Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εξήγησε πώς πρέπει να αντιδράμε στην τοξικότητα στα social media

Πατούλια Κατερίνα
Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εξήγησε πώς πρέπει να αντιδράμε στην τοξικότητα στα social media

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Εξήγησε με ειλικρίνεια γιατί έκανε τον Γιατρό στον Alpha και παραδέχτηκε γιατί δεν θα παρουσίαζε ξανά το σημερινό Survivor. 

Καλεσμένος στο Τετ α Τετ του Τάσου Τρύφωνος, στον Alpha Κύπρου, ήταν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος – λίγο πριν το φινάλε της πρώτης σεζόν του Γιατρού στον Άλφα, μίλησε και για τον ρόλο του Ανδρέα Βρεττού αλλά και για την μεγάλη 15ετή αποχή από τη μικρή οθόνη.

Μιλώντας για το θέατρο και την παράσταση The Humans, ο Κωνσταντίνος είπε:

«Μου φαίνεται αστείος ο όρος θεατράνθρωπος. Είναι τιμητικός, αλλά είναι και λίγο βερμπαλιστικός. Μια λέξη που τη λέμε για ανθρώπους του θεάτρου. Σχεδόν πάντα οι καλοί σκηνοθέτες, υπήρξαν και καλοί ηθοποιοί. Δεν το φοβήθηκα, είναι πολύ συχνό οι ηθοποιοί να γίνονται σκηνοθέτες. Δεν με κάλυπτε το να παίζω έναν ρόλο, ήθελα να διηγηθώ μια ιστορία», τόνισε.

Όλοι οι άνθρωποι που θέλουμε να πούμε ιστορίες, ψάχνουμε, με ενδιέφερε να πω μια ιστορία που σε εμένα τον ίδιο να κάνει καλό. Μου θυμίζει τις σχέσεις που έχουμε στις δικές μας οικογένειες. Αυτό που έχει να πει είναι πως ο τρόπος για να υπάρξει κάποιος κοντά στην ευτυχία, είναι το να κρατηθεί από τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς. Πράγματα απλά, όπως το να αγαπάς τους γονείς σου, τα παιδιά σου, να έρχεσαι κοντά, όλα αυτά δεν τα λέμε στην τέχνη συνήθως. Σε μένα, αυτό το μήνυμα κάνει καλό στην ψυχή μου και ήθελα να το περάσω και στους θεατές».

Μιλώντας για τον Γιατρό, ο Μαρκουλάκης είπε:

«Ήταν πολύ δύσκολη η σειρά, ο Γιατρός, για να πραγματοποιηθεί, από όλες τις πλευρές. Αφιερώθηκα απόλυτα σε αυτό, όπως έχω κάνει σε λίγα πράγματα. Είχα ανησυχία αν θα μπορέσει να πάει κάτι που είναι τόσο διαφορετικό. Όταν είδα το ιταλικό είπα ναι τη σειρά αυτή θέλω να την κάνω», δήλωσε αρχικά ο ηθοποιός και στη συνέχεια μίλησε για τη σκηνοθεσία.

Είχα να κάνω 15 χρόνια τηλεόραση, με δυο μικρά διαλείμματα, το Λόγω Τιμής και τον Έτερο Εγώ που ήταν μια cameo εμφάνιση . Όταν είδα ότι αυτό έχει να πει κάτι, έχει νόημα, έχει ποιότητα είπα το ναι. Είναι ένας άνθρωπος που γκρεμίζεται απόλυτα από τη ζωή που είχε φτιάξει, βρίσκει ξανά τον εαυτό του και επιστρέφει καλύτερος, πιο γλυκός. Είναι μια αληθινή ιστορία, χωρίς τον πυροβολισμό, ένας γιατρός στην Ιταλία, έγινε σειρά και ήρθε και στη χώρα μας.

Θα τον έκανα και πάλι τον Γιατρό με χαρά, αλλά πρέπει να ρωτήσετε τον Alpha, για τα πράγματα που πρέπει να ρυθμιστούν.

Έβλεπα μετά μανίας ήταν τον Dr House γιατί μ’ άρεσε ο κεντρικός χαρακτήρας. Είχαμε διαφωνία πριν 15 χρόνια με τον Θοδωρή Αθερίδη ποιος από τους δυο μας είναι ο Dr House. Μου άρεσε ο χαρακτήρας αυτός, πιστεύω ότι βγαίνω λίγο απόμακρος και κρατημένος στη ζωή, όχι στους ρόλους. Όλο αυτό συνέβαινε όταν ήμουν πιο μικρός, τώρα βγαίνω πιο συμπαθητικός. Τώρα που μεγάλωσα νομίζω βγαίνω πιο συμπαθητικός. Έχω μεγαλώσει ως παιδί με το αγγλοσαξωνικό χιούμορ, θα έκανα ακόμα και τον Αδύναμο κρίκο με μεγάλη χαρά.

Έχει τρομερή πληθώρα σήμερα η τηλεόραση, σήμερα μια μεγάλη επιτυχία είναι στο 20%. Οι παλιές σειρές είχαν τουλάχιστον διπλάσιο. Τώρα υπάρχουν τόσα πράγματα να δεις, μπορείς να τα διαλέξεις και να τα δεις όταν θέλεις, άρα ένα προϊόν δύσκολα μπορεί να βρει τη θέση του και να δημιουργήσει μια ιστορία. Από την άλλη είναι καλό γιατί αυτή η προσφορά, δημιουργεί μεγαλύτερη ανάγκη προσήλωσης σε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.

Έτυχε να μην κάνω 15 χρόνια στην τηλεόραση. Το τελευταίο πράγμα που με ενδιέφερε τηλεοπτικά ήταν ο Γιούγκερμαν το 2007 στον ΑΝΤ1, μετά ήρθε η κρίση, έπεσαν τα μπάτζετ των καναλιών, μετά το 2009, άρχισα να σκηνοθετώ, το θέατρο είχε καλές απολαβές, δεν είχα ούτε χρόνο, ούτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν μου προτάθηκε ποτέ τίποτα ενδιαφέρον. Η πρόταση για τον Γιατρό ήρθε πλαγίως. Οι άνθρωποι διστάζουν να μου κάνουν προτάσεις ενώ εγώ είμαι ο πιο εύκολος άνθρωπος να μου κάνεις πρόταση. Ο Γιούγκερμαν έπαιζε απέναντι στο Κόκκινο Δωμάτιο του Mega και η σειρά εκείνη τον νικούσε.

Το Λόγω Τιμής είχα προβλέψει ότι δεν θα πάει καλά. Είχα πει ότι είμαι μέσα για να μην το χαλάσω, αλλά υπάρχει ένα θέμα, όποιος έχει δει το πρώτο και ακούει Λόγω Τιμής 2, περιμένει να του δώσουμε πίσω τα νιάτα του, όταν ήταν 20-25 χρονών, αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε. Ακόμα κι αριστούργημα να του δώσουμε, θα απογοητεύσουμε το κοινό κι αυτό γιατί δεν μπορούσε τις προσδοκίες που έθετε να τις φέρει σε πέρας».

Μιλώντας για το Survivor στο Mega, o Μαρκουλάκης, εξήγησε τη μεγάλη του χαρά, τέτοια που είχε και με τους Προδότες στον ΑΝΤ1:

«Είπα αμέσως ναι για το Survivor. Ήταν το 2006, εγώ είχα έναν γιο ενός, ήμουν παντρεμένος και δούλευα στο θέατρο αδιάλειπτα για 20 χρόνια. Δούλευα τόσο στο θέατρο, δεν είχα δει καμία άλλη χώρα και έψαχναν στο Mega και το είπαν σε εμένα με γνώριζαν, γι΄αυτό μου το είπαν. Λέω τι; Να πάω 40 μέρες στον Παναμά; Φύγαμε!

Και στους Προδότες το ίδιο έγινε και δεν το περίμεναν. Θα φροντίσω να κάνω ένα ριάλιτι που δεν έχει τρασίλα και αν νομίζω ότι έχει δεν θα το κάνω. Φυσικά και παίζει ρόλο ο παρουσιαστής.

Δεν χρειάζεται ντοκτορά για να παρουσιάσεις ριάλιτι. Σε ένα τέτοιο προϊόν, κάποιοι καλλιτέχνες μπορούν να σταθούν καλά. Το Survivor που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια είναι άλλο προϊόν, τότε είχε επικεντρωθεί στη ζωή και στη φύση και δεν ήταν τέτοιο ριάλιτι που βλέπουμε τώρα, είχε ένα τρομερό ενδιαφέρον.

Δεν πιστεύω στις ταμπέλες και υπήρξαν κάποιοι που έλεγαν γιατί να κάνω το Survivor και τους Προδότες. Οι προδότες είναι ένα κόνσεπτ πολύ έξυπνο και ωραίο τηλεοπτικό προϊόν. Όταν έκανα το Survivor, απορούσε φίλος μου πώς θα πάω να κάνω τον τελικό του Survivor.

Έλεγαν ότι έκανα το Survivor για τα λεφτά. Έκλεισα να το κάνω πριν συζητήσω τα λεφτά. Μόνο ό,τι γουστάρω όμως κάνω. Αν δεν μπορείς να βρεις τον λόγο, που βρίσκεσαι σε ένα πρότζεκτ ψυχή τε και σώματι, τότε είναι καλύτερο να μην το κάνεις.

Το ένα Survivor που παρακολούθησα ήταν εκείνο στην πανδημία. Τώρα δεν νομίζω ότι θα έβλεπα ξανά αυτό το προϊόν, αλλά εκτιμώ τον Γιώργο Λιανό, είναι πολύ γλυκός άνθρωπος», είπε χαρακτηριστικά ο Μαρκουλάκης.

https://www.instagram.com/reel/Cz4miW3C2eu/

Για την οικογένειά του ο Μαρκουλάκης είπε χαρακτηριστικά:

«Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό για τους γονείς που είχα, πολύ αγαπητικούς και πολύ δοτικούς αλλά και κατανοητικούς.

Ο πατέρας μου ήταν επιχειρηματίας και η μητέρα μου ήταν στέλεχος επιχειρήσεων, με σπουδές ως κοινωνική λειτουργός. Νομίζω πως έχουμε με τον γιο μου μια πολύ καλή σχέση και είναι ένας νέος άντρας στα 18 που μπορούμε να κάνουμε ωραίες κουβέντες μαζί.

Ο γιος μου δεν βλέπει τον Γιατρό αλλά μέναμε μαζί με τον γιο μου τα τελευταία δυο χρόνια για να τον στρώσω λίγο, γιατί είχε διάβασμα. Μου έλειψε που έφυγε αλλά ταυτόχρονα είναι μεγάλη η χαρά μου για όλα τα καινούργια που ξεκινάει. Δεν έχω προλάβει να πάω Ιταλία αλλά θα πάω σίγουρα».

Όσο για την άποψη που έχει για την τοξικότητα στα social media, ο Μαρκουλάκης είπε:

«Aποσύρθηκα από τα social media τον Ιανουάριο του 2021 και δεν έπαθα κάτι. Με απογοήτευσε ο χειρισμός από ανθρώπους που γνώριζα. Τα κοινωνικά δίκτυα τα άνοιξα πάλι τώρα λόγω δουλειάς, δεν τα άνοιξα για να λέω τη γνώμη μου.

Στους καιρούς της κρίσης παίρνει ο καθένας μια θέση που δείχνει με απόλυτη διαύγεια ποιος είναι πραγματικά.

Είναι άδικο να στοχοποιείσαι αλλά είναι και ανθρώπινο. Έχει να κάνει με το ότι δεν είμαστε λογικά όντα, όταν είμαστε σε ομάδα παίρνουμε χαρακτηριστικά αγέλης. Στο Twitter, βλέπεις να σου επιτίθενται με ανώνυμα προφίλ με έντονο τρόπο, σου επιτίθενται γιατί θεωρούν πως τους φταις και έχουν ηθική υπεροχή. Εκείνη τη στιγμή νιώθεις πως είσαι γυμνός στο Σύνταγμα, αυτή είναι λανθασμένη εικόνα. Είσαι όμως στο σπίτι σου, και υπάρχουν κάποιοι που βρίσκονται στο δικό τους σπίτι. Άλλο ο πραγματικός κόσμος και όταν το πάρεις απόφαση και ησυχάσεις και ηρεμήσεις, βλέπεις ότι οι άνθρωποι που σου εύχονταν να πάθεις καρκίνο δεν είναι εκεί.

Στον Γιατρό, μπήκα να δω τι λέει το Twitter και ήταν όλα πολύ καλά χωρίς τοξικότητα».

Ο Γιατρός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης λίγο πριν το τέλος βιώνει την προδοσία αλλά και τη δικαίωση