Το sequel που κανείς δεν ζήτησε: Ο Γάμος αλά Ελληνικά επιστρέφει με πολύ ελληνικό καλοκαίρι

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Το sequel που κανείς δεν ζήτησε: Ο Γάμος αλά Ελληνικά επιστρέφει με πολύ ελληνικό καλοκαίρι

Θυμάσαι την Τούλα, το Windex και την οικογένεια Portokalos; Και να μην, θα τα ξαναθυμηθείς γιατί ετοιμάζεται τρίτη ταινία Γάμος αλά Ελληνικά.

Το "My Big Fat Greek Wedding 3" είναι το sequel (threequel πιο σωστά) που δεν ήξερες ότι ζήτησες αλλά παρ' όλα αυτά θα πάρεις και θα έχει πολύ σουβλάκι, πολύ reunion και γενικά, πολύ ελληνικό καλοκαίρι.

Αυτή είναι αναμέτρηση: Angelina Jolie Vs Halle Berry σε νέο θρίλερ δράσης

my-big-fat-greek-wedding-poster.jpg

Αφού πιάνουμε τα sequel, ας πιάσουμε κι αυτό: Γάμος αλά Ελληνικά 3

Αυτήν την περίοδο, στο Λας Βέγκας τρέχει το CinemaCon, το επίσημο συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Ιδιοκτητών Θεάτρου (με τα άβολα αρχικά NATO), στο οποίο παρουσιάζονται ταινίες και trailer από πολυαναμενόμενα project για χάρη μόνο των ιδικοκτητών και διαχειριστών των αιθουσών, για να ξέρουν τι να περιμένουν και κυρίως, τι να δείξουν.

Στα πλαίσια αυτού του συνεδρίου, η Universal ήταν μία από τις εταιρείες που έφερε την πραμάτεια της και μέσα σε αυτήν ήταν και το trailer για το "My Big Fat Greek Wedding 3", δίνοντας στο κοινό μια μικρή γεύση από την τελευταία προσθήκη της ρομαντικής κωμωδίας. Η ιστορία ακολουθεί την οικογένεια Πορτοκάλος καθώς επανενώνεται χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ταξιδεύει στην Ελλάδα για να ξανασυνδεθεί με τις ρίζες της. Η ταινία θα βγει στις ΗΠΑ στις 8 Σεπτεμβρίου 2023.

https://www.instagram.com/p/CoxWgw4JH03

Γάμος αλά Ελληνικά 3: "Το reunion που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ"

Το trailer, το οποίο δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στο κοινό, ξεκινάει καθώς η οικογένεια Portokalos ετοιμάζει τις βαλίτσες της και ταξιδεύει στο εξωτερικό για να βρει τους φίλους και τα ξαδέρφια (εξ αίματος ή μη) του εκλιπόντος πατέρα της Τούλας.

Άφθονο σουβλάκι (αν και ο Ian Miller του John Corbett εξακολουθεί να είναι χορτοφάγος), ημερήσιο ποτό και ρομάντζο για να κρατήσει την οικογένεια σε εγρήγορση. Η οικογένεια θα αναζωπυρώσει παλιές σχέσεις και το Greek Summer θα πυροδοτήσει νέα ειδύλλια.

"Έχουν συμβεί πολλά από το My Big Fat Greek Wedding", λέει η Τούλα της Nia Vardalos. "Ο πατέρας μου πέθανε και η τελευταία του επιθυμία ήταν να επισκεφτούμε το χωριό των παιδικών του χρόνων στην Ελλάδα και να επανασυνδεθούμε με τις ρίζες μας. Έτσι, κάνουμε μια επανένωση". "Αυτό είναι ένα reunion που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ".

Τα πολλά εκρηκτικά πρόσωπα του Al Pacino: Οι 10 ερμηνείες του που άφησαν ιστορία

Wintex και ξερό ψωμί

Το πρωτότυπο "My Big Fat Greek Wedding" (ελλ. τίτλος Γάμος αλά Ελληνικά) κυκλοφόρησε το 2002 και έγινε πολιτιστικό φαινόμενο, συγκεντρώνοντας 368 εκατομμύρια δολάρια με προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ απέσπασε και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούσε η Nia Vardalos στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Τούλας, επικεντρώθηκε στις πολιτισμικές διαφορές μεταξύ της ελληνικής οικογένειάς της και του Αμερικανού Ian Miller. Η ταινία ήταν εμπνευσμένη από τις εμπειρίες της ίδιας της Vardalos που μεγάλωσε σε ελληνική οικογένεια στον Καναδά.

Η επιτυχία της πρώτης ταινίας οδήγησε σε ένα τηλεοπτικό spinoff, το "My Big Fat Greek Life", το οποίο προβλήθηκε στο CBS για επτά επεισόδια το 2003. Η σειρά ακολουθούσε την Τούλα και τον Ίαν καθώς πλοηγούνταν στον έγγαμο βίο, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζαν την ιδιόρρυθμη ελληνική οικογένειά τους.

Το 2016 κυκλοφόρησε η συνέχεια της αρχικής ταινίας, "My Big Fat Greek Wedding 2". Η ταινία επανένωσε το αρχικό cast και είδε την κόρη της Τούλας και του Ίαν, Πάρις, να αντιμετωπίζει τα δικά της ερωτικά προβλήματα, ενώ η υπόλοιπη οικογένεια προετοιμαζόταν για έναν ακόμη μεγάλο και τρανό ελληνικό γάμο. Το sequel δεν ήταν τόσο επιτυχημένο όσο το πρωτότυπο, καθώς απέφερε μόλις 90 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως με προϋπολογισμό 18 εκατομμύρια δολάρια.

Παρά την ανάμεικτη υποδοχή του sequel, η Universal Studios αποφάσισε να προχωρήσει σε μια τρίτη ταινία του franchise. Η Nia Vardalos όχι μόνο πρωταγωνιστεί στο "My Big Fat Greek Wedding 3", αλλά έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία. Στο cast επιστρέφουν οι John Corbett, Louis Mandylor, Elena Kampouris, Maria Vacratsis και Andrea Martin.

Η παρουσίαση της Universal στο CinemaCon περιελάμβανε επίσης κρυφές ματιές σε άλλες επερχόμενες ταινίες, όπως το "Oppenheimer" του Christopher Nolan και το τελευταίο μέρος του franchise "Fast and Furious", το "Fast X". Η Donna Langley, πρόεδρος του Filmed Entertainment Group της Universal, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τους "λαμπρούς σκηνοθέτες" που συνεχίζουν να δημιουργούν συναρπαστικές ταινίες για να τις απολαύσει το κοινό στις αίθουσες.

Αυτές είναι οι 20 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς το 2023