Η ταινία Maestro υπόσχεται πολλά αφού ο Cooper προετοιμαζόταν 6 χρόνια για την πιο δυνατή σκηνή

Τζένη Ντεμιράι
Η ταινία Maestro υπόσχεται πολλά αφού ο Cooper προετοιμαζόταν 6 χρόνια για την πιο δυνατή σκηνή

Η ταινία του Bradley Cooper Maestro έρχεται στο Netflix στις 20 Δεκεμβρίου.

Η ταινία «Maestro», της οποίας σεναριογράφος, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής είναι ο Bradley Cooper, κατατάσσεται σε εκείνα τα κινηματογραφικά δημιουργήματα που οι σινεφίλ (και όχι μόνο) περιμένουμε πολύ καιρό με αυξημένες προσδοκίες και περιέργεια.

Μάλιστα, εκτός από τον Cooper, το σενάριο υπογράφει και ο Josh Singer, ο οποίος είχε γράψει και το σενάριο για την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Spotlight, μαζί με τον Tom McCarthy.

Film-Bernstein Nose

Ο Leonard Bernstein

Ιδιαίτερα για το ελληνικό κοινό, το «Maestro» απέκτησε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, του δικού μας «Μαέστρου», που αναγκάστηκε να «ξαναβαφτίσει» το Maestro που διαδραματίζεται στους Παξούς σε Maestro in Blue, μετά την απόφαση να μπει η σειρά στην πλατφόρμα του Netflix.

Σε αντίθεση με τον απόλυτα μυθοπλαστικό χαρακτήρα της σειράς του Παπακαλιάτη, ο Maestro του Bradley Cooper αποτελεί μία βιογραφία. Η υπόθεση επικεντρώνεται στην ιστορία αγάπης του Αμερικανού συνθέτη Leonard Bernstein και της συζύγου του, Felicia Montealegre, καταφέρνοντας να μπλέξει τον έρωτα με την τέχνη με έναν τρόπο που τα trailer προδίδουν ότι θα είναι εξαιρετικά γοητευτικός.

Η επίσημη περιγραφή του Netflix, όπου θα κυκλοφορήσει η ταινία στις 20 Δεκεμβρίου, αναφέρει «Αυτή η ατρόμητη ιστορία αγάπης παρουσιάζει τη μακροχρόνια σχέση του μαέστρου-συνθέτη Leonard Bernstein και της Felicia Montealegre».

Ο Bradley Cooper προετοιμαζόταν έξι χρόνια για την πιο δυνατή σκηνή της ταινίας

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Bradley Cooper αποκάλυψε λεπτομέρειες για την προετοιμασία που έκανε για την ταινία «Maestro».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πέρασε έξι ολόκληρα χρόνια μαθαίνοντας πώς να διευθύνει κάτι παραπάνω από έξι λεπτά μουσικής στο στυλ του ίδιου του Bernstein, ώστε να μπορέσει να ηχογραφήσει μια κρίσιμη σκηνή στο «Maestro» ζωντανά στα γυρίσματα.

Η εν λόγω σκηνή αναπαριστά τη διάσημη διεύθυνση του Bernstein με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου στον Καθεδρικό Ναό του Ely το 1976. Η σκηνή είναι η πιο ξεσηκωτική της ταινίας, καθώς αναδεικνύει πλήρως τη μουσική ιδιοφυΐα του Bernstein.

«Αυτή η σκηνή με ανησύχησε πολύ, επειδή την κάναμε ζωντανά», δήλωσε ο Cooper. «Ήταν η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου. Εγώ ηχογραφήθηκα ζωντανά. Έπρεπε να τους διευθύνω. Και πέρασα έξι χρόνια μαθαίνοντας πώς να διευθύνω έξι λεπτά και 21 δευτερόλεπτα μουσικής».

«Αν πρόκειται να το κάνεις, πρέπει να το κάνεις ολοκληρωτικά»

Εκτός από τον Bradley Cooper που υποδύεται τον Leonard Bernstein, στην ταινία πρωταγωνιστούν ακόμα οι Carey Mulligan, Matt Bomer, Maya Hawke και Sarah Silverman.

Η Mulligan, που υποδύεται την Felicia Montealegre δήλωσε πρόσφατα στο Variety ότι το στυλ του Cooper ήταν αυτό που την έκανε να νιώσει «σωστή ηθοποιός» για πρώτη φορά σε κινηματογραφικό πλατό.

«Υπήρχε ένα κομμάτι του εαυτού μου ως ηθοποιός που πάντα έλεγε: "Λοιπόν, δεν πρόκειται ποτέ να γίνω μία από εκείνες τις ηθοποιούς που διατηρούν τη διάλεκτό τους ανάμεσα στις λήψεις”», δήλωσε η Mulligan. «Υπήρχε ένα κομμάτι του εαυτού μου που ήταν ελαφρώς συγκρατημένο από το να δεσμευτεί πλήρως σε κάτι. Αλλά αυτό ήταν που ζήτησε ο Bradley, βασικά, στην αρχή της διαδικασίας. Είπε: "Αν πρόκειται να το κάνεις αυτό, πρέπει να το κάνεις πλήρως, ολοκληρωτικά"».

cQXMMFg.png