Η Jennifer Lawrence φοβάται ένα συγκεκριμένο είδος ηθοποιών, αλλά υπάρχει ένας που τη βοήθησε

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Η Jennifer Lawrence φοβάται ένα συγκεκριμένο είδος ηθοποιών, αλλά υπάρχει ένας που τη βοήθησε
Invision

Η Jennifer Lawrence είναι «νευρική» όταν δουλεύει με κάποιους συγκεκριμένους ηθοποιούς.

Η Jennifer Lawrence δηλώνει «νευρική» όταν δουλεύει με ένα συγκεκριμένο είδος ηθοποιών. Ένας καταξιωμένος συνάδελφός της τη βοήθησε χωρίς καν να το καταλάβει.

Η Jennifer Lawrence και οι ηθοποιοί Μεθόδου

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Hot Ones, η διάσημη ηθοποιός Jennifer Lawrence μίλησε για τις προσωπικές της τεχνικές υποκριτικής και μοιράστηκε τις ανησυχίες της για τη συνεργασία με ηθοποιούς της μεθόδου.

Γνωστή για τους ρόλους της σε ταινίες όπως η τετραλογία "The Hunger Games", το "Silver Linings Playbook" που της χάρισε και Όσκαρ Α' Γυναικείου, το "Winter's Bone" και το "American Hustle", η Lawrence έδωσε πληροφορίες για τις δικές της μεθόδους για να μπει στον ρόλο και πώς οι εμπειρίες της με συναδέλφους της ηθοποιούς έχουν επηρεάσει την προσέγγισή της.

Η Jennifer Lawrence φέρνει στις Κάννες τις γυναίκες που αψηφούν τους Ταλιμπάν κάθε μέρα

Επιπλέον, πήρε μέρος στη συνεχιζόμενη συζήτηση γύρω από τη Μέθοδο στη βιομηχανία, ρίχνοντας φως στις διαφορετικές απόψεις ηθοποιών όπως ο Andrew Garfield, ο Jeremy Strong και ο Brian Cox, με τον τελευταίο να μην είναι καθόλου μεγάλος fan.

Η επιρροή του Christian Bale & η Μέθοδος

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η 32χρονη ηθοποιός αποκάλυψε πώς η συνεργασία της με τον Christian Bale στο "American Hustle" τη βοήθησε να «ηρεμήσει» και να αλλάξει την προσέγγισή της.

https://www.instagram.com/p/Ctl1LMwshSz/

"Είχα άγχος όταν δούλευα με κάποιον που είναι της μεθόδου. Επειδή δεν θα είχα ιδέα πώς να τους μιλήσω, πρέπει να μένω στον ρόλο μου; Αυτό θα με έκανε νευρική".

"Ήμουν πάντα πολύ ναι/όχι ναι/όχι μέχρι που έκανα το American Hustle και δούλεψα με τον Christian Bale, τον οποίο παρατήρησα ότι όταν η κάμερα άρχιζε να γράφει και το συνεργείο άρχιζε να προετοιμάζεται και θα είχαμε περίπου 10 δευτερόλεπτα για τη δράση, αυτός [ο Bale] άρχισε να ετοιμάζεται", είπε η ηθοποιός. "Το είδα αυτό και είπα, 'Αυτό φαίνεται να είναι μια πολύ καλή ιδέα'. Οπότε τότε άρχισα να το κάνω αυτό".

Αποφάσισε λοιπόν να υιοθετήσει μια παρόμοια τεχνική, θεωρώντας ότι είναι ωφέλιμο να είναι πλήρως παρούσα και αφοσιωμένη στη νοοτροπία του χαρακτήρα της από την αρχή κάθε σκηνής. Αυτή η αλλαγή στην προσέγγισή της τής επέτρεψε να εμβαθύνει περισσότερο στις ερμηνείες της.

Priscilla: Η γυναίκα του Elvis λάτρεψε το trailer της ταινίας της Copola αλλά υπάρχουν αντιδράσεις

Όταν ρωτήθηκε για τις σκέψεις της σχετικά με τη μέθοδο, η Jennifer Lawrence εξέφρασε την ανησυχία της. Ομολόγησε ότι αισθανόταν νευρικότητα για τη συνεργασία με ηθοποιούς της μεθόδου, χωρίς να είναι σίγουρη για το πώς να αλληλεπιδράσει μαζί τους στο πλατό. Η καθηλωτική φύση της υποκριτικής της Μεθόδου, η οποία συχνά απαιτεί από τους ηθοποιούς να ενσαρκώνουν πλήρως τους χαρακτήρες τους ακόμη και εκτός κάμερας, της δημιουργούσε άγχος σχετικά με το αν θα έπρεπε και η ίδια να παραμείνει στον χαρακτήρα της κατά τη διάρκεια των αλληλεπιδράσεων μαζί τους.

Οι απόψεις της βραβευμένης με Όσκαρ Lawrence σχετικά με αυτήν την προσέγγιση υποκριτικής απηχούν εκείνες άλλων διακεκριμένων ηθοποιών του κλάδου. Ο Andrew Garfield και ο Jeremy Strong έχουν αγκαλιάσει αυτήν την απαιτητική προσέγγιση, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια να ενστερνιστούν τους χαρακτήρες τους, ενώ ο Brian Cox έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του. Οι διαφορετικές απόψεις αναδεικνύουν την ποικιλομορφία των απόψεων εντός της κοινότητας των ηθοποιών και συμβάλλουν στη συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τα πιθανά μειονεκτήματα της μεθόδου.

*Η μέθοδος είναι μια αφομοιωτική τεχνική υποκριτικής όπου οι ηθοποιοί προσπαθούν να ενσαρκώσουν πλήρως τους χαρακτήρες τους αξιοποιώντας τα δικά τους συναισθήματα και εμπειρίες, παραμένοντας συχνά στον χαρακτήρα τους ακόμη και εκτός κάμερας.

Σωστό ή λάθος: Πόσο καλά ξέρεις την Meryl Streep;

Πού μπορούμε να δούμε τώρα την Jennifer Lawrence;

Την Jennifer Lawrence την βλέπουμε αυτόν τον καιρό στην ταινία "No Hard Feelings" (ελλ. τίτλος Μαθήματα Αποπλάνησης), τη νέα ρομαντική κομεντί σκηνοθεσίας Gene Stupnitsky (The Office, Good Boys), στην οποία όχι μόνο πρωταγωνιστεί, αλλά είναι και παραγωγός. Στην ταινία υποδύεται μια άτυχη νεαρή γυναίκα που ανταποκρίνεται σε μια αγγελία για να βγει ραντεβού με έναν εσωστρεφή 19χρονο προκειμένου να τον «βγάλει από το καβούκι του» πριν πάει στο κολέγιο. Συμπ-ρωταγωνιστής της ο Andrew Barth Feldman, με το cast να συμπληρώνουν οι Laura Benanti, Natalie Morales και Matthew Broderick.

no_hard_feelings_poster.jpg

Το "No Hard Feelings" κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις 22 Ιουνίου 2023.