Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης.

Μεσάνυχτα στο Παρίσι («Midnight in Paris»)
Ο Woody Allen επιστρέφει (όχι πως μας έλειψε και ποτέ, ο άνθρωπος είναι μηχανή παραγωγής ταινιών) και μεταφέρει τις λατρεμένες νευρώσεις του στη Πόλη του Φωτός. Ένας Αμερικανός σεναριογράφος που αγαπά τη μποέμικη ζωή επισκέπτεται με τη γυναίκα του το Παρίσι. Ένα βράδυ, όταν το ρολόι θα χτυπήσει μεσάνυχτα, η μαγεία της πόλης θα εμφανιστεί μπροστά στα μάτια του και θα τον γυρίσει πίσω στην belle époque. Πρωταγωνιστής, ως άλλος Woody, ο Owen Wilson, που περικυκλώνεται από λαμπερές θηλυκές παρουσίες όπως η Rachel McAdams, η Marion Cotillard, η κυρία προέδρου Carla Bruni αλλά και η Kathy Bates.

George Harrison: Living in the material world
Ο Martin Scorsese σκηνοθετεί ένα μαραθώνιο κινηματογραφικό πορτρέτο του πρώην Σκαθαριού, το οποίο αφηγείται με κάθε λεπτομέρεια την πολυτάραχη ζωή του. Από τα παιδικά χρόνια, την περίοδο των Beatles και τη σόλο καριέρα του, μέχρι την ανάμειξή του με τον ινδουισμό, το άγριο μαχαίρωμά του στο ίδιο του το σπίτι και την άνιση μάχη του με τον καρκίνο. Φόρος τιμής σε έναν αυθεντικό αντι-σταρ μουσικό.

Τα Παιδιά του Παραδείσου («Les Enfants du Paradis»)
Μια γαλλική εκδοχή του «Όσα παίρνει ο άνεμος» (έτσι διαφημίστηκε τότε), αυτή η ταινία του 1945, σε σκηνοθεσία Marcel Carne, μας πηγαίνει στο Παρίσι του 1830, όπου ένας μίμος του θεάτρου ερωτεύεται μια ηθοποιό με μεγάλη επιτυχία στους άντρες. Οι πολυτάραχες ζωές τους θα συναντηθούν και θα χωρίσουν πολλές φορές, το πάθος του Baptiste του μίμου όμως, θα παραμείνει άσβεστο.

Οι Τρεις Σωματοφύλακες («The Three Musketeers»)
Φιλόδοξη παραγωγή σε σκηνοθεσία του διάσημου Paul W.S. Anderson, που πιάνει ξανά τη γνωστή ιστορία των Σωματοφυλάκων και του Ντ' Αρτανιάν, με πρωταγωνιστή τον νεαρό Logan Lerman και «κακό», ίσως και για πρώτη φορά στη καριέρα του, τον Orlando Bloom στον ρόλο του Δούκα του Μπάκιγχαμ. Η Milla Jovovich παίζει τη Μυλαίδη και οι σκηνές δράσεις πηγαίνουν σε άλλα (3D) επίπεδα, αλλά εμείς επιμένουμε πως όλα τα λεφτά στη ταινία είναι το μαλλί-υπερπαραγωγή του Bloom.

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών 3D («Lion King 3D»)
Η καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων και μη που έχει βγάλει ποτέ η Disney αλλά και μία από τις ταινίες-must για μικρούς και μεγάλους, που μιλά στη καρδιά. Όσοι την έχετε δει, φυσικά και θα ξαναπάτε να την απολαύσετε σε τρισδιάστατη προβολή. Όσοι δεν την έχετε δει, εκτός του ότι είστε η εξαίρεση του κανόνα, τρέξτε στη κοντινότερη αίθουσα. Όταν βγείτε από το σινεμά, θα είστε καλύτεροι άνθρωποι.

Νύχτα Τρόμου («Fright Night»)
Διασκεδαστικότατο ριμέικ της κλασικής ταινίας τρόμου του 1985, σε σκηνοθεσία Craig Gillespie, με τον Colin Farell στον ρόλο του αιμοδιψούς βαμπίρ. Όταν ένας νεαρός μαθητής ανακαλύπτει πως ο νέος γείτονάς του είναι βρικόλακας, προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να τον εξοντώσει. Κάτι που δεν αποδεικνύεται και τόσο απλό. Αίμα, αγωνία και αρκετό χιούμορ.

Αγοροκόριτσο («Tomboy»)
Δραματική ταινία κατευθείαν από τη Γαλλία, σε σκηνοθεσία Celine Sciamma. Ένα 10χρονο κορίτσι μετακομίζει με την οικογένειά του σε μια νέα γειτονιά, έξω από το Παρίσι και, με σκοπό να γίνει αποδεκτή από τα παιδιά της γειτονιάς, αποφασίζει να προσποιηθεί το αγόρι. Απλή και ταυτόχρονα περίπλοκη, τόσο η ταινία όσο και η ίδια η ηρωίδα υπόσχονται να σας προβληματίσουν περισσότερο απ' όσο περιμένετε.