H Da’Vine Joy Randolph πήρε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου & μίλησε για τη σημασία της αυθεντικότητας

Τζένη Ντεμιράι
H Da’Vine Joy Randolph πήρε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου & μίλησε για τη σημασία της αυθεντικότητας

Η Da’Vine Joy Randolph  από τα «Παιδιά του Χειμώνα» έλαβε το βραβείο της φανερά συγκινημένη.

Η μεγάλη βραδιά των Oscars 2024 ξεκίνησε με συγκίνηση και το βραβείο συμπρωταγωνίστριας, το οποίο παραδοσιακά αποτελεί ένα από τα βραβεία που δίνεται στην αρχή της τελετής.

Η Da’Vine Joy Randolph από τα «Παιδιά του Χειμώνα» κέρδισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου και ανέβηκε στη σκηνή συγκινημένη για να παραλάβει το βραβείο της.

Έχοντας ήδη κερδίσει στην συγκεκριμένη κατηγορία σε όλα τα βραβεία που προηγήθηκαν, η Da’Vine Joy Randolph ήταν το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας. Σε αντίθεση με τις άλλες φορές, όμως, δεν χρησιμοποίησε κάποιο «σκονάκι» για τον ευχαριστήριο λόγο της, αλλά μίλησε με ειλικρίνεια, λέγοντας μεταξύ άλλων «Πάντα ήθελα να είμαι διαφορετική και τώρα κατάλαβα πως απλώς πρέπει να είμαι ο εαυτός μου». Ενώ στη συνέχεια, πρόσθεσε «Προσεύχομαι στον Θεό. (…) Μπορώ να το κάνω αυτό πάνω από μία φορά».

Μεγάλη σημασία έδωσε και στη βοήθεια που της προσέφερε η μητέρα της, η οποία την παρακίνησε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Όπως είπε: «Η μητέρα μου μού είπε - πήγαινε απέναντι στο τμήμα θεάτρου, υπάρχει κάτι για σένα εκεί. Ευχαριστώ τη μητέρα μου που το έκανε αυτό. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που μπήκαν στο δρόμο μου και ήταν εκεί για μένα και με οδήγησαν και με καθοδήγησαν Είμαι τόσο ευγνώμων για όλους εσάς τους όμορφους ανθρώπους εκεί έξω».

96th Academy Awards - Show

Η πρώτη νίκη της βραδιάς για το «Oppenheimer» έχει την υπογραφή του Robert Downey Jr.

Λίγη ώρα αργότερα έγινε και η απονομή για το βραβείο Β’ Ανδρικό Ρόλο, όπου είχαμε ακόμα μία αναμενόμενη νίκη και την πρώτη της βραδιάς για την ταινία «Oppenheimer», με τον Robert Downey Jr. να κάνει «ποδαρικό» στις νίκες του μεγαλύτερου φαβορί της χρονιάς.

Ο ηθοποιός μίλησε για το «μικρό μυστικό» της επιτυχίας λέγοντας ότι «χρειαζόμουν αυτή τη δουλειά περισσότερο από ό,τι αυτή χρειαζόταν εμένα ... Στέκομαι εδώ μπροστά σας καλύτερος άνθρωπος εξαιτίας της».

96th Academy Awards - Show