The Strangers’ Case: Όσα πρέπει να ξέρεις για την ταινία που οδήγησε τον Μαρκουλάκη στο κόκκινο χαλί

Τζένη Ντεμιράι
The Strangers’ Case: Όσα πρέπει να ξέρεις για την ταινία που οδήγησε τον Μαρκουλάκη στο κόκκινο χαλί

Το «The Strangers’ Case» έκανε πρεμιέρα στο 74ο Φεστιβάλ Βερολίνου και θέτει στο επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα.

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος φωτογραφήθηκε στο κόκκινο χαλί μαζί με τους δημιουργούς και το cast της ταινίας «The Strangers’ Case» η οποία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της.

Ο ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στην ταινία, αναρτώντας αρκετές εικόνες και βίντεο από τη βραδιά, εξέφρασε το πόσο χαρούμενος αισθάνεται για αυτή τη δουλειά, που εντυπωσίασε τους κριτικούς.

«Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας μας στο 74ο Φεστιβάλ Βερολίνου. Είμαι τόσο χαρούμενος για τη θερμή υποδοχή που έλαβε από το κοινό, πολλοί από τους οποίους έκλαιγαν στους τίτλους τέλους. Είμαι τόσο περήφανος που συμμετέχω σε μια σπουδαία ταινία που μεταφέρει ένα σημαντικό μήνυμα», έγραψε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός, ενώ στη συνέχεια αρκέστηκε στο να μεταφέρει ορισμένα σπουδαία λόγια του William Shakespeare για τις ανισότητες και την ανθρωπιά.

https://www.instagram.com/p/C3xuMMWtgS_/

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ έγινε Νικολούλη στον Σκαραβαίο και ο Γιάννης Τσορτέκης ο αγαπημένος του κοινού

Ποια η υπόθεση της ταινίας «The Strangers’ Case»

Το έργο θέτει στο επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα και μία οικογένεια από το Χαλέπι της Συρίας, στην περιπέτεια της οποίας εμπλέκονται πέντε διαφορετικές οικογένειες από τέσσερις χώρες.

Ένας στρατιώτης γίνεται μάρτυρας αποτρόπαιων εγκλημάτων σε βάρος ανδρών, γυναικών και παιδιών στην υπηρεσία του συριακού καθεστώτος- ένας λαθρέμπορος στην Τουρκία (Sy) προσπαθεί απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα για τον μικρό του γιο, ενώ παράλληλα προσπαθεί να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα για να μπορέσει να δραπετεύσει, ένας ποιητής από έναν τουρκικό καταυλισμό προσφύγων παζαρεύει χώρο σε μια υπερπλήρη βάρκα με τη νεαρή οικογένειά του- και ένας Έλληνας καπετάνιος της ακτοφυλακής περνάει τις μέρες και τις νύχτες του διασώζοντας μετανάστες που βρίσκονται σε ασφυκτικά γεμάτες ναυαγισμένες σωσίβιες λέμβους.

Το σενάριο της ταινίας έγραψε ο Brandt Andersen, ο οποίος είναι και ο σκηνοθέτης.

Ποιο είναι το cast της ταινίας;

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης υποδύεται τον καπετάνιο της ακτοφυλακής που διασώζει ανθρώπινες ψυχές, ενώ από την ελληνική πλευρά συμμετέχουν και οι Θάνος Τοκάκης, Ιωάννα Μελή, Αγγελική Παπούλια και Βίκυ Παπαδοπούλου.

Ο Omar Sy έχει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ το cast συμπληρώνουν οι Yasmine Al Massri, Yahya Mahayni, Ziad Bakri, Massa Daoud, Carlos Chahine, Ayman Samman, Fares Helou, Jay Abdo, Mahmoud Bakri, Ward Helou, Saleh Bakri και Sara El Debuch.

Με διαλόγους στην αραβική, την ελληνική και την αγγλική γλώσσα, το «The Strangers’ Case» διηγείται μία ιστορία με πολυπολιτισμικό χαρακτήρα και διεθνών διαστάσεων ενδιαφέρον.

Πηγή κεντρικής εικόνας: gettyimages