Εμβληματικό, ρομαντικό, διαχρονικό το νέο πόστερ των Καννών με την Catherine Deneuve

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Εμβληματικό, ρομαντικό, διαχρονικό το νέο πόστερ των Καννών με την Catherine Deneuve

Catherine Deneuve: Η μούσα του γαλλικού κινηματογράφου στο επίκεντρο της νέας αφίσας για τις φετινές Κάννες 2023.

Οι Κάννες 2023 αιχμαλωτίζουν την κομψότητα του γαλλικού κινηματογράφου και βάζουν στο επίκεντρο την ανεπανάληπτη Catherine Deneuve.

Η νέα ταινία του Martin Scorsese θα είναι από τις μεγαλύτερες ταινίες του σύγχρονου Χόλιγουντ

Κάννες 2023: Ένας εγκάρδιος φόρος τιμής στη διαχρονική ομορφιά της Catherine Deneuve

Το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών παρουσίασε τη νέα του αφίσα, η οποία αποτίει φόρο τιμής στην εμβληματική Γαλλίδα ηθοποιό, Catherine Deneuve.

Kannes-2023-Cannes-76-poster-01.jpg

Το πόστερ δείχνει την Deneuve να στέκεται στην παραλία Pampelonne, κοντά στο Saint-Tropez, για τα γυρίσματα του ρομαντικού δράματος "La Chamade" (Η Υποταγή) του Alain Cavalier το 1968, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Françoise Sagan.

Στην ταινία, η Catherine Deneuve πρωταγωνιστεί ως Lucile, μια όμορφη γυναίκα που ταλαντεύεται και διχάζεται ανάμεσα στον ηλικιωμένο επιχειρηματία εραστή της και σε έναν γοητευτικό νεαρό άνδρα της ηλικίας της, ρόλοι που ενσάρκωσαν οι Michel Piccoli και Roger Van Hool.

Το ίδιο το φεστιβάλ, σε ανακοίνωσή του έγραψε:

"[Η Deneuve] Υποδύεται την Lucile, η οποία ζει μια κοσμική και επιφανειακή ζωή, χρωματισμένη με ευκολία και προτίμηση στην πολυτέλεια. Η καρδιά της χτυπά ξέφρενα, βιαστικά, παθιασμένα. Όπως η καρδιά του κινηματογράφου που γιορτάζει κάθε χρόνο το Φεστιβάλ των Καννών: ο ζωντανός και ενσωματωμένος παλμός της ακούγεται παντού. Η καρδιά της 7ης Τέχνης - των καλλιτεχνών, των επαγγελματιών, των ερασιτεχνών, του Τύπου - χτυπάει σαν τύμπανο, στον ρυθμό του επείγοντος που επιβάλλει η αιώνια φύση της".

"Η καρδιά της χτυπά ξέφρενα, βιαστικά, παθιασμένα. Όπως η καρδιά του κινηματογράφου που γιορτάζει κάθε χρόνο το Φεστιβάλ των Καννών."

Οι Κάννες συνέχισαν λέγοντας πως η διάσημη ηθοποιός, είναι μια ενσάρκωση του κινηματογράφου, μακριά από ό,τι είναι συμβατικό ή ενδεδειγμένο. Ως μούσα μεγάλων δημιουργών και σκηνοθετών, όπως Jacques Demy, Agnès Varda, Luis Buñuel, François Truffaut, Marco Ferreri, Manoel de Oliveira, André Téchiné, Emmanuelle Bercot και Arnaud Desplechin, είναι μια περσόνα "χωρίς συμβιβασμούς και πάντα σε αρμονία με τις πεποιθήσεις της, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα της εποχής".

Αγάπη και κληρονομιά στις αφίσες των Καννών

Η φετινή αφίσα δημιουργήθηκε από το Hartland Villa, το visual design στούντιο των Lionel Avignon και Stefan de Vivies, οι οποίοι βασίστηκαν σε μια φωτογραφία που τράβηξε ο Jack Garofalo όσο ήταν στα γυρίσματα του "La Chamade".

Η Catherine Deneuve, γνωστή για τους ρόλους της σε εμβληματικές ταινίες όπως "Οι ομπρέλες του Χερβούργου", "Αποστροφή", "Τα κορίτσια της Rochefort" και "Η Ωραία της Ημέρας", κέρδισε επίσης μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία "Indochine". Διετέλεσε αντιπρόεδρος της κριτικής επιτροπής των Καννών το 1994, μαζί με τον πρόεδρο Clint Eastwood, που εκείνη τη χρονιά έδωσαν τον Χρυσό Φοίνικα στο "Pulp Fiction". Επιπλέον, Deneuve τιμήθηκε με τιμητικό Χρυσό Φοίνικα το 2005 και με το ειδικό βραβείο του 61ου φεστιβάλ το 2008, αναγνωρίζοντας την αξιοσημείωτη καριέρα της.

Αυτές είναι οι 20 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς το 2023

Το Φεστιβάλ των Καννών έχει ήδη ανακοινώσει την επίσημη επιλογή των ταινιών και θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 27 Μαΐου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολυαναμενόμενες ταινίες, όπως το "Killers of the Flower Moon" του Martin Scorsese, τη νέα ταινία του Indy, "Indiana Jones and the Dial of Destiny", το νέο animation της Disney, "Elemental", που μάλιστα θα κλείσει το φεστιβάλ, και το "Asteroid City" του Wes Anderson.

https://www.instagram.com/p/CqvZSK8Id3Q