Όταν η δράση πάει στραβά: Ατύχημα με κασκαντέρ στα γυρίσματα του νέου Gladiator

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Όταν η δράση πάει στραβά: Ατύχημα με κασκαντέρ στα γυρίσματα του νέου Gladiator

Are you not entertained?

Στο πλατό του Gladiator 2 ένα ακροβατικό που πήγε στραβά στα γυρίσματα τραυμάτισε 6 μέλη της ομάδας παραγωγής.

Το πολυαναμενόμενο sequel του Μονομάχου, το "Gladiator 2" θα έχει σίγουρα πολλή δράση. Στα γυρίσματα της νέας ταινίας, ένα ακροβατικό κόλπο με κασκαντέρ δεν πήγε όπως ακριβώς το προγραμμάτισαν.

Οι μονομάχοι θα γίνουν πάλι της μοδός: 2 πολυαναμενόμενες ταινίες και ένα τηλεοπτικό sequel

Gladiator 2 με επικίνδυνη τροπή

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της πολυαναμενόμενης συνέχειας της ταινίας Gladiator στο Μαρόκο, μια προγραμματισμένη ακροβατική σκηνή πήρε επικίνδυνη τροπή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά μέλη του συνεργείου. Η Paramount Pictures, το στούντιο πίσω από την ταινία, διαβεβαιώνει ότι οι τραυματισμοί δεν ήταν απειλητικοί για τη ζωή, αλλά το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην παραγωγή.

Με τους τραυματίες να βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε σταθερή κατάσταση και να λαμβάνουν άμεση ιατρική φροντίδα, το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στις οδυνηρές λεπτομέρειες του ατυχήματος. Μάρτυρες περιγράφουν μια τρομακτική σκηνή καθώς μια κολοσσιαία μπάλα φωτιάς καταπλάκωσε απροσδόκητα μέλη της παραγωγής. Το μέγεθος του περιστατικού έχει συγκλονίσει όλους τους εμπλεκόμενους, από τους νεαρούς βοηθούς μέχρι τους διάσημους αστέρες.

Ο Martin Scorsese συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο και θέλει να κάνει ταινία για τον Χριστό

Η είδηση έρχεται από το Variety, όμως μια πηγή του The Sun είπε: "Ήταν τρομακτικό - μια τεράστια μπάλα φωτιάς πετάχτηκε προς τα πάνω και έπιασε αρκετά μέλη του crew στο πέρασμά της. Στα χρόνια που γυρίζω ταινίες δεν έχω ξαναδεί τόσο τρομακτικό ατύχημα."

Η Paramount Pictures δεν έχασε καθόλου χρόνο και η βοήθεια ήταν άμεση, όπως και η δήλωση: "Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας προγραμματισμένης ακροβατικής σεκάνς στα γυρίσματα της συνέχειας της ταινίας "Μονομάχος", συνέβη ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια του οποίου αρκετά μέλη του συνεργείου υπέστησαν τραυματισμούς που δεν απειλούν τη ζωή τους", ανέφερε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της Paramount Pictures. "Οι ομάδες ασφαλείας και πλήρους ιατρικής εξυπηρέτησης που βρίσκονταν επί τόπου ήταν σε θέση να δράσουν γρήγορα, ώστε όσοι επλήγησαν να λάβουν άμεσα την απαραίτητη φροντίδα. Όλοι τους βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και συνεχίζουν να λαμβάνουν θεραπεία".

Ο εκπρόσωπος του στούντιο πρόσθεσε: "Η ευημερία των ηθοποιών και του προσωπικού είναι υψίστης σημασίας για εμάς και εφαρμόζουμε αυστηρές διαδικασίες υγιεινής και ασφάλειας σε όλες τις παραγωγές μας. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις καθώς συνεχίζουμε την παραγωγή".

Ενώ τα μέλη του crew δεν κινδυνεύουν, ωστόσο και οι έξι υπέστησαν εγκαύματα, με τους τέσσερις από αυτούς να εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα για το sequel του Gladiator

Η ταινία μέχρι στιγμής έχει ένα ήδη εντυπωσιακό cast: τον υποψήφιο για Όσκαρ με Όσκαρ Paul Mescal, τον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ Denzel Washington, τον πλέον δημοφιλή Pedro Pascal και την Connie Nielsen που θα επιτρέψει για να επαναλάβει τον ρόλο της Lucilla. Το sequel έχει προς το παρόν προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2024.

Η απεργία σεναριογράφων χτυπάει τα blockbuster: Αλλαγές σε Marvel, Star Wars & Avatar

Στα βασικά δημιουργικά μέλη έχουμε πολλές επιστροφές. Πρώτη και κυριότερη της σκηνοθεσίας που θα την αναλάβει και πάλι ο θρυλικός Ridley Scott, με το σενάριο να υπογράφει ο David Scarpa του "All the Money in the World". Στη φωτογραφία επιστρέφει ο John Mathiesonκ, στη σκηνογραφία ο Arthur Max και στα κοστούμια η Janty Yates.

Η πρωτότυπη ταινία του Μονομάχου καθήλωσε κοινό και κριτικούς το 2000, θριαμβεύοντας στα Όσκαρ με 5 νίκες, μεταξύ τους για Καλύτερη Ταινία και Α' Ανδρικού για την ερμηνεία του Russel Crowe, στον ρόλο του Maximus Decimus Meridius, του "στρατηγού που έγινε σκλάβος. Του σκλάβου που έγινε μονομάχος. Του μονομάχου που αψήφησε έναν αυτοκράτορα." (τον αυτοκράτορα που εξίσου επιτυχημένα ενσάρκωσε ο Joaquin Phoenix, που είχε προταθεί και αυτός για Όσκαρ).

O Αυστραλός ηθοποιός μάλιστα πριν δύο μήνες είπε ότι "λίγο ζήλεψε" για το sequel , αναγνωρίζοντας πως αυτή η ταινία του άλλαξε τη ζωή.

Το "Gladiator" δεν θριάμβευσε μόνο στα Όσκαρ, αλλά και στο box office, κατέχοντας τον τίτλο της πιο εμπορικά επιτυχημένης ταινίας εκείνης της χρονιάς, αναζωογονώντας το είδος του ιστορικού επικού δράματος, το οποίο είχε χάσει τη δημοτικότητά του για αρκετές δεκαετίες, εισπράττοντας 457 εκατομμύρια δολάρια.