Το πρώτο trailer του Hunger Games prequel υπόσχεται μια άρρωστη αρχή και μάχη για επιβίωση

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Το πρώτο trailer του Hunger Games prequel υπόσχεται μια άρρωστη αρχή και μάχη για επιβίωση

Το πρώτο trailer για το prequel της ταινίας Hunger Games, The Ballad of Songbirds and Snakes είναι επιτέλους εδώ.

Κάθε παιχνίδι έχει έναν νικητή και κάθε saga μια άρρωστη αρχή. Το "Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes" έχει το πρώτο του trailer και μας tease-άρει για την αρρωστημένη τροπή που πήραν οι Αγώνες Πείνας πριν ο πρόεδρος Snow γίνει αυτός ξέρουμε.

Το sequel που κανείς δεν ζήτησε: Ο Γάμος αλά Ελληνικά επιστρέφει με πολύ ελληνικό καλοκαίρι

Hunger Games: May the odds be ever in our favor, αλλά μάλλον δεν θα είναι

Η αναμονή τελείωσε και τώρα έχουμε μια καλή πρώτη γεύση από το prequel των Αγώνων Πείνας, "Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes".

Μέχρι τώρα η Lionsgate δεν είχε αποκαλύψει κανένα υλικό από την ταινία, πέρα από ένα επίσημο poster και ένα teaser που δεν έδειχνε κάτι συγκεκριμένο. Το prequel διαδραματίζεται περίπου 65 χρόνια πριν από την αρχική σειρά ταινιών που ολοκληρώθηκε το 2015 μετά από 4 ταινίες. Το "Ballad of Songbirds and Snakes" περιστρέφεται γύρω από τα νεανικά χρόνια του Coriolanus Snow, ο οποίος γίνεται πρόεδρος της Capitol.

Το trailer μας μεταφέρει στα 10α ετήσια Hunger Games και μοιάζει με έναν προάγγελο της εξέγερσης που ξεκίνησε η Katniss Everdeen στην αρχική τετραλογία. Τώρα, η Lucy Gray Baird (την οποία υποδύεται η Rachel Zegler), μέλος της Περιφέρειας 12, αψηφά την εξουσία κατά τη διάρκεια της τελετής στρατολόγησης κάνοντας σαρκαστική υπόκλιση. Το trailer αποκαλύπτει επίσης τον Jason Schwartzman ως τηλεοπτικό παρουσιαστή Lucky Flickerman, ενώ θα δούμε και τον αρχικό δημιουργό των Hunger Games (μάλλον κάτι σαν τον Joseph Lawrence του Handmaid's Tale ή και τον πραγματικό Οπενχάιμερ ίσως), ρόλο που ανέλαβε να ενσαρκώσει ο Peter Dinklage που λατρέψαμε από το "Game of Thrones".

Τα πολλά εκρηκτικά πρόσωπα του Al Pacino: Οι 10 ερμηνείες του που άφησαν ιστορία

Hunger Games prequel: Κάθε παιχνίδι έχει μια αρχή

Η επίσημη σύνοψη μας λέει: Το 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes' ακολουθεί τον νεαρό Coriolanus Snow (Tom Blyth), ο οποίος είναι η τελευταία ελπίδα για την αποτυχημένη γενιά του, την άλλοτε περήφανη οικογένεια Snow που έχει πέσει σε δυσμένεια στη μεταπολεμική Capitol. Με τα προς το ζην να απειλούνται, ο Snow αναλαμβάνει απρόθυμα να γίνει μέντορας της Lucy Gray Baird (Rachel Zegler), η υποψήφια παίκτρια από την εξαθλιωμένη Περιφέρεια 12. Αλλά αφού η γοητεία της Lucy Gray αιχμαλωτίζει το κοινό του Πάνεμ, ο Snow βλέπει μια ευκαιρία να αλλάξει τη μοίρα τους. Με όλα όσα έχει δουλέψει να κρέμονται από μια κλωστή, ο Snow ενώνεται με τη Lucy Gray για να αντιστρέψουν τις πιθανότητες υπέρ τους. Παλεύοντας με τα ένστικτά του τόσο για το καλό όσο και για το κακό, ο Snow ξεκινά έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο για να επιβιώσει και να αποκαλύψει αν τελικά θα γίνει τραγουδιστής ή φίδι".

Βέβαια, έχοντας δει τις ταινίες και διαβάσει τα βιβλία, ξέρουμε ποια πορεία εν τέλει θα ακολουθήσει. Γι' αυτό και το το trailer κλείνει με τη φωνή του Donald Sutherland που ενσάρκωσε τον πρόεδρο Snow στις πρώτες ταινίες, να λέει "Είναι τα πράγματα που αγαπάμε περισσότερο που μας καταστρέφουν".

Στη σκηνοθεσία επιστρέφει ο βετεράνος των Αγώνων Πείνας, Francis Lawrence, με τη διασκευή του μυθιστορήματος της Collins να έρχεται από τους Michael Lesslie (Assassin's Creed) και Michael Arndt (Little Miss Sunshine, Toy Story 3, Star Wars: The Force Awakens). Στην ταινία The Ballad of Songbirds & Snakes πρωταγωνιστούν οι Tom Blyth, Rachel Zegler, Peter Dinklage, Hunter Schafer, Josh Andrés Rivera, Jason Schwartzman και Viola Davis. Αναμένεται στις αίθουσες τον Νοέμβριο (17 Νοεμβρίου για τις ΗΠΑ).

Αυτές είναι οι 20 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς το 2023