Η Emma Stone πάει όπου την πάει ο Γιώργος Λάνθιμος & οι γειτονιές της Αθήνας έχουν την τιμητική τους

Τζένη Ντεμιράι
Η Emma Stone πάει όπου την πάει ο Γιώργος Λάνθιμος & οι γειτονιές της Αθήνας έχουν την τιμητική τους
NDP photo agency

Με το νέο trailer της ταινίας Poor Things, μία φωτογράφιση της Emma Stone από τον Γιώργο Λάνθιμο και μία κοινή τους συνέντευξη η ανυπομονησία μας να γνωρίσουμε επιτέλους την Bella Baxter αυξάνεται.

Για την μικρού μήκους ταινία Βληχή (Bleat) μίλησε ο Γιώργος Λάνθιμος και η Emma Stone σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο W Magazine και δημοσιεύτηκε εχθές 28 Νοεμβρίου.

Αν και η συνεργασία τους μετρά επιπλέον τρεις ταινίες (AND, Poor Things και The Favourite) καθώς και μία ακόμα, της οποίας το όνομα παραμένει «επτασφράγιαστο μυστικό», παρόλο που γυρίστηκε στη χώρα μας, ο Έλληνας σκηνοθέτης και η Αμερικανίδα ηθοποιός δεν μπόρεσαν να μιλήσουν για εκείνες λόγω της απεργίας της SAG-AFTRA, που ήταν σε εξέλιξη όταν πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη, αν και πολύ θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τη σεξεργάτρια Bella Baxter που θα υποδυθεί η μούσα του Λάνθιμου.

Η Βληχή έμαθε στη Stone ότι «υπάρχει κάτι υπέροχο στο να μπορείς να μιλήσεις μόνο με τα μάτια και το σώμα σου»

Στην Βληχή μπόρεσαν να αναφερθούν καθώς δεν κυκλοφορεί από κανένα από τα στούντιο που αντιτίθενται στους όρους του σωματείου. Η μικρού μήκους ταινία έχει προβληθεί μόνο δύο φορές. Η πρώτη ήταν στην Αθήνα και η δεύτερη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

202205051503560.0R6A5992.jpg

Η Βληχή είναι μία ασπρόμαυρη ταινία μικρού μήκους, η οποία είναι βουβή και γυρίστηκε στην Τήνο τον Φεβρουάριο του 2020. «Ήταν χειμώνας και δεν υπήρχε κανείς εκεί - ούτε τουρίστες», είπε ο Λάνθιμος, αναφερόμενος στα γυρίσματα.

Σε αυτή την ταινία, η Stone υποδύεται μία χήρα, της οποίας ο σύζυγος ανασταίνεται, σαν επισκέπτης από έναν άλλο κόσμο.

Μιλώντας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης η ηθοποιός είχε πει στο κοινό ότι θα ήθελε όλες οι ταινίες της να είναι βουβές. «Έκανα λίγο πλάκα», εξήγησε στη δημοσιογράφο του W, Lynn Hirschberg. «Αλλά μου αρέσει η σιωπή. Είναι ωραίο πράγμα να μην έχεις καμία πίεση να χρησιμοποιείς λέξεις για να επικοινωνήσεις. Υπάρχει κάτι υπέροχο στο να μπορείς να μιλήσεις μόνο με τα μάτια και το σώμα σου».

https://www.instagram.com/p/C0MM4KjOFYs/

Η συνέντευξη στο W για τη Βληχή συνοδεύτηκε από 16 φωτογραφίες της Emma Stone σε διάφορα σημεία της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένου του εξωφύλλου του περιοδικού. Πίσω από το φακό; Ο Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος ζούμαρε στο σώμα της Stone από τον Πειραιά, το κέντρο της Αθήνας, τη θάλασσα, ένα γήπεδο μπάσκετ. Τα μάτια, τα χέρια, τα πόδια, η πλάτη της τέθηκαν στο προσκήνιο, θέλοντας ίσως να δείξουν αυτό ακριβώς που είπε η ηθοποιός ότι μπορεί να κάνει μία βουβή ταινία, να μιλήσει χωρίς να χρησιμοποιεί λέξεις, «με τα μάτια και το σώμα».

Η Emma, όμως, έχει και παρέα, μία κούκλα που τη συνοδεύει στις βόλτες της μέσα στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Η παρουσία της συμβολίζει και πάλι τη σιωπή; Ίσως.

Η Stone πάντως δε θέλησε να δώσει απάντηση και τόνισε με χιούμορ στη συνέντευξη: «Ποιος είπε ότι είναι κούκλα;»! «Το όνομά της είναι μυστικό γιατί είναι πολύ ντροπαλή και αυτός είναι ο πρώτος της ρόλος. Τη βρήκαμε.... Ήταν τέλεια»!

Η φωτογράφιση έγινε αποκλειστικά για το συγκεκριμένο περιοδικό και άρχισε να σχολιάζεται από την πρώτη στιγμή στα ελληνικά μέσα.

https://www.instagram.com/p/C0MQT6iuUxT/

«Λατρεύω τις αντιφάσεις που συναντάς στην πόλη: το μείγμα του πολύ μοντέρνου και μάλλον άσχημου δίπλα στο πολύ όμορφο. Θέλαμε να κάνουμε έναν συνδυασμό ευρέων τοπίων και οικείων πορτραίτων. Και θέλαμε να αφηγηθούμε μια μικρή ιστορία», σχολίασε ο Λάνθιμος από την πλευρά του για τη φωτογράφιση.

Poor Things για Oscar: Τι πρέπει να ξέρεις για την ταινία του Λάνθιμου που αποθεώνουν οι κριτικοί

Λίγο πριν δούμε το Poor Things, έφτασε νέο trailer για την ιστορία της Bella Baxter

«Oτιδήποτε περισσότερο είναι πάρα πολύ», αναφέρει στο νέο trailer του Poor Things ο χαρακτήρας του Mark Ruffalo, ο οποίος αποτελεί έναν ακόμα πολύ καλό λόγο που ανυπομονούμε να έρθει στη χώρα μας τον Ιανουάριο 2024 η ταινία που κέρδισε Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Ποια είναι η υπόθεση του Poor Things;

Η ιστορία αφορά την Bella Baxter, μία νυμφομανή κοπέλα που ζει στη βικτοριανή εποχή. Η Bella θέλοντας να ξεφύγει από τον βίαιο σύζυγό της, αυτοκτονεί, αλλά επαναφέρεται στη ζωή από έναν εκκεντρικό επιστήμονα ονόματι Goodwin Baxter (τον υποδύεται ο Willem Dafoe). Για την επαναφέρει στη ζωή, ο Goodwin Baxter μεταμόσχευσε στο κρανίο της τον εγκέφαλο ενός αγέννητου αλλά ζωντανού εμβρύου που κυοφορούσε.

Η υπόθεση, λοιπόν, αφορά την ζωή ενός νηπίου, το οποίο βρίσκεται ξαφνικά στο σώμα μίας ενήλικης γυναίκας. Το νήπιο-Bella μεγαλώνει άγαρμπα δίπλα στον Goodwin, ώσπου, κάποια στιγμή τον εγκαταλείπει και βρίσκεται στο Παρίσι ως μία ανεξάρτητη σεξεργάτρια. Το χιούμορ, η θλίψη αλλά και τα σεξουαλικά μαθήματα κυριαρχούν, σε αυτό το παράξενο δημιούργημα για το οποίο οι προσδοκίες φαίνεται να είναι πολύ υψηλές!

Ο Γιώργος Λάνθιμος κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας για το «Poor Things»

Πηγή κεντρικής εικόνας: ndp