Να και ένας ηθοποιός που δεν είναι υπέρ της απεργίας: Ο Stephen Amell με αμφιλεγόμενη στάση

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Να και ένας ηθοποιός που δεν είναι υπέρ της απεργίας: Ο Stephen Amell με αμφιλεγόμενη στάση

Ο Stephen Amell του Arrow μπορεί να υποστηρίζει το σωματείο του, αλλά δεν είναι υπέρ της απεργίας.

Ο ηθοποιός Stephen Amell λέει ότι στέκεται στο πλευρό της SAG-AFTRA, του σωματείου ηθοποιών που πλέον στέκεται δίπλα στους σεναριογράφους, αλλά δεν υποστηρίζει την απεργία.

"Μυωπική" η απεργία για τον Stephen Amell

Ο Stephen Amell απεργεί, αλλά δεν θέλει και τόσο. Όχι μόνο αυτό, αλλά παρευρέθηκε και σε fan convention για να πει ακριβώς αυτό: ότι δεν είναι υπέρ της απεργίας.

Αναβάλλονται κόμικ blockbuster και όχι μόνο - Οι απεργίες του Χόλιγουντ ενοχλούν τα στούντιο

Πιο συγκεκριμένα, ο 42χρονος ηθοποιός των "Arrow" και "Heels", βρέθηκε στο GalaxyCon στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, όπου εξέφρασε την αντίθεσή του στη συνεχιζόμενη απεργία που ξεκίνησε το σωματείο σεναριογράφων (WGA) και ακολούθησε το σωματείο ηθοποιών (SAG-AFTRA).

LA Premiere of

Στην πρεμιέρα του "Heels".

Richard Shotwell/Invision/AP

Παρά το γεγονός ότι δήλωσε την υποστήριξή του προς το συνδικάτο, ο Amell εξέφρασε σθεναρά την αποδοκιμασία του για την απεργία, δηλώνοντας ότι τη θεωρεί "μειωτική διαπραγματευτική τακτική" και "μυωπική" προσέγγιση για την επίλυση των εργασιακών διαφορών στο Χόλιγουντ.

Ο ηθοποιός αναγνώρισε ότι η θέση του μπορεί να επηρεάζεται από το γεγονός πως είναι μόνιμος κάτοικος του Χόλιγουντ και αισθάνεται κάπως απομονωμένος από τις επιπτώσεις της απεργίας.

Κατά τη διάρκεια ενός Q&A στο συνέδριο, ο Amell μοιράστηκε με ειλικρίνεια τις σκέψεις του, λέγοντας: "Νιώθω ότι είμαι απομονωμένος στο Χόλιγουντ επειδή εκεί ζω. Ζω κυριολεκτικά στο Χόλιγουντ. Όπως και όλα τα στερεότυπα που υπάρχουν. Έτσι, αισθάνομαι ότι πολλοί άνθρωποι σε αυτό το δωμάτιο δεν γνωρίζουν την απεργία. Υποστηρίζω το σωματείο μου. Υποστηρίζω, και είμαι μαζί τους. Δεν υποστηρίζω την απεργία. Δεν την υποστηρίζω. Νομίζω ότι είναι μια μειωτική διαπραγματευτική τακτική".

"Και βρίσκω το όλο θέμα απίστευτα απογοητευτικό", συνέχισε. "Και νομίζω ότι ο τρόπος σκέψης, όσον αφορά σειρές όπως η σειρά στην οποία συμμετέχω, που έκανε πρεμιέρα χθες το βράδυ, νομίζω ότι είναι μυωπικός".

Αλλά πρόσθεσε ξανά: "Στέκομαι στο πλευρό του σωματείου μου".

Τι σημαίνει η εμφάνιση του Amell στο GalaxyCon

Ο Bryan Cranston ξεσηκώνει τα πλήθη στην απεργία ηθοποιών και τα βάζει με τον CEO της Disney

Ενώ ο Stephen Amell εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την SAG-AFTRA, τα σχόλιά του επέστησαν την προσοχή στον διχαστικό χαρακτήρα της απεργίας, η οποία έχει οδηγήσει στην πρώτη διπλή απεργία στο Χόλιγουντ από το 1960, με το σωματείο των σεναριογράφων της Αμερικής (WGA) να συμμετέχει επίσης από τις 2 Μαΐου.

Η απεργία των ηθοποιών κηρύχθηκε επίσημα στις 13 Ιουλίου, αφού κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις με τη Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP), το σωματείο που εκπροσωπεί τα μεγάλα στούντιο και παραγωγούς όπως Disney, Warner Bros. Netflix, Sony, οδηγώντας σε τεταμένες εργασιακές σχέσεις εντός της βιομηχανίας του θεάματος.

https://www.instagram.com/reel/CvXwdZuJ7wp/

Η SAG-AFTRA έχει καθορίσει λεπτομερείς κατευθυντήριες γραμμές για την απεργία, συμπεριλαμβανομένων κανονισμών των εμφανίσεων των ηθοποιών. Πιο συγκεκριμένα, απαγορεύεται στα μέλη της σωματείου να συμμετέχουν σε συνέδρια όπως το Comic-Con για λογαριασμό ή για την προώθηση εταιρειών που είναι απέναντί τους στην απεργία, συμπεριλαμβανομένων εμφανίσεων, πάνελ, συναντήσεων με θαυμαστές και άλλων σχετικών εκδηλώσεων.

Η εμφάνιση του Stephen Amell στο GalaxyCon φαίνεται να είναι συμμορφωμένη με αυτές τις οδηγίες, καθώς στην εκδήλωση παρευρέθηκε μόνο για να υπογράψει αυτόγραφα και να συνομιλήσει με τους θαυμαστές για τον εαυτό του και όχι στην προώθηση του "Heels" ή άλλων κινηματογραφικών ή τηλεοπτικών έργων. Ενώ το δράμα του Starz έκανε πρεμιέρα το βράδυ πριν από το Con, ο Amell δεν έκανε καμία ονομαστική αναφορά κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του.

Οι εκπρόσωποι της SAG-AFTRA δεν απάντησαν αμέσως όταν ρωτήθηκαν αν τα σχόλια του Amell θα έθιγαν τους κανόνες της απεργίας.

Ο αντίκτυπος της απεργίας στο τοπίο του Χόλιγουντ παραμένει ένα θέμα που απασχολεί τόσο τους θαυμαστές όσο και τους ειδικούς της βιομηχανίας, με πολλούς να ελπίζουν σε μια γρήγορη επίλυση της εργατικής διαμάχης. Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, ηθοποιοί όπως ο Stephen Amell συνεχίζουν να κινούνται στη λεπτή ισορροπία μεταξύ της έκφρασης της υποστήριξής τους προς το συνδικάτο τους και της ταυτόχρονης έκφρασης των ανησυχιών τους για την αποτελεσματικότητα της απεργίας ως διαπραγματευτικής τακτικής.

Mark Ruffalo vs στούντιο: Στρέφει τους ηθοποιούς προς τα indies και τα βάζει με το Χόλιγουντ