Όσκαρ 2024: Πού θα δεις τις 10 καλύτερες ταινίες της παρασμένης χρονιάς

Τζένη Ντεμιράι
Όσκαρ 2024: Πού θα δεις τις 10 καλύτερες ταινίες της παρασμένης χρονιάς

Οι ταινίες που είναι υποψήφιες στην κατηγορία «Best Picture» στα Όσκαρ 2024 είναι σίγουρα οι καλύτερες επιλογές, ένα σχεδόν μήνα πριν την απονομή των κινηματογραφικών βραβείων.

Σε περίπου έναν μήνα από σήμερα πρόκειται να μάθουμε ποια ταινία θα στεφθεί η βασίλισσα του 2023, λαμβάνοντας τα περισσότερα βραβεία στα Όσκαρ 2024, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 10 Μαρτίου. Η σημαντικότερη κατηγορία αποτελεί αυτή του Best Picture, στην οποία βραβεύεται η καλύτερη ταινία της περασμένης χρονιάς και αυτό απο μόνο του δημιουργεί τεράστιο ενδιαφέρον στο κοινό που παραδοσιακά μετά την βράβευση σπεύδει να βρει τρόπο να δει την νικήτρια ταινία και να κρίνει αν τελικά έπραξε σωστα η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Υπάρχουν, όμως και εκείνοι που επιθυμούν να κρίνουν πριν παρθεί η τελική απόφαση και αναζητούν να βρουν τρόπους να δους τις ταινίες που δεν έχουν δει ακόμα και βρέθηκαν υποψήφιες.

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία συνέχισε να διαβάζεις καθώς σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε πού μπορείς να δεις τις ταινίες που μάχονται για τον βραβείο Best Picture στα φετινά Όσκαρ.

#1 Zone of Interest

Στο «Zone of Interest» πρωταγωνιστεί ο Christian Friedel στον ρόλο του Γερμανού ναζιστή διοικητή Rudolf Höss, ο οποίος προσπαθεί να χτίσει μια ονειρεμένη ζωή με τη σύζυγό του, Hedwig (Sandra Hüller), σε ένα νέο σπίτι ακριβώς δίπλα στο γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς.

Παίζεται στους κινηματογράφους και αποτελεί μέρος του προγράμματος καναλιών Novacinema για τη σεζόν 2024-2025.

insterest.png

#2 Anatomy of a Fall

Το «Anatomy of a Fall» είναι ένα νομικό δράμα που περιστρέφεται γύρω από το θάνατο του Samuel Maleski, ενός επίδοξου συγγραφέα και περιστασιακού καθηγητή. Ο γιος του τον βρίσκει στο έδαφος αφού έχει πέσει από ένα παράθυρο πολλών ορόφων, αλλά οι αντιφάσεις στη νεκροψία λένε στις αρχές ότι δεν πρόκειται για ατύχημα. Η γυναίκα του καλείται να αποδείξει την αθωότητά της.

Αποτελεί μέρος του προγράμματος καναλιών Novacinema για τη σεζόν 2024-2025.

002-(1)anatomy.jpg

#3 Barbie

Η Barbie και ο Ken διασκεδάζουν στον πολύχρωμο και φαινομενικά τέλειο κόσμο της Barbie Land. Ωστόσο, όταν τους δίνεται η ευκαιρία να πάνε στον πραγματικό κόσμο, σύντομα ανακαλύπτουν τις χαρές και τους κινδύνους της ζωής ανάμεσα στους ανθρώπους. Η ανακάλυψη αυτή αλλάζει τις ισορροπίες και στον δικό τους κόσμο.

Μπορείς να τη δεις on demand σε Cosmote TV και Vodafone TV.

Awards Season
This image released by Warner Bros. Pictures shows Margot Robbie in a scene from "Barbie." (Warner Bros. Pictures via AP)© 2023 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

#4 The Holdovers

Η ταινία διαδραματίζεται τον Δεκέμβριο του 1970 και τον Ιανουάριο του 1971. O Paul Giamatti υποδύεται έναν αυστηρό καθηγητή κλασικής φιλολογίας σε ένα οικοτροφείο της Αγγλίας, ο οποίος αναγκάζεται να συνοδεύσει κάποιους μαθητές που δεν έχουν πού να πάνε στις διακοπές των Χριστουγέννων.

Παίζεται στους κινηματογράφους.

the-holdovers.png

#5 Killers of the Flower Moon

Η υπόθεση του έργου επικεντρώνεται στην Mollie Kyle, μία κοπέλα από τη φυλή Osage, η οποία βλέπει ένα-ένα τα μέλη της οικογένειάς της να σκοτώνονται με διάφορους τρόπους και εκείνη, φοβούμενη για τη ζωή της, αναζητά βοήθεια για να βρεθούν οι δολοφόνοι.

Παίζεται ακόμα στους κινηματογράφους ενώ είναι και διαθέσιμη στο Apple TV+.

Golden Globe Awards

#6 Maestro

Η υπόθεση του «Maestro» επικεντρώνεται στην ιστορία αγάπης του Αμερικανού συνθέτη Leonard Bernstein και της συζύγου του, Felicia Montealegre, καταφέρνοντας να μπλέξει τον έρωτα με την τέχνη.

Είναι διαθέσιμη στο Netflix

Maestro-5.jpg

#7 Oppenheimer

Το 1942, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατούLeslie Groves προσλαμβάνει τον Oppenheimer ως διευθυντή του Προγράμματος Manhattan για την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας. Το 1942 ο Oppenheimer, ο οποίος είναι Εβραίος, ανησυχεί κυρίως ότι το γερμανικό πρόγραμμα πυρηνικής έρευνας, με επικεφαλής τον Heisenberg, θα μπορούσε να αποφέρει στους Ναζί μια βόμβα σχάσης.

Παίζεται ακόμα στους κινηματογράφους, ενώ αποτελεί και μέρος του προγράμματος καναλιών Novacinema για τη σεζόν 2024-2025.

#8 Past Lives

Οι «Περασμένες Ζωές» φέρνουν στο προσκήνιο έναν παιδικό πλατωνικό έρωτα που ακολούθησε μέσα στα χρόνια τους πρωταγωνιστές, σε ένα απόλυτα ρεαλιστικό σενάριο, το οποίο δεν υπόσχεται happy end και αγκαλιές.

Παίζεται ακόμα στους κινηματογράφους.

Awards Season
This image released by A24 shows Greta Lee, left, and Teo Yoo in a scene from "Past Lives." (Jon Pack/A24 via AP)© Twenty Years Rights LLC

#9 Poor Things

Στο επίκεντρο της ιστορίας τίθεται η Bella Baxter, το σώμα της οποίας «αναστήθηκε» μετά την παρέμβαση του Goodwin Baxter (ή απλώς God), ενός καθηγητή που βρήκε μία έγκυο γυναίκα νεκρή στη θάλασσα και της έδωσε ξανά ζωή, βάζοντας στο κρανίο της τον εγκέφαλο του ζωντανού εμβρύου που κυοφορούσε.

Κάπως έτσι, γεννιέται η Bella, η οποία ως μωρό σε σώμα γυναίκας μαθαίνει να περπατά, να μιλά, να συμπεριφέρεται με ευγένεια και αγένεια, χωρίς να βγαίνει έξω από το σπίτι στο οποίο ζει με τον God.

Παίζεται ακόμα στους κινηματογράφους ενώ θα γίνει διαθέσιμο στο Disney+ εντός του 2024.

Awards Season

#10 American Fiction

Το «American Fiction» παρακολουθεί την ιστορία του συγγραφέα Thelonious "Monk" Ellison (Jeffrey Wright) που αγωνίζεται για να παραμείνει συνδεδεμένος με τους σύγχρονους αναγνώστες, καθώς το εκδοτικό τοπίο συνεχώς μεταβάλλεται. Οι εκδότες του, που κάποτε ήταν πολύ υποστηρικτικοί, δεν ενδιαφέρονται πλέον να ακούσουν τον αγωνιζόμενο συγγραφέα.

Είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα Amazon Prime.