Μετά το βιβλίο έρχεται και ταινία με τη ζωή του Elon Musk και σκηνοθέτη τον Darren Aronofsky

Τζένη Ντεμιράι
Μετά το βιβλίο έρχεται και ταινία με τη ζωή του Elon Musk και σκηνοθέτη τον Darren Aronofsky

Αυτή τη στιγμή ο Elon Musk είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Η αμερικανική ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής Α24 ετοιμάζει μία βιογραφική ταινία για τον Elon Musk, την οποία θα σκηνοθετήσει ο Darren Aronofsky.

Σύμφωνα με το Variety, η υπόθεση της ταινίας θα βασιστεί στην βιογραφία που έγραψε ο Walter Isaacson για τον μεγιστάνα της τεχνολογίας και κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο υποψήφιος για Οσκαρ Aronofsky, ο οποίος πρόσφατα δημιούργησε την οσκαρική ταινία «Η Φάλαινα» με πρωταγωνιστή τον Brendan Frazer, είναι γνωστός για το σουρεαλιστικό ύφος με στοιχεία ψυχολογικού δράματος όσον αφορά τη σκηνοθεσία.

Οι προηγούμενες δουλειές του περιλαμβάνουν τα «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο» (2000), «Μαύρος κύκνος» (2010) και «Μητέρα!» (2017). Για τη δουλειά του στον «Μαύρο Κύκνο», ο Aronofsky ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, ενώ η Portman κατέληξε να κερδίσει το βραβείο καλύτερης ηθοποιού.

Elon Musk-Lawsuit Dismissed

Ο Musk έγινε για πρώτη φορά γνωστός όταν ίδρυσε την SpaceX, μια εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας, το 2002. Είναι ο γενικός Διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων και ενεργειακών συστημάτων Tesla, Inc. (πρώην Tesla Motors), και πρόεδρος της εταιρείας φωτοβολταϊκών συστημάτων SolarCity. Είναι επίσης ιδρυτής της εταιρείας Neuralink, που διερευνά τη συμβίωση ανθρώπου-τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και της εταιρείας συστημάτων διάνοιξης σηράγγων The Boring Company, ενώ ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα ως συνιδρυτής των εταιριών Zip2 και PayPal.

To 2022, ο Musk πήρε την αμφιλεγόμενη απόφαση να αγοράσει το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετονομάζοντάς το σε X. Από τότε που ανέλαβε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ο Musk έχει προβεί σε διάφορες αλλαγές που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, όπως η απόλυση μεγάλου αριθμού εργαζομένων της εταιρείας, η χρέωση των χρηστών για την επαλήθευση και η αφαίρεση των τίτλων από τους συνδέσμους που μοιράζονται στον ιστότοπο. Αυτή τη στιγμή είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με το Bloomberg και το Forbes να εκτιμούν ότι η καθαρή του αξία ξεπερνά τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Οκτώβριο.