Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow και Marvel: Μία πόρτα κλείνει και μία μένει μισάνοιχτη

Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow και Marvel: Μία πόρτα κλείνει και μία μένει μισάνοιχτη

Richard Shotwell/Invision/AP

Scarlett Johansson και Gwyneth Paltrow αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους για τις ταινίες της Marvel.

Οι δύο πιο γνωστές κυρίες της Marvel, Scarlett Johansson και Gwyneth Paltrow, άνοιξαν τα χαρτιά τους και είπαν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους για τους ρόλους στο MCU (Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel).

Αυτή είναι αναμέτρηση: Angelina Jolie Vs Halle Berry σε νέο θρίλερ δράσης

Scarlett Johansson και Gwyneth Paltrow: Marvel κυρίες με Κ κεφαλαίο

Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία υποδυόμενη τον εμβληματικό ρόλο της Μαύρης Χήρας (Black Widow) στις ταινίες της Marvel, η Scarlett Johansson επιβεβαίωσε ότι ο χρόνος της με το franchise έφτασε στο τέλος του.

Κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου επεισοδίου του The Goop Podcast με τη συνάδελφό της, Gwyneth Paltrow, οι δύο σταρ αναλογίστηκαν τις εμπειρίες τους από τη συνεργασία τους στο δημοφιλές franchise των υπερηρώων. Η Paltrow, η οποία υποδύθηκε την Pepper Potts στις ταινίες Iron Man και Avengers, ρώτησε την Johansson αν τελείωσε με τnη Marvel, με την Johansson να απαντά: "Τελείωσα. Το κεφάλαιο τελείωσε. Έκανα κατά κάποιο τρόπο όλα όσα έπρεπε να κάνω".

Η Scarlett Johansson εξήγησε ότι το γεγονός πως υποδύθηκε τον ίδιο χαρακτήρα επανειλημμένα για περίπου δέκα χρόνια ήταν μια μοναδική εμπειρία, αλλά πλέον νιώθει ότι έχει ολοκληρώσει το ταξίδι της. Παρά ταύτα, η ηθοποιός είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον επικεφαλής των Marvel Studios, Kevin Feige, λέγοντας ότι είναι "τόσο λάτρης του κινηματογράφου, της αφήγησης ιστοριών. Είναι πραγματικά θαυμαστής".

Η Gwyneth Paltrow, από την άλλη, εξέφρασε ότι είναι ανοιχτή στο να επιστρέψει στο franchise, αφού ο χαρακτήρας της δεν έχει πεθάνει. "Θέλω να πω, δεν πέθανα, οπότε μπορούν πάντα να μου το ζητήσουν", είπε. Η Johansson συμφώνησε, λέγοντας στην Paltrow ότι θα μπορούσε να τη δει να επιστρέφει κάποια στιγμή. "Αλήθεια; Μια 64χρονη Pepper Potts; Τι καλά", είπε η Paltrow, με την Johansson να είναι σίγουρη πως θα της ζητήσουν να επιστρέψει στο μέλλον.

Μέχρι και το Βατικανό ανατινάζεται μέσα στα 8+1 trailer που μας ξεσήκωσαν αυτήν την εβδομάδα

Τέλος η Black Widow όπως την ξέρουμε - Την αγωγή δεν την ξεχνάμε

"Το να κάνω τους Avengers ήταν πολύ διασκεδαστικό. Ήμουν 26 ετών. Ήμουν ελεύθερη, ήταν διασκεδαστικό", θυμήθηκε η Johansson από την πρώτη φορά που πρωταγωνίστησε στις ταινίες, περιγράφοντας το όλο εγχείρημα ως "καλοκαιρινή κατασκήνωση ενηλίκων". Η Paltrow μοιράστηκε τα ίδια συναισθήματα, αποκαλώντας το "διασκεδαστικό να συμμετέχω σε κάτι που είχε τόσο βαθιά πολιτισμική απήχηση στους ανθρώπους".

https://www.instagram.com/p/CrVQ9DNrWoT

Αν και η αποχώρηση της Johansson από το franchise σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, η επίδρασή της στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel δεν θα ξεχαστεί. Η Black Widow ήταν ένας καθοριστικός χαρακτήρας στις ταινίες των Εκδικητών και η σόλο ταινία της, η οποία κυκλοφόρησε το 2021, έδωσε επιτέλους στον χαρακτήρα την προβολή που της άξιζε. Η ταινία επρόκειτο αρχικά να κυκλοφορήσει το 2020, αλλά καθυστέρησε λόγω της πανδημίας. Όταν τελικά κυκλοφόρησε, δέχτηκε ανάμεικτες κριτικές, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 370 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Βέβαια, να θυμίσουμε ότι η κυκλοφορία της ταινίας δεν κύλησε και χωρίς αντιδράσεις. Η ηθοποιός τότε κατέθεσε αγωγή κατά της Disney, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία παραβίασε το συμβόλαιό της, κυκλοφορώντας την ταινία στο Disney+ ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της στις αίθουσες. Η Scarlett Johansson υποστήριξε ότι το συμβόλαιό της εγγυόταν την αποκλειστική κυκλοφορία της ταινίας στις αίθουσες και ότι έχασε πιθανά κέρδη ως αποτέλεσμα της κυκλοφορίας μέσω streaming. Η Disney, από την πλευρά της, αντέτεινε ότι η Johansson είχε ήδη πληρωθεί 20 εκατομμύρια δολάρια για την ταινία.

Η αγωγή έγινε πρωτοσέλιδο και πυροδότησε μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με το μέλλον της διανομής ταινιών, γιατί τότε ήταν που το ίδιο είχε κάνει το HBO Max με όλες τις ταινίες του, προκαλώντας την αποχώρηση πολλών ταλέντων από την Warner Bros. Πολλοί επαγγελματίες του κλάδου την είδαν ως σημείο καμπής, με περισσότερους ηθοποιούς και σκηνοθέτες να αναμένεται να πιέσουν για παρόμοιες ρήτρες συμβολαίων στο μέλλον.

Παραδόξως, η τολμηρή κίνηση της Scarlett Johansson να πάει ενάντια στην Disney απέβη σωστή επιλογή, αφού τελικά η αγωγή έληξε με συμβιβασμό. "Είμαι ευτυχής που λύσαμε τις διαφορές μας με τη Disney. Είμαι απίστευτα περήφανη για τη δουλειά που κάναμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια και έχω απολαύσει πολύ τη δημιουργική μου σχέση με την ομάδα. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας τα επόμενα χρόνια", είχε πει τότε. Μάλλον βέβαια, δεν το εννοούσε και πολύ, αφού τελικά αποχωρεί οριστικά.

https://www.instagram.com/p/CpqqtX0AtC1

Όσο για την Gwyneth Paltrow, μπορεί και αυτή να χαίρεται για τα νομικά της ζητήματα, μιας και πρόσφατα βγήκε νικήτρια από τη δικαστική διαμάχη που έγινε αμερικανική εμμονή τόσο για τις περιγραφές, όσο και για τις στυλιστικές της επιλογές.

Η Gwyneth Paltrow κερδίζει το δικαστήριο και γίνεται το νέο court Fashion Icon - Όλες οι εμφανίσεις

Παρά την αποχώρησή της από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, η καριέρα της Johansson απέχει πολύ από το τέλος της. Η ηθοποιός έχει 8 πολυαναμενόμενα project στα σκαριά, μεταξύ των οποίων το "The French Dispatch" του Wes Anderson.