«Όλοι είπαν όχι στον Maestro» δήλωσε ο Cooper και μας θύμισε ότι οι αποτυχίες οδηγούν στην επιτυχία

Τζένη Ντεμιράι
«Όλοι είπαν όχι στον Maestro» δήλωσε ο Cooper και μας θύμισε ότι οι αποτυχίες οδηγούν στην επιτυχία
Invision

Μερικές φορές, ένα μόνο «ναι» είναι αρκετό και μία συνέντευξη του Bradley Cooper για την ταινία Maestro μας έκανε να το θυμηθούμε!

Οι σκηνοθέτες έξι αξιόλογων ταινιών του 2023 έδωσαν μία κοινή συνέντευξη στο The Hollywood Reporter και απάντησαν σε κρίσιμες ερωτήσεις που τους έθεσε η δημοσιογράφος Rebecca Keegan.

Οι Blitz Bazawule (The Color Purple), Bradley Cooper (Maestro), Ava DuVernay (Origin), Greta Gerwig (Barbie), Todd Haynes (May December) και Michael Mann (Ferrari) απάντησαν σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τη σκηνοθεσία και τις «τεχνικές» που ακολουθούν on set.

Η συζήτηση μεταξύ τους αποτέλεσε ακόμα μία αφορμή να γίνουμε μάρτυρες του επαγγελματισμού του Bradley Cooper αλλά και της αξίας που έχει η επιμονή και η πίστη στις ιδέες που θέλουμε να υλοποιήσουμε.

Το Maestro δέχτηκε πολλά «όχι» για να φτάσει στο «ναι» του Netflix κι αυτό είναι μία ακόμα αφορμή για να πειστούμε ότι ποτέ δεν πρέπει να μας απογοητεύουν τα όχι στη ζωή.

Μερικές φορές, ένα μόνο «ναι» είναι αρκετό και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι απλώς να βρούμε αυτό το θετικό πρόσημο ανάμεσα στον σωρό αρνητικότητας που κατακλύζει τον κόσμο.

«Όλοι είπαν όχι στον Maestro. Κάθε στούντιο αρνήθηκε. Και ευτυχώς ο [πρόεδρος του Netflix film] Scott Stuber είπε: "Κοίτα, σε εμπιστεύομαι". Είναι τρελό. Πρόκειται για μία ταινία με έναν ρευστό ανδρικό χαρακτήρα που είναι κλασικός μουσικός, και η μισή ταινία είναι ασπρόμαυρη, σε ασπρόμαυρο υλικό 35 χιλιοστών. Και είπε ναι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Bradley Cooper στο The Hollywood Reporter, κάνοντας φανερό ότι δεν θεωρούσε δεδομένο αυτό το «ναι» που τελικά τον έφτασε ένα βήμα πριν το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στις Χρυσές Σφαίρες 2024.

O Bradley Cooper δεν έπαιξε τον Bernstein, έγινε ο Bernstein

Ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της ιστορίας αγάπης του μαέστρου και συνθέτη Leonard Bernstein με την Felicia Montealegre μίλησε στο The Hollywood Reporter για τον τρόπο με τον οποίο αντιμεώπισε τον ρόλο του και για το γεγονός ότι δεν έβγαινε από τον χαρακτήρα που υποδυόταν, «μπερδεύοντας» τους ηθοποιούς σχετικά με το πότε ξεκινούσε πραγματικά το γύρισμα και πότε αυτό σταματούσε.

Όπως δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά: «Απλά αρχίζω να μιλάω και να φέρνω τους ηθοποιούς και συχνά δεν ξέρουν ότι γυρίζουμε. Και μετά ακούγεται “Η σκηνή τελείωσε”. Και οι ηθοποιοί λένε, "Ε;" Επίσης, [παίζω] τον Lenny Bernstein, οπότε δεν μπαίνω και δεν βγαίνω από τον χαρακτήρα μου. Επομένως, έχω πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα να δημιουργήσω αυτή την ψευδαίσθηση».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Βρισκόμουν με τον Kazu Hiro, τον μακιγιέρ, στη 1 π.μ. και μετά ήμουν ο Lenny όλη μέρα. Ήταν διαφορετικών ηλικιών (ο ρόλος), οπότε το συνεργείο έλεγε: "Ω, έχουμε τον νεαρό Lenny. Αυτή θα είναι μια γρήγορη μέρα". Με τον μεγαλύτερο Lenny ήταν σαν να λες, "Ω, εδώ είμαστε."».

Film-Bernstein Nose

Berlin, Maestro του Bradley Cooper και όλα όσα αξίζει να δεις στο Netflix τον Δεκέμβριο

Προετοιμαζόταν έξι χρόνια για την πιο δυνατή σκηνή της ταινίας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο Bradley Cooper αποκάλυψε λεπτομέρειες για την προετοιμασία που έκανε για την ταινία «Maestro».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πέρασε έξι ολόκληρα χρόνια μαθαίνοντας πώς να διευθύνει κάτι παραπάνω από έξι λεπτά μουσικής στο στυλ του ίδιου του Bernstein, ώστε να μπορέσει να ηχογραφήσει μια κρίσιμη σκηνή στο «Maestro» ζωντανά στα γυρίσματα.

Η εν λόγω σκηνή αναπαριστά τη διάσημη διεύθυνση του Bernstein με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου στον Καθεδρικό Ναό του Ely το 1976. Η σκηνή είναι η πιο ξεσηκωτική της ταινίας, καθώς αναδεικνύει πλήρως τη μουσική ιδιοφυΐα του Bernstein.

«Αυτή η σκηνή με ανησύχησε πολύ, επειδή την κάναμε ζωντανά», δήλωσε ο Cooper. «Ήταν η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου. Εγώ ηχογραφήθηκα ζωντανά. Έπρεπε να τους διευθύνω. Και πέρασα έξι χρόνια μαθαίνοντας πώς να διευθύνω έξι λεπτά και 21 δευτερόλεπτα μουσικής».

Τέσσερα πράγματα που μάλλον δεν ήξερες για τον Bradley Cooper

  1. Μιλάει άπταιστα γαλλικά. Ο Cooper σπούδασε τη γαλλική γλώσσα για έξι μήνες στην Aix-en-Provence στη νότια Γαλλία. Άδραξε την ευκαιρία για να βυθιστεί στον πολιτισμό και να αποκτήσει ευχέρεια στη γλώσσα, εκπλήσσοντας πολλούς ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τις γλωσσικές του ικανότητες.
  2. Έχει πάθος με τη μαγειρική. Ο Cooper είναι γνωστό ότι είναι αυτοαποκαλούμενος καλοφαγάς και μάλιστα σκέφτηκε να γίνει σεφ πριν ασχοληθεί με την υποκριτική. Πέρασε χρόνο δουλεύοντας σε κουζίνα τα πρώτα χρόνια ενηλικίωσής του και εξακολουθεί να απολαμβάνει το μαγείρεμα στον ελεύθερο χρόνο του.
  3. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην υποκριτική. Πριν αποκτήσει φήμη, ο Cooper απέκτησε πτυχίο MFA (Master of Fine Arts) στην υποκριτική από το Actors Studio Drama School στη Νέα Υόρκη. Αυτό αποδεικνύει την αφοσίωση και τη σοβαρότητά του απέναντι στην τέχνη του.
  4. Ο Cooper είναι καταξιωμένος μουσικός. Εκτός από το υποκριτικό του ταλέντο, παίζει άριστα πιάνο, κιθάρα, μπάντζο και ντραμς. Παρουσίασε τις μουσικές του ικανότητες στην ταινία «Ένα αστέρι γεννιέται», στην οποία συνυπογράφει και ερμηνεύει αρκετά πρωτότυπα τραγούδια.

Η ταινία «Maestro» προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 7 Δεκεμβρίου και θα βρίσκεται στο Netflix από τις 20 Δεκεμβρίου.

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP