Η Μικρή Γοργόνα έχει τις πιο εντυπωσιακές αφίσες χαρακτήρων (και κάποιες πολύ περίεργες)

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Η Μικρή Γοργόνα έχει τις πιο εντυπωσιακές αφίσες χαρακτήρων (και κάποιες πολύ περίεργες)

Η επερχόμενη live action ταινία της Μικρής Γοργόνας έχει νέες αφίσες χαρακτήρων που εντυπωσιάζουν. Κάποιες όμως είναι απλά περίεργες.

Η Disney μπορεί να μας έχει φέρει ένα full trailer για την live-action ταινία της Μικρής Γοργόνας (The Little Mermaid), αλλά τώρα μας δίνει συγκλονιστικές και μαγευτικές αφίσες χαρακτήρων. Βέβαια, δεν είναι όλες μία και μία.

Η Moana γίνεται live-action με συμπρωταγωνιστή αυτόν που όλοι περιμένουμε

Η Μικρή Γοργόνα: Το live-action remake που περιμένουμε πώς και πώς. Μάλλον.

Το “The Little Mermaid” είναι το νέο live-action remake της ομώνυμης ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney το 1989, που με τη σειρά της βασίζεται (ελαφρώς) στο ομώνυμο παραμύθι του Hans Christian Andersen του 1837. Η ταινία θα είναι ένα μιούζικαλ φαντασίας, το σενάριο του οποίου έχει αναλάβει ο David Magee και τη σκηνοθεσία ο Rob Marshall. Αυτό είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό μιας και ο υποψήφιος για Όσκαρ Marshall πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ όσον αφορά στα μιούζικαλ (Chicago, Nine, Into the Woods).

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την πριγκίπισσα Άριελ, κόρη του βασιλιά Τρίτωνα, η οποία γοητεύεται από τον κόσμο πάνω από τον ωκεανό. Αφού βλέπει τον όμορφο πρίγκιπα Έρικ, η Άριελ κάνει μια συμφωνία με τη σατανική θεία της, Ούρσουλα, για να μεταμορφωθεί σε άνθρωπο με αντάλλαγμα τη φωνή της στο τραγούδι. Έχει τρεις μέρες για να κάνει τον Έρικ να την ερωτευτεί, αλλιώς θα μεταμορφωθεί ξανά σε γοργόνα και θα ανήκει για πάντα στην Ούρσουλα.

Στη νέα Μικρή Γοργόνα πρωταγωνιστεί η Halle Bailey στον ομώνυμο ρόλο, μαζί με τους Jonah Hauer-King, Daveed Diggs, Awkwafina, Jacob Tremblay, Noma Dumezweni, Javier Bardem και Melissa McCarthy.

https://www.instagram.com/p/CptcSAqpm8N

Star Wars Celebration: Έρχονται 3 νέες ταινίες Star Wars και δεν είμαστε καλά

Μικρή Γοργόνα: Το live-action, πόσο live είναι και το animation, πόσο σχέδιο;

Το live-action μπορεί να φέρει ένα υπέροχο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα ή ένα πολύ κακό και άβολο, και στην περίπτωση της Disney, αυτό είναι πάντα μια πιθανότητα (Lion King remake, εσένα κοιτάμε). Η Μικρή Γοργόνα φαίνεται να είναι από τα live-action remake που ίσως να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την αποτυχία του Βασιλιά των Λιονταριών. Αν και, αν κρίνουμε από τις αφίσες χαρακτήρων, ίσως να θέλουμε να πούμε στην Disney να έχει τον νου της όταν θέλει να μεταφέρει ζώα από τα παλιά της παραμύθια.

Η Disney κυκλοφόρησε πρόσφατα νέες αφίσες χαρακτήρων για την επερχόμενη live-action της "Μικρής Γοργόνας" και οι θαυμαστές έχουν ανάμεικτα συναισθήματα (για έναν χαρακτήρα συγκεκριμένα). Ενώ η πρωταγωνίστρια Halle Bailey εντυπωσιάζει ως Ariel και η Melissa McCarthy δίνει μια στοιχειωτική ερμηνεία ως Ursula, οι θαυμαστές δεν είναι πολύ ενθουσιασμένοι με την εμφάνιση του Flounder. Δείτε στην παρακάτω gallery τις αφίσες.

Αν κάνεις swipe, θα δεις ότι όσες αφίσες αφορούν ανθρώπινους χαρακτήρες έχουν εντυπωσιακά πόστερ, αλλά τα ζωάκια είναι κομματάκι περίεργα, κυρίως ο Flounder. Εκτός του ότι είναι πιο λεπτός από τη βερσιόν του 1989, είναι και λίγο "τρομακτικός" θα λέγαμε (μάλιστα, fan στο Twitter έγραψε το επιτυχημένο σχόλιο πως είναι σαν να έφυγε μόλις από ένα ραντεβού με πλαστικό χειρουργό του Χόλιγουντ). Τον ρόλο του ψαριού έχει αναλάβει ο Jacob Tremblay του "Room" και "Wonder".

Παρά τις αντιδράσεις για την εμφάνιση του Flounder, ο σκηνοθέτης Rob Marshall επαίνεσε την Melissa McCarthy για την ερμηνεία της εμβληματικής μάγισσας της θάλασσας. Ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει ότι η απόφαση να επιλέξει την McCarthy ως Ursula ήταν δύσκολη. Ωστόσο, πιστεύει ότι η McCarthy ήταν το τέλειο πρόσωπο για να προσδώσει τόσο το χιούμορ όσο και το βάθος που χρειάζεται ο ρόλος.

"Είναι μια υπέροχη ηθοποιός, ο κόσμος το ξεχνάει αυτό. Λένε, 'Ω, είναι αστεία'. Αυτός ο χαρακτήρας είναι ένας τραυματισμένος χαρακτήρας και κατάφερε να βρει όλο αυτό το βάθος και το συναίσθημα, εκτός από όλα τα άλλα χρώματα", εξήγησε.

Στην ταινία, η Ούρσουλα κλέβει τη φωνή της Άριελ, ένα σημείο της πλοκής που παρέμεινε συνεπές με το αρχικό κλασικό animation του 1989. Ο Marshall αναγνωρίζει τις προκλήσεις του να ξαναπεί μια ήδη αγαπημένη ιστορία, αλλά πιστεύει ότι το cast και το συνεργείο έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά.

Άλλοι χαρακτήρες που φαίνονται στις νέες αφίσες είναι ο Sebastian, με τη φωνή του Daveed Diggs, η Scuttle με τη φωνή της Awkwafina (στην πρώτη ταινία ήταν αγόρι), ο βασιλιάς Triton που τον εσναρκώνει ο Javier Bardem, και ο πρίγκιπας Eric, τον οποίο υποδύεται ο Jonah Hauer-King.

Αν και κάποιοι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι με την εμφάνιση του Flounder, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το live-action reboot είναι μια νέα προσαρμογή και όχι μια αντιγραφή του πρωτότυπου. Με μια νέα προσέγγιση της ιστορίας και ένα ταλαντούχο cast (και εντάξει, με τη σίγουρα μεγάλη προώθηση της Disney), η "Μικρή Γοργόνα" είναι σίγουρο ότι θα κάνει θραύση στο box office όταν κυκλοφορήσει στις 25 Μαΐου.

Ant-Man 3 Review: Στο Quantumania ευτυχώς ξεχωρίζει αυτός που έπρεπε