Η Juliette Binoche είναι η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου - 3 facts για εκείνη

Τζένη Ντεμιράι
Η Juliette Binoche είναι η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου - 3 facts για εκείνη
Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Η Juliette Binoche αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου την 1η Μαΐου 2024.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Juliette Binoche είναι η επόμενη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αφού διαδέχεται την σκηνοθέτιδα Agnieszka Holland.

H Agnieszka Holland υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ακαδημίας, αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί, θέλοντας να δώσει έμφαση στην καριέρα της στη σκηνοθεσία.

Η Holland δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι ένας άνθρωπος που κάνει εύκολα στην άκρη, αλλά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είμαι πρωτίστως σκηνοθέτις. Και σε αυτό θέλω να επικεντρωθώ τα επόμενα χρόνια».

Η Juliette Binoche έχει ζήσει το μοιραίο πάθος & στη ζωή της καθώς ερωτεύτηκε δύο άνδρες ταυτόχρονα

2024 Winter TCA -

Η Coco Chanel του «The New Look» είναι η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Η Juliette Binoche γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1964 στη Γαλλία και από πολύ μικρή είχε δείξει ότι το μέλλον της βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις τέχνες.

Τα μαθήματα υποκριτικής στο σχολείο οδήγησαν σε δραματική σχολή και εκείνη με την σειρά της την οδήγησε στο cast δεκάδων ταινιών, βραβεύσεις και φεστιβάλ.

https://www.instagram.com/p/C4JjvCBth4F/

Τρεις ωστόσο είναι οι ταινίες «σταθμοί» για την Juliette Binoche. Η πρώτη είναι το «Ραντεβού» που την έκανε γνωστή στη Γαλλία το 1985, η δεύτερη το «Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι», το 1988, η οποία έφτασε την φήμη της εκτός συνόρων και η τρίτη «Ο Άγγλος ασθενής», για την οποία κέρδισε το Όσκαρ Β΄Γυναικείου Ρόλου το 1997.

Πρόσφατα πρωταγωνίστησε, επίσης, στη δραματική ταινία «The Taste of Things», η οποία απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Trần Anh Hùng. Επίσης, υποδύεται την Coco Chanel στη μίνι σειρά του AppleTV+ «The New Look».

#1 Ο χωρισμός των γονιών της και η ζωή στο οικοτροφείο διαμόρφωσε την υποκριτική της

Η 60χρονη σήμερα Juliette Binoche μεγάλωσε στο Παρίσι της δεκαετίας του 1960. Η ίδια, σύμφωνα με το BBC, περιγράφει τους γονείς της ως ηθοποιούς που αναγκάζονταν να κάνουν και άλλα πράγματα για να επιβιώσουν. Χώρισαν όταν εκείνη ήταν μόλις τεσσάρων ετών, το οποίο οδήγησε την ίδια στο να περνά τον περισσότερο χρόνο της σε οικοτροφείο ή με τη θεία της.

Η ίδια έχει δηλώσει ότι αυτό έχει επηρεάσει την υποκριτική της. «Ήταν μία παιδική ηλικία γεμάτη περιπλάνηση και χωρίς να ξέρω που άνηκα», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο BBC. «Πιστεύω ότι αυτό με βοήθησε πάρα πολύ ως ηθοποιό, επειδή κατά κάποιον τρόπο άνοιξε την καρδιά μου. Πονάει αλλά χρειάζεται να βρεις έναν τρόπο να επιβιώσεις», συμπλήρωσε.

Juliette-Binoche-(2).jpg

#2 H Juliette Binoche σκηνοθετούσε έργα στο σχολείο

Οι γονείς της Juliette Binoche την μύησαν στον κόσμο της υποκριτικής και του θεάτρου από πολύ μικρή ηλικία. Αφού πηγαίναν μαζί της στο θέατρο και διάβαζαν θεατρικά έργα στο σπίτι. Η επιρροή τους έγινε περισσότερο ορατή όταν η Juliette ξεκίνησε το σχολείο, αφού η μητέρα της ήταν καθηγήτρια θεάτρου στο σχολείο της.

Όταν ήταν 15 ετών η Binoche, είχε ήδη δείξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει, ακολουθώντας τα βήματα της μητέρας της και παίρνοντας ρόλο καθηγήτριας. «Δημιούργησα ένα είδος τάξης [στο σχολείο] και έκανα ό,τι και η μητέρα μου, σκηνοθετούσα θεατρικά έργα», έχει δηλώσει η ίδια χαρακτηριστικά. Ενώ, στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «Βλέποντας πως ήμουν περισσότερο παθιασμένη και πιθανότατα φρικτή… όταν ήμουν 18 χρονών, η μητέρα μου βρήκε μία σχολή για μένα, όπου γνώρισα την Véra Gregh».

France Iran Stars Chop Hair

#3 Η Juliette Binoche σοκαρίστηκε περισσότερο από όλους με τη νίκη της στα Όσκαρ το 1997

Το 1997 η Binoche κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για το ρόλο της στην ταινία «Ο Άγγλος ασθενής», υποδυόμενη μια νοσοκόμα που φροντίζει έναν σοβαρά τραυματισμένο άνδρα. Κανείς δεν εξεπλάγη περισσότερο από την Binoche για τη νίκη της τότε. Η ίδια λέει ότι είχε μια ανάμεικτη εμπειρία από τη δημιουργία της ταινίας. «Ένιωσα σαν να βρισκόμουν σε ένα σύννεφο αγάπης», ανέφερε.

«Αλλά ήμουν πολύ φοβισμένη. Τον πρώτο μήνα των γυρισμάτων έτρεμα και ήμουν πολύ εύθραυστη. Ήμουν πολύ φοβισμένη. Αλλά στη συνέχεια, το δεύτερο μισό ήταν διασκεδαστικό». Αποδίδει πολλά από αυτά στον σκηνοθέτη, τον αείμνηστο Anthony Minghella. «Ήταν τόσο προστατευτικός και βοηθούσε. Ήταν πολύ διαφορετικός από τον Godard! Κάποιος μαζί μου, που με βοηθούσε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό», πρόσθεσε.

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP