να συνεχίσουμε να σου λέμε ότι ο βασικός ανταγωνιστής του Part II, στο οποίο θα βασιστούν οι επόμενες σεζόν της σειράς, είναι η Abby, μια σκληροτράχηλη γυναίκα, πρώην μέλος των Firefly που θέλει να πάρει την εκδίκησή της.

Γιατί; Γιατί αν θυμάσαι από το συγκλονιστικό και μαεστρικά φτιαγμένο φινάλε του 1ου κύκλου, ο Joel έπαθε αμόκ (μη ελληνιστί, μπήκε σε rampage mode) για να σώσει την Ellie από τα χέρια των Firefly. Σε αυτό το αμόκ, πήρε πολλούς στον λαιμό του, δεν λογάριαζε απολύτως τίποτα, ήταν προσηλωμένος μόνο στον στόχο του. Όπως καταλαβαίνεις, αυτή η "συμπεριφορά" θα δημιουργήσει κάποιους πολύ θυμωμένους εχθρούς, γιατί πολύ απλά αυτοί που πέθαναν, μπορεί να ήταν μόνο εμπόδιο ή εχθρός για τον Joel και την Ellie, αλλά για άλλους ήταν κόρες, γιοι, φίλοι, μητέρες και πατέρες.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το "Αντέξτε και επιβιώστε" που έγραψε ο δημιουργός στην ανάρτησή του γιατί πίστεψέ μας όταν σου λέμε ότι το Part II, είναι μια πολύ επίπονη συνέχεια.

https://www.instagram.com/p/Cpykw6njQ7V

Πώς θα συνεχίσει το The Last of Us;

Για καλή μας τύχη, ο Druckmann πριν λίγες ημέρες αποκάλυψε πως η ιστορία που έχουμε δει στο sequel του videogame θα καλύψει πάνω από μία σεζόν στην τηλεοπτική του μεταφορά. Αυτό είναι θετικό και σεναριακά σωστή επιλογή, διότι είναι πολλά τα σημαντικά γεγονότα, τα plot points και τα plot twists του sequel, που σημαίνει πως αν τα χωρούσαν όλα σε μία μόνο σεζόν, η σειρά θα γινόταν ασφυκτική, βιαστική και ακαταλαβίστικη. Το ακριβώς αντίθετο από αυτό που είναι τώρα δηλαδή: μια πλήρως κατατοπιστική, με απαραίτητο βάθος, σωστό ρυθμό, ιδανική αναλογία δράματος και θρίλερ μεταποκαλυπτική σειρά.

Η επιτυχία του TLOU -που με ευκολία και χωρίς καμία ντροπή μπορούμε να την ονομάσουμε την καλύτερη μεταφορά βιντεοπαιχνιδιού που έχει γίνει ποτέ- φαίνεται και στα νούμερά της.

Το φινάλε του 1ου κύκλου, παρόλο που είχε -σχεδόν- απέναντί του τα Όσκαρ, προσέλκυσε 8,2 εκατομμύρια θεατές στο HBO, η τηλεθέασή του ανέβαινε εντυπωσιακά με κάθε νέα προβολή επεισοδίου, ενώ η πρεμιέρα του έγινε η 2η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του καναλιού. Αν θες να μάθεις περισσότερα για το ντεμπούτο του "The Last of Us", μπορείς από εδώ: "The Last of Us: Η πρεμιέρα που όλοι περιμέναμε φιλοδοξεί να αφήσει το στίγμα της"

Η δραματική ζόμπι σειρά διαδραματίζεται σε έναν ρημαγμένο κόσμο, είκοσι χρόνια μετά την έξαρση μιας μολυσματικής πανδημίας στην οποία ο μύκητας Cordyceps μετατρέπει τους ανθρώπους σε αδηφάγα και μανιασμένα ζόμπι. Η ιστορία ακολουθεί τον Joel (Pedro Pascal), έναν επιζώντα με βαρύ παρελθόν, και την Ellie (Bella Ramsey), ένα νεαρό και ικανό κορίτσι που προσπαθεί να επιβιώσει. Οι δύο αυτοί άνθρωποι θα βρεθούν τυχαία ο ένας στον δρόμο του άλλου, και ενώ οι μέχρι τότε ζωές τους ήταν εντελώς ξεχωριστές, θα αναγκαστούν να πάρουν κοινές αποφάσεις για να επιβιώσουν.

Όπου γάμος και χαρά η Selena Gomez πρώτη; Με νυφικό στο πλατό του Only Murders in the Building

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο VodafoneTV.