Το Oppenheimer έσπασε ρεκόρ: Είναι πλέον η πιο επιτυχημένη ταινία για τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Το Oppenheimer έσπασε ρεκόρ: Είναι πλέον η πιο επιτυχημένη ταινία για τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο
© Universal Pictures. All Rights Reserved.

Δεν τα πάει μόνο η Barbie καλά στο box office. Το Oppenheimer συνεχίζει να σαρώνει τα ταμεία και τώρα μπαίνει στην κορυφή των ταινιών του ΒΠΠ.

Το "Oppenheimer" ξεπέρασε τα 600 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, καθιστώντας την την πιο επιτυχημένη ταινία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Oppenheimer: Ο destroyer του box office

Με τις πιο πρόσφατες μετρήσεις, το έπος του Christopher Nolan "Oppenheimer" έπιασε ακόμα ένα milestone, ξεπερνώντας τα 600 εκατ. δολάρια στο παγκόσμιο box office. Το τελευταίο ορόσημο έρχεται μόλις 23 ημέρες μετά την κυκλοφορία της ταινίας στις ΗΠΑ που κυκλοφορησε ταυτόχρονα με την ταινία "Barbie" και που και οι δυο τους μαζί έκαναν το πιο επιτυχημένο κινηματογραφικό Σαββατοκύριακο.

Τα 12 blockbuster του καλοκαιριού - Τι πρέπει να δεις στη μεγάλη οθόνη

Προσθέτοντας 7,7 εκατ. δολάρια την Τετάρτη από 78 υπερπόντιες αγορές, το διεθνές box office του τίτλου της Universal μέχρι χθες ανέρχεται σε 350,7 εκατ. δολάρια όπως αναφέρει και το Deadline. Το παγκόσμιο σύνολο ανέρχεται στα 593,5 εκατ. δολάρια. Οι αγορές που απομένουν για να κυκλοφορήσει η ταινία περιλαμβάνουν το Βιετνάμ και την Ιταλία, που θα βγει σήμερα) και την Κορέα και την Κίνα που θα κυκλοφορήσει μέσα στον υπόλοιπο Αύγουστο.

Έχοντας ήδη ξεπεράσει την Δουνκέρκη ως η πέμπτη ταινία του Nolan με τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών παγκοσμίως το περασμένο Σαββατοκύριακο και έχοντας γίνει η μεγαλύτερη ταινία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου παγκοσμίως, το "Oppenheimer" είναι πλέον η κορυφαία ταινία του σκηνοθέτη σε 47 αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ινδίας, του Βελγίου, της Νορβηγίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Πολωνίας και άλλων. Είναι επίσης η καλύτερη για τον Nolan εκτός του franchise του Batman σε 61 αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Μεξικού, της Βραζιλίας, της Ινδονησίας, της Κεντρικής Αμερικής και των Φιλιππίνων.

Τα ρεκόρ του Oppenheimer

Σύμφωνα με το Box Office Mojo, το βιογραφικό δράμα ξεπερνάει το "Dunkirk" (527 εκατ. δολάρια), το "Saving Private Ryan" (482 εκατ. δολάρια) και το "Pearl Harbor" (449 εκατ. δολάρια) και γίνεται η ταινία με τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (μέσω NME).

Ωστόσο, εξακολουθεί να υπολείπεται της αντίπαλης ταινίας Barbie, η οποία έφτασε το 1 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι γυναίκες νίκησαν το box office: Η Greta Gerwig γράφει ιστορία με την Barbie της και σπάει ρεκόρ

Εκτός από τον τίτλο της πιο επιτυχημένης ταινίας που διαδραματίζεται στοΝ ΒΠΠ και ως η 5η καλύτερη ταινία του Nolan, το "Oppenheimer" μπαίνει στη λίστα με τις 10 πιο επιτυχημένες ταινίες με σήμανση R (που είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 17 ετών) για το αμερικανικό box office. Ξεπέρασε το "Beverly Hills Cop" του 1984, ενώ μπροστάτου βρίσκονται τα The Hangover Part II (254 εκατ. δολάρια), The Hangover (277 εκατ. δολάρια), The Matrix Reloaded (281 εκατ. δολάρια), Deadpool 2 (324 εκατ. δολάρια), It (328 εκατ. δολάρια), Joker (335 εκατ. δολάρια), American Sniper (350 εκατ. δολάρια), Deadpool (363 εκατ. δολάρια) και The Passion of the Christ (370 εκατ. δολάρια).Όπως δείχνουν τα πράγματα, η ταινία δεν θα έχει μεγάλο πρόβλημα να σπάσει την πρώτη πεντάδα όταν όλα θα έχουν τελειώσει.

Όσο για το παγκόσμιο box office, ξεπέρασε το Fifty Shades of Grey (570 εκατ. δολάρια) και μπήκε στην πρώτη 10άδα που κυρίως κυριαρχείται από ταινίες δράσης, κόμικ ή κωμωδίες (εκτός από μία). Πλέον ακολουθεί τις ταινίες The Hangover Part II (586 εκατ. δολάρια), Logan (614 εκατ. δολάρια), The Passion of the Christ (622 εκατ. δολάρια), Detective Chinatown 3 (699 εκατ. δολάρια), It (701 εκατ. δολάρια), The Matrix Reloaded (738 εκατ. δολάρια), Deadpool (781 εκατ. δολάρια), Deadpool 2 (786 εκατ. δολάρια) και Joker (1,066 δισ. δολάρια).

OPENXAIMER-(OPPENHEIMER)-Payoff-Poster.jpg

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα blockbuster της χρονιάς δεν είναι άλλο από το βιογραφικό έπος του Christopher Nolan, "Oppenheimer". Cillian Murphy, Matt Damon, Emily Blunt, Robert Downey, Jr., Kenneth Branagh, Rami Malek, Florence Pugh και Josh Hartnett ετοιμάζονται για το project που θα "εξασφαλίσει μια ειρήνη που δεν έχει ποτέ η ανθρωπότητα". Πόσο επικίνδυνη ακούγεται αυτή η πρόταση μετά το Μανχάταν project. Με σενάριο και σκηνοθεσία του Nolan, το επικό θρίλερ γυρισμένο σε IMAX® που βάζει το κοινό στο παλλόμενο παράδοξο του αινιγματικού ανθρώπου που έμεινε γνωστός ως ο «πατέρα της ατομικής βόμβας». Στη χώρα μας κυκλοφορεί στις 24 Αυγούστου.