Η δολοφονία Kennedy ξαναγίνεται ταινία: Οι προσδοκίες στα ύψη με αυτό το cast και σεναριογράφο

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Η δολοφονία Kennedy ξαναγίνεται ταινία: Οι προσδοκίες στα ύψη με αυτό το cast και σεναριογράφο

Η ταινία για τη δολοφονία του Kennedy προχωράει κανονικά, με all-star cast και έναν από τους πιο ταλαντούχους σεναριογράφους του Χόλιγουντ.

Ετοιμάζεται και άλλη ταινία για τη δολοφονία του John F. Kennedy Jr. Αυτήν τη φορά όμως έχει το απόλυτο cast και κυρίως τον απόλυτο σεναριογράφο.

Poor Things: Όλα τα ναι του κόσμου για το πρώτο trailer που μας έδωσε ο Γιώργος Λάνθιμος

JFK δολοφονία με cast-άρα και -λογικά- με σεναριάρα

Η δολοφονία του John F. Kennedy οδεύει ξανά προς τη μεγάλη οθόνη και είναι στα χέρια ενός από τους πιο ικανούς σεναριογράφους Χόλιγουντ από τη δεκατία του '80.

Ο David Mamet έχει αναλάβει το σενάριο της νέας ταινίας, κυριολεκτικά και μεταφορικά εξπέρ (και καθηγητής και συγγραφέας) σεναρίου, ένας από τους πιο ταλαντούχους, "σωστούς και σοβαρούς" που έχει βγάλει το Χόλιγουντ από τη δεκαετία του '80 μέχρι σήμερα. Στο ενεργητικό του ταινίες που διδάσκονται σε όλο τον κόσμο σε σχολές κινηματογράφου για τις ολόσωστες αρχές σεναρίου που ακολουθούνται, για τη μαεστρία των χαρακτήρων, τον ρυθμό και την αφήγηση, όπως τα "House of Games" (H Λέσχη της Απάτης), "Glengarry Glen Ross" (Οικόπεδα με Θέα), "Wag the Dog" (Ο Πρόεδρος, ένα Ροζ Σκάνδαλο και ένας Πόλεμος), "The Verdict" (Η Ετυμηγορία) - για τα δύο τελευταία μάλιστα είχε προταθεί και για Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερου Σεναρίου (ακόμα κανείς δεν ξέρει γιατί δεν έχει βραβευτεί ποτέ από την Ακαδημία).

Εκτός από αυτό όμως, το επερχόμενο θρίλερ θα έχει ένα all-star cast απο αποτελείται από τους Courtney Love, Viggo Mortensen, Shia LaBeouf, Al Pacino και John Travolta, σε ρόλους που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί βέβαια ακόμα.

Τα πολλά εκρηκτικά πρόσωπα του Al Pacino: Οι 10 ερμηνείες του που άφησαν ιστορία

Τι να περιμένουμε από το νέο θρίλερ για τη δολοφονία του Kennedy

Η δολοφονία του πρώην προέδρου της Αμερικής, John F. Kennedy Jr. δεν είναι ένα θέμα που έχει λείψει από μικρή και μεγάλο οθόνη. Κάθε άλλο, έχει αποτελέσει βασική θεματική σε ταινίες και σειρές όπως το "11.22.63", "Jackie", "In the Line of Fire", "Parkland", "Fatal Deception" και με κορυφαία το "JFK" του 1991 από τον Oliver Stone.

Η ταινία προς τον παρόν έχει τον τίτλο "Assassination" και θα παρουσιαστεί στο τμήμα της αγοράς στις φετινές Κάννες αυτήν την εβδομάδα.

Oppenheimer: 9 πράγματα που δεν ήξερες για το πυρηνικό blockbuster του Christopher Nolan

Η επίσημη σύνοψη λέει: "1963. Κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης ακρόασης της δικαιοσύνης κατά του οργανωμένου εγκλήματος, ο επικεφαλής της μαφίας του Σικάγο δίνει εντολή για τη δολοφονία του προέδρου John F. Kennedy Jr., δημιουργώντας μια θανάσιμη συνωμοσία και αλλάζοντας παράλληλα τη μοίρα ενός έθνους".

Όπως αναφέρει και το Variety, προηγούμενες αναφορές μας λένε πως το επερχόμενο θρίλερ θα επικεντρωθεί στα γεγονότα που έλαβαν χώρα 48 ώρες πριν από τη δολοφονία, με την αφήγηση να έρχεται από την πλευρά της μαφίας.

Ο Nicholas Celozzi που θα συνυπογράψει το σενάριο μαζί με τον Mamet, βασίζει το υλικό του σε πληροφορίες που έχει πάρει για τον προ-θείου του, του αρχιμαφιόζου του Σικάγο Sam Giancana, ο οποίος ενδέχεται να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ενορχήστρωση της δολοφονίας του Kennedy. Οι πληροφορίες αυτές ήρθαν από τον αείμνηστο θείο του Pepe (αδελφός του Giancana), ο οποίος υπέθεσε ότι ο ρόλος των αρχιεγκληματιών του Σικάγο στη δολοφονία του προέδρου είχε να κάνει με εκδίκηση για το υποτιθέμενο "σνομπάρισμα" του Kennedy προς τον Giancana και την εκστρατεία του κατά του οργανωμένου εγκλήματος, παρά την εξάρτησή του από τη μαφία κατά τη διάρκεια των εκλογών.