Ο κόσμος ξέμεινε από ροζ γιατί η ταινία της Barbie το χρησιμοποίησε όλο… κυριολεκτικά

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ο κόσμος ξέμεινε από ροζ γιατί η ταινία της Barbie το χρησιμοποίησε όλο… κυριολεκτικά

Η κατασκευή του πλατό για την Barbie προκάλεσε διεθνή έλλειψη χρωμάτων είπε η σκηνογράφος και συγκεκριμένα, του ροζ.

Η "Barbie" είναι ροζ. Είναι τόσο ροζ που ο κόσμος ολόκληρος δεν έχει άλλο ροζ. Η ταινία της πιο διάσημης κούκλας σε όλο τον κόσμο χρησιμοποίησε τόσο ροζ για το πλατό της που προκάλεσε παγκόσμια έλλειψη του χρώματος. Κάτι πιο ταιριαστό από αυτό δεν έχει.

Εννοείται η Barbie να χρησιμοποιήσει όλο το ροζ του κόσμου

Μετά από ένα troll-teaser που γονάτισε το διαδίκτυο, δύο trailer που υπόσχονται την πιο spot-on κωμωδία της χρονιάς και μόλις (περίπου) ενάμιση μήνα μακριά, η ταινία "Barbie" συνεχίζει να μας κάνει να θέλουμε να τη δούμε πώς και πώς.

Δηλώσεις εμφανίζονται από εκεί που δεν το περιμένουμε (όπως αυτή της Margot Robbie) η ομάδα παραγωγής μας δίνει λαχταριστές πληροφορίες για την ταινία.

Η Margot Robbie για την Barbie: «Είναι σεξουαλικοποιημένη, αλλά δεν πρέπει να είναι σέξι»

Όπως αυτήν τη φορά έκαναν η σκηνογράφος Sarah Greenwood, η διακοσμήτρια σκηνικών Katie Spencer και η σκηνοθέτης Greta Gerwig. Οι τρεις τους σε μια συνέντευξη που έδωσαν στο Architectural Digest, μίλησαν για τον κόσμο της και το πώς προσπάθησαν "να αποτυπώσουν αυτό που ήταν τόσο γελοία διασκεδαστικό".

"Ήθελα τα ροζ να είναι πολύ φωτεινά και όλα να είναι σχεδόν υπερβολικά", δήλωσε η Gerwig, η οποία επίσης τόνισε πως ότι "η 'παιδικότητα' ήταν υψίστης σημασίας", με την ίδια να θυμάται αυτό το συναίσθημα που δεν ξεχνάει ποτέ: "αυτό που έκανε [την Greta] να αγαπήσει την Barbie" ως μικρό κορίτσι.

«Ο κόσμος ξέμεινε από ροζ»

"Γιατί να κατεβαίνεις σκάλες όταν μπορείς να γλιστρήσεις στην πισίνα σου; Γιατί να ανεβαίνεις τις σκάλες όταν μπορείς να πάρεις ένα ασανσέρ που ταιριάζει με το φόρεμά σου;" είπε η σκηνοθέτης.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο κόσμος της Barbie έπρεπε να είναι ακριβώς αυτό: κουκλίστικος, ροζ, ταιριαστός με όλα και όχι μόνο αυτό, θα έπρεπε να είναι όλος ροζ: ροζ σκηνικά, ρούχα, props, ο,τιδήποτε, παρά το γεγονός πως θα υπήρχαν και CGI.

Τότε ήταν που η Greenwood σκέφτηκε ότι έπρεπε να προμηθευτεί αυτή την χαρακτηριστική απόχρωση από την εταιρεία Rosco μέχρι που δεν έμεινε τίποτα. "Ο κόσμος ξέμεινε από ροζ", δήλωσε η σκηνογράφος.

Η Spencer και η Greenwood έπρεπε να κατασκευάσουν το σκηνικό έτσι ώστε τα πάντα να είναι 23% μικρότερα από το τυπικό μέγεθος. "Το ταβάνι είναι στην πραγματικότητα αρκετά κοντά στο κεφάλι κάποιου και χρειάζονται μόνο λίγα βήματα για να διασχίσει κανείς το δωμάτιο. Αυτό έχει το περίεργο αποτέλεσμα να κάνει τους ηθοποιούς να φαίνονται μεγάλοι στον χώρο αλλά συνολικά μικροί", σημείωσε η σκηνοθέτης.

Το Spider-Man: Across the Spider-Verse είναι όλα όσα θέλουμε και όλα όσα δεν ξέραμε ότι θέλουμε

Η πιο διάσημη κούκλα του κόσμου σύντομα στους κινηματογράφους

Η ταινία "Barbie" έρχεται από την Greta Gerwig (Little Women, Lady Bird), η οποία συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τον Noah Baumbach (Marriage Story, The Squid and the Whale) και στις οθόνες μας έρχεται στις 20 Ιουλίου.

Εκτός από την Margot Robbie, στο cast έχουμε τους Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Will Ferrell και Dua Lipa,

"Το να ζεις στη χώρα της Μπάρμπι είναι σαν να είσαι ένα τέλειο ον σε ένα τέλειο μέρος. Εκτός κι αν περνάς μια υπαρξιακή κρίση. Ή αν είσαι ένας Κεν.", λέει το longline της ταινίας, η οποία θα δει την διάσημη κούκλα να παίρνει αποβολή από αυτόν τον τέλειο ροζ κόσμο και να εισέρχεται στον πραγματικό για να βρει την πραγματική ευτυχία. (Πόσο καλά μπορεί να πάει αυτό;)