Η Angelina Jolie δίχασε το Twitter μετά τις φωτογραφίες ως Μαρία Κάλλας στη νέα ταινία του Larraín

Τζένη Ντεμιράι
Η Angelina Jolie δίχασε το Twitter μετά τις φωτογραφίες ως Μαρία Κάλλας στη νέα ταινία του Larraín

Κάποιοι χρήστες του Twitter φαίνεται ότι θα προτιμούσαν να υποδυθεί την σπουδαία Κάλλας μία Ελληνίδα ηθοποιός.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας, της σπουδαιότερης λυρικής τραγουδίστριας του 20ου αιώνα. Φέτος, επίσης, η εμβληματική της μορφή θα αναπαρασταθεί από την Angelina Jolie, η οποία θα την υποδυθεί στην ταινία Maria του Pablo Larraín.

Η «Maria» θα ολοκληρώσει μία άτυπη τριλογία του σκηνοθέτη με πρωταγωνίστριες γυναίκες που έγραψαν ιστορία. Οι δύο πρώτες ταινίες ήταν το «Jackie», με τη Natalie Portman στον ρόλο της Jackie Kennedy, και το «Spencer» με την Kristen Stewart ως πριγκίπισσα Diana.

Εχθές, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι πρώτες φωτογραφίες της Angelina Jolie ως Μαρία Κάλλας, κεντρίζοντας όλα τα βλέμματα του διαδικτυακού κόσμου.

«Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω την παραγωγή του Maria, το οποίο ελπίζω να φέρει την αξιοσημείωτη ζωή και το έργο της Maria Callas στο κοινό σε όλο τον κόσμο, χάρη στο υπέροχο σενάριο του Steven Knight, το έργο ολόκληρου του cast και του συνεργείου, και, ιδιαιτέρως, τη λαμπρή δουλειά και την εξαιρετική προετοιμασία της Angelina», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Η Angelina Jolie αποκάλυψε ένα ακόμα στοιχείο για το σκοτεινό της παρελθόν σε μία σπάνια συνέντευξη

Διχασμένο το Twitter με την Angelina Jolie ως Μαρία Κάλλας

Σε σχόλια της ανάρτησης στο Twitter πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για μία εντυπωσιακή αλλαγή της Jolie. Κάποιος χρήστης της διαδικτυακής πλατφόρμας έγραψε «ανυπομονώ, ούτε καν που μοιάζει με την Angelina». Κάποιοι άλλοι θεώρησαν δεδομένη την επιτυχία, αναφέροντας, μάλιστα, ότι ο συγκεκριμένος ρόλος είναι το εισιτήριο για το επόμενο Oscar της.

Ορισμένοι, ωστόσο, δεν συμφώνησαν με την επιλογή της Jolie στον συγκεκριμένο ρόλο, ισχυρίζοντας ότι «η Μαρία Κάλλας δεν έκανε ποτέ πλαστική επέμβαση και δεν είχε σιλικόνη στα χείλη» και ότι θα ήταν προτιμότερο να επιλεγεί μία Ελληνίδα ηθοποιός, ή τουλάχιστον μία γυναίκα που θα έχει κάποιο χαρακτηριστικό κλασσικής ελληνικής ομορφιάς.

Ποια η υπόθεση της ταινίας «Maria»

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν στις 10 Οκτωβρίου 2023, αναμένεται να διαρκέσουν 8 εβδομάδες και θα πραγματοποιηθούν σε Παρίσι, Βουδαπέστη και Μιλάνο, αλλά και σε τοποθεσίες της Ελλάδας όπως το Κατάκολο του νομού Ηλείας.

Η ταινία κάνει αναφορές σε διάφορες πτυχές της ταραχώδους ζωής της Κάλλας και βασίζεται σε αληθινές μαρτυρίες για τη ζωή της. Σύμφωνα με τις έως τώρα γνωστές πληροφορίες, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις τελευταίες της μέρες στο Παρίσι τη δεκαετία του '70.

Εκτός από την Angelina Jolie, στο cast της ταινίας θα δούμε επίσης τη Valeria Golino (The Morning Show, Portrait of a Lady on Fire), που θα υποδυθεί την αδερφή της Callas, αλλά και τους Pierfrancesco Favino (The Hummingbird), Alba Rohrwacher (La Chimera), Haluk Bilginer (Winter Sleep) και Kodi Smit-McPhee (The Power of the Dog).